Jump to content

Rozwiązany: Nowy Upgrade Komputera(Pytania)

Krieger616

Recommended Posts

Posted

Witam was smile_prosty.gif

Otóż zamówiłem sobie nowe podzespoły cały upgrade wyszedł 650zł,więc szału nie ma ale cóż :

Ogólnie co mam aktualnie :

Procesor : AMD Athlon 64 X2 4200+ 2,2Ghz Menchester

Karta Graficzna : Ati Radeon HD4730 512MB DDR5

Dysk Samsung Ata 200GB

Pamięć Ram : 3,5GB DDR1

System : Windows XP SP3

Zasilacz : Tracer 420W

A co zamówiłem to :

- Intel Dual Core G2030 2x3.00GHZ 3MB Cache

-DDR3 Good Ram 2GB 1333MHZ

-Mobo Asus P8H61-MX R2.0

-Dysk 500GB Seagate Barracuda Sata2

Aktualnie to póżniej dokupię drugą kość 2Gb,więc na razie na jakiś czas nowe gry nie będe grał.

Zasilacz na razie ok. jest to drugi przedtem miałem 350w 7 lat i kartę bardzo wydajna szkoda że nie ma więcej pamięci to zostawiam,resztę sprzedam.

Więc mam ogólne pytania,czy windows 7 64bit sprawi dobre wymagania do tego blaszaka,kompa wiecie ulepszałem przez 7 lat więc temu taka kwota i te lata siedziałem na xp,czas na w7,ogólnie też mam pytania na temat gier np.BF3.W przyszłości oczywiście wymienie na lepsze podzespoły temu kupiłem s1155,również kiedyś wymienie kartę z 512mb na 2gb.

Pozdrawiam.

Posted

Tracer to szrot i nie powinno nazywać się go zasilaczem, stanowi zagrożenie dla sprzętu. Sugeruję wymianę. Komputer spełnia wymagania Windows 7, można go upgradować, ale zasilacz w pierwszej kolejności. BF3 może pójdzie na niskich.

Posted

Dzięki,wiem że zasilacze tracer to trudna sprawa,ale na razie wytrzymuje poprzednio jak pisałem miałem logica 350 chodził 7 lat,wiem tykające bomby cóż zrobić :)

Co się wypowiecie na temat gier itp...

Posted

Tutaj ciebie zaskoczę,wszystkie gry na wysokich ustawieniach aktualnie na starych podzespołach,wykorzystałem wszystkie możliwości tych podzespołów na xp Alan Wake,Homefront,Cod MW3,DI Riptide,Crysis 2,i tym podobnie więc na nowych podzespołach mam mieć słabiej?,trochę przesadzone :)

Posted

BF3 potrzebuje przede wszystkim 4 rdzeni do płynnej gry, choć pewnie za mało gram w gry, by określać takie rzeczy ;).

Posted

Ale mnie na BF 3 nie zależy fanbojem tej serii to ja nie jestem,chciałbym tylko przetestować nowy sprzęt panowie ;)

Mnie zależy bardziej nad Call of Duty Ghost tutaj to jestem,fanem tej gry,ale niby ma wspierać nvidia technologie :)

Posted

Jeśli grasz w singla, w multi przede wszystkim 4 rdzenie są najważniejsze . Do CoD'a pewnie wystarczą 2 rdzenie ale karta b y się szybsza przydała .

Posted

Wiem,wiem,multi to ja gram w mw2,mw3 więcej mnie nie trzeba smile_prosty.gif

Edit:Mam ogólne pytania,pod w7 64bit wystarczą sterowniki karty graficznej i audio,to wszystko? :)

Pod procesor dual optimizer jest potrzebny?

Posted
Tracer to szrot i nie powinno nazywać się go zasilaczem, stanowi zagrożenie dla sprzętu.

Nie do końca. Modele Be Cool wielkim szrotem nie są (czyt. kompa raczej nie spalą), choć do przyzwoitych im brakuje (np. moc mają z kosmosu, gdyby tam było 240 W zamiast 420, byłoby to bliższe prawdy).

Posted

Tak mam tą wersję be cool 420w.

Ogólnie to jutro będe miał wszystko,a zamawiałem w piątek,naciągacze dostawy kuriera niby 1 dzień,a 3 dzień im to idzie.

Edit:Witam już wszystko mam,komp nowy śmiga aż miło,żadnych problemów,została tylko skrzynka a tak to wszystko nowe,po niedzieli testuje dalej :)

• 1 month later...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...