Sehaniaxi Posted September 2, 2013 Report Posted September 2, 2013 Witam. Mam problem z grą GTA IV. Dosyć nietypowy... Mam poinstalowane wszystkie patche. Otóż kiedy mam za wysokie wymagania ustawione, gra mi "miga", freezuje na ok. 4-5, pojawia się czarny ekran. Po chwili wraca po normy, ale jest to dosyć irytujące. Zauważyłem, że ten błąd pojawia się raczej przy jeżdżeniu od lokacji do lokacji, kiedy stoimy w miejscu jest to raczej rzadkie. Natomiast kiedy owe detale mam za małe, to zaczyna się komedia. Kiedy jadę np. na misję, świat przestaje być tak wyraźny, z bliska tekstury są bardzo zamazane, ba, mogę w nie nawet wjeżdżać, tak jakby komputer nie ogarnął, że jestem w tym miejscu i musi "stworzyć" dalszy świat. Nie mam pojęcia co robić. Zwłaszcza, że kiedyś wszystko elegancko działało :C.
CoCieToObchodzi Posted September 2, 2013 Report Posted September 2, 2013 Na początek może spróbuj podstawowych czynności - zaktualizuj sterowniki do karty graficznej i DirectX. I lepiej by było gdybyś podał specyfikację komputera, tak na wszelki wypadek.
Sehaniaxi Posted September 3, 2013 Author Report Posted September 3, 2013 Karta : Asus Eah4770 series, 1gbRam: 2 gbProcesor : Intel Core 2 Duo, 3ghzWindows Xp 32bitWszystko mam zaktualizowane i dalej nic :c
CoCieToObchodzi Posted September 3, 2013 Report Posted September 3, 2013 Ten drugi problem, który ty masz na niskich detalach też miałem, lub coś podobnego. Po chwili grania wszystko naokoło było rozmyte i radio w aucie się wyłączało (było słychać tylko trzask który słychać przy wybieraniu stacji, tyle że zapętlony) i zapadałem się pod ziemię lub wjeżdżałem w budynki, w tym wypadku pomogło dokupienie RAM'u, ale jak u ciebie wcześniej śmigało, no to nie mam pomysłu.
roboziom Posted September 4, 2013 Report Posted September 4, 2013 1.Oryginał czy pirat?2.Reinstall i patch, bo być może to pliki gry się sypią
BareFootSauce Posted September 12, 2013 Report Posted September 12, 2013 @CoCieToObchodziTakie rozmywanie się obrazu itp. trzaski w radiu też czasem u mnie występują, ale wystarczy wlaczyc mape (ESC) i z powrotem wrócić do rozgrywki i jest wszystko wporządku. Rzadko to mam, ale zdarza się A RAMu mam 8 GB. Większy problem mam z bugiem gdzie zamiast trawy mam tak jakby wodę...
Sehaniaxi Posted September 13, 2013 Author Report Posted September 13, 2013 1. Oczywiście, oryginał.2. Po reinstalacji dalej to samo...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.