reznor666 Napisano Wrzesień 2, 2013 Zgłoś Napisano Wrzesień 2, 2013 Ultrasone HFI-550 o podtytule "Beatmaster", dodatkowo modowane i rekablowaneDla zainteresowanych: to są PRAWDZIWE słuchawki, a nie to co drogie przereklamowane gamingowe śmieci z dźwiękiem za 20 zł od Creative i Logitech (jak chociażby G35).Zresztą znający się na rzeczy temat znają doskonale.Recenzja: www.dansdata.com/hfi550Specyfikacja z pudełka:"Foldable, closed-back headphone with reduced magnetic field emissions for professional users"Best results:"Designed especially for drummers and bass players.Music production, monitoring."S-Logic Natural Surround Sound SystemDynamic principleFrequency range 15-22.000 HzImpedance 64 OhmsSound pressure level 100 dBWeight 265 g (without cord)Są to słuchawki już nieprodukowane, teraz zastąpił je (podobno gorszy pod wzgledem wykonania jak i brzmienia) model HFI-780. Kupiłem je jednak jako nowe gdzieś w październiku 2012 r. oraz dałem dodatkowo na modding i pełny rekabling (również wewnątrz) z oplotem. Modding to wytłumienie muszli matą bitumiczną oraz płatkami kosmetycznymi + zdjęcie damperów które odjęły basu. Dzieki temu słuchawki izolują jeszcze bardziej i stały się sporo neutralniejsze w odbiorze. Całkowity koszt rekablingu i modowania wyniósł ok 130 zł. Kabla nie mierzyłem dokładnie, ale ma ok 1,5 m długości, dlatego słuchawki nadają się bardzo dobrze do użytku na zewnątrz, ponieważ po złożeniu zajmują bardzo mało miejsca. Zagrają z każdego źródła, nie mają tutaj jakichś specjalnych wymagań. Izolują naprawdę świetnie i są głośne.Dzięki opatentowanej przez Ultrasone technologii S-Logic słuchawki te mimo że są zamknięte potrafią zaskoczyć niesamowitym wyczuciem instrumentów i dźwięków w przestrzeni. Można to bardzo łatwo sprawdzić na słynnej ultrasonowskiej płycie dołączonej do zestawu. Bardzo mało jest słuchawek zamkniętych które pozwoliłyby osiągnąć taki efekt. Do gier pod tym względem jak znalazł. Z łatwością można odróżnić dźwięki padające z każdego kierunku - 360 stopni wokół postaci, ale również czy coś jest w górze czy w dole (i jak daleko). To nie żaden żart. Z płyty Ultrasone najbardziej mi się podoba nagranie na plaży - słychać doskonale, że w dole pod naszymi nogami spokojnie szumią fale przy brzegu, a wysoko w górze, powoli, z jednej strony na drugą, przelatuje samolot pasażerski.Siłą ich brzmienia są 50 mm drivery ze znacznie droższego modelu PRO-550.Jedynym minusem jest parę drobnych pęknięć na pałąku. Na zdjęciach może się wydawać jakby pałąk miał zaraz pęknąć - ale zapewniam że to jedynie wrażenie. Używałem ich już naprawdę sporo czasu w takim stanie i jest to tak pancerne i sprawdzone DJowskie wykonanie (wykorzystane również przez Beyerdynamic w modelu DT860), że nie ma obaw o to że coś się stanie (to nie jakiś Sennheiser 555). A jak ktoś takie obawy będzie miał to zawsze może zakonczenia przy pęknięciach dla pewności owinąć taśmą izolującą. Pady oraz poduszka są w dobrym stanie.W zestawie dołączam oryginalny kabel, oryginalną nakręcaną przejściówkę na 6,3 mm, instrukcję obsługi, oryginalne dampery, oraz płytę testową Ultrasone. Wszystko zapakowane w oryginalne pudełko.Słuchawki nowe kosztowaly kiedyś ok 700 zł, czyli podobnie jak dzisiejsze HFI-780, które są od nich gorsze.Cena to 315 zł z wliczonymi kosztami przesyłki pocztą priotytetem. Nie wysyłam za pobraniem.Powód sprzedaży: zbieram kasę na Pioneer SE-A1000. Nie interesują mnie już słuchawki zamknięte.Zdjęcia: BeatmasterKontakt:mail: mic3arena@gmail.comgg: 4694276priv
reznor666 Napisano Październik 8, 2013 Autor Zgłoś Napisano Październik 8, 2013 Słuchawki sprzedane, temat można zamknąć.
Polecane posty
Zarchiwizowany
Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.