Jump to content

Grand Theft Auto IV - Problem z detalami.

Recommended Posts

Posted

Witam. Mam problem z grą GTA IV. Dosyć nietypowy... Mam poinstalowane wszystkie patche. Otóż kiedy mam za wysokie wymagania ustawione, gra mi "miga", freezuje na ok. 4-5, pojawia się czarny ekran. Po chwili wraca po normy, ale jest to dosyć irytujące. Zauważyłem, że ten błąd pojawia się raczej przy jeżdżeniu od lokacji do lokacji, kiedy stoimy w miejscu jest to raczej rzadkie. Natomiast kiedy owe detale mam za małe, to zaczyna się komedia. Kiedy jadę np. na misję, świat przestaje być tak wyraźny, z bliska tekstury są bardzo zamazane, ba, mogę w nie nawet wjeżdżać, tak jakby komputer nie ogarnął, że jestem w tym miejscu i musi "stworzyć" dalszy świat. Nie mam pojęcia co robić. Zwłaszcza, że kiedyś wszystko elegancko działało :C.

Posted

Karta : Asus Eah4770 series, 1gb

Ram: 2 gb

Procesor : Intel Core 2 Duo, 3ghz

Windows Xp 32bit

Wszystko mam zaktualizowane i dalej nic :c

Posted

Ten drugi problem, który ty masz na niskich detalach też miałem, lub coś podobnego. Po chwili grania wszystko naokoło było rozmyte i radio w aucie się wyłączało (było słychać tylko trzask który słychać przy wybieraniu stacji, tyle że zapętlony) i zapadałem się pod ziemię lub wjeżdżałem w budynki, w tym wypadku pomogło dokupienie RAM'u, ale jak u ciebie wcześniej śmigało, no to nie mam pomysłu.

Posted

@CoCieToObchodzi

Takie rozmywanie się obrazu itp. trzaski w radiu też czasem u mnie występują, ale wystarczy wlaczyc mape (ESC) i z powrotem wrócić do rozgrywki i jest wszystko wporządku. Rzadko to mam, ale zdarza się :) A RAMu mam 8 GB. Większy problem mam z bugiem gdzie zamiast trawy mam tak jakby wodę...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...