Jump to content

Rozwiązany: DualSim do 700 zł

marekpotter

Recommended Posts

Posted

Witam, chciałbym kupić sobie dual sima do 700 zł. Przeglądając oferty natrafiłem na takie :

http://www.euro.com.pl/telefony-komorkowe/pentagram-ego-p450-1.bhtml

http://www.euro.com.pl/telefony-komorkowe/pentagram-monster-p-430-1.bhtml

http://www.euro.com.pl/telefony-komorkowe/kruger-matz-live-km0403-czarny.bhtml

http://www.euro.com.pl/telefony-komorkowe/pentagram-combo-4-core.bhtml

http://allegro.pl/lenovo-a820-aero-quad-core-gw-w-pl-tylko-3-szt-i3498144374.html

Czy jest sens wybierać któryś z nich czy polecacie jakiś inny? Oraz czy te firmy nie sprzedają przypadkiem szajsu, gdyż sa nowe na polskim rynku?

Posted

niestety Xperia zawaliła zarządzanie kartami Sim... wg. tego co widziałem na youtubie jeśli chcę wysłać smsa z drugiej karty sim musze w ustawieniach najpierw zamienić preferencje obydwóch... Poza tym jestem uprzedzony do Soniaków... W dodatku mam dość małych ekraników... Chce mieć w końcu fona z co najmniej 4 calowym ekranem. Miałem już parę Xperii i za każdym razem coś z nimi było nie tak. Dla przykładu moja aktualna Xperia Mini pro nie zawsze widzi mi kartę sim i każe mi uruchomić ponownie telefon.

Posted

Z tej piątki wziąłbym Lenovo A820. Opinie są pozytywne, podzespoły naprawdę niezłe jak na tą cenę, korzystanie z dwóch kart wygląda na banalnie proste (bez żadnego przełączania w ustawieniach). Sam czekam na egzemplarz testowy. Więcej informacji może podać org, który jest właścicielem tego cuda.

Posted

Wszystko cacy tylko nie gwarancja... Jeśli chciałbym kupić ten telefon przez allegro bo jak na razie mam tylko taką możliwość (Chinatronic nie wchodzi w grę), to dostaję gwarancję od sprzedawcy na rok. Ale jeśli coś się stanie z tym telefonem to ja muszę go na własny koszt odesłać do serwisu za granicę.

LG zareklamowało mi się z ich nowym modelem : Swift L5 II Dual. Co o nim sądzicie? ma trochę mało ramu z tego co widziałem... no i jeszcze nie ma przyzwoitego testu tego telefonu na allegro. Podejrzewam że za miesiąc czy dwa, cena spadnie do ok. 600 zł...

Posted

Wszystkie to typowe low endy, które były wypasionymi konfiguracjami 2 lata temu, jednak ja jestem najbardziej skłonny do wzięcia Kruger&Matz KM0403. Tak samo LG L5 II, który jest co prawda lepszy od poprzednika, jednak ma jeden rdzeń 1GHz oraz grafikę wolniejszą od jednordzeniowego Mali-400

Posted

mam już mętlik :P... inni polecają mi również tego Lenovo A820... Ale wtedy musiałbym go sprowadzać z Chin i byłby problem z ewentualną gwarancją ale za to wnętrze jak na te pieniądze ma zabójcze. A tego mats and kruger mam dostępnego w Polsce. Nie wiem co robić.

Posted

Co z kolei spowoduje niższą wydajność w grach, bo nie najmłodsze Adreno 203 będzie musiało bardziej się pomęczyć. Jednak mimo to moim zdaniem lepiej mieć większą rozdzielczość, niż kilka FPSów więcej

Posted

na grach mi nie zależy. Gram tylko co najwyżej w pasjansa bądź też w strzelanie do celu... nic poza tym. Zależało mi na dużym wyświetlaczu z dobrą rozdzielczością i bardzo łatwą obsługą dwóch kart sim (opcja umieszczenia slotów kart sim przy smsie z którego numeru wysłać wiadomośc jest genialna i np. taka xperia E dual tego nie ma )

Posted

znalazłem taką oto aukcję : http://allegro.pl/show_item.php?item=3526173488&msg=Tw%C3%B3j+e-mail+zosta%C5%82+wys%C5%82any.&msgtoken=048a25b10f8bf5405c1e387864ffa85323220a1444b540a86acf77d00be2ff62

Wszystko wygląda prawidłowo, miły i bardzo szybki kontakt, cena bardzo przystępna no i sprzedawca pokrywa ewentualną cenę cła (w komentarzu jeden użytkownik o tym wspomniał). Do tego serwis jest w Polsce. Co prawda to jest ukrainiec ale natychmiast odpisuje. Co sądzicie o tej aukcji? jest sens kupować ? Dodam że przez aliexpress nie będę zamawiał.

A druga sprawa to może wiecie jak ten telefon sprawuje się po np. pół roku użytkowania ? Czytałem że lonovo a820 po jakimś czasie tak zaczyna przymulać że później nie da się z nim nic już zrobić.

Posted

Tak, to prawda że muli po kilku miesiącach i telefon nie jest do naprawy...

ZTE? 5 cali i rozdziałka 960x540 ? Taka rozdzielczość była dobra kilka lat temu... Na 5 calach będziesz mógł liczyć piksele jak będziesz się nudził.

Nie kupuj żadnych wynalazków... Uzbieraj więcej i kup coś normalnego od normalnej firmy(Sony,HTC,Samsung etc) bo wpędzisz się tylko w kłopoty.

Posted

jeśli tak to polećcie mi coś sensownego w kwocie ok. 700 zł. Warunek : duży wyświetlacz, dobry dual sim, nie awaryjny, dobre wifi.

Z tego co widziałem to telefon który miałby to co chcę to jest spod marki Pentagramu, Kruger&Matts albo chińskie... do 700 zł dobrego telefonu znanej marki nie znajdę ;/

Posted

brawa.gif Gnialna porada Invar, dałbym za nią wiadro złota. Może źle przeczytałem, ale według ciebie trzeba kupować telefony tylko znanych marek, jak Samsung czy HTC, bo jak inna, mniej znana marka, jest w zasadzie spisana na straty. Z dual simow znanych marek są tylko low endy, jak Xperia Tipo czy E, albo SGS Dual. Więc proszę, nie gadaj, że inne marki nie mogą być dobre

@autor tematu - wypisz nazwy tych urządzeń, które ci się podobają, to wybierzemy najlepszy. Jeśli kupujesz w Polsce, serwis jest w Polsce to absolutnie nie ma się czego bać

Posted

Nie no tak, lepiej kupić chińską zabawkę żeby po miesiącu się popsuła... Przecież każdego stać na nowy chiński telefon co miesiąc. Jak się coś popsuje to można wysłać telefon do Chin i czekać 2 miesiące, prawda? Po co kupić coś z Polskiej dystrybucji i czekać max. 1 miesiąc na naprawę. Słuchaj kolege wyżej i kup chiński telefon. TO będzie najlepszy wybór!

Posted

czytałem na wielu forach o konkretnych telefonach. Wiem jak pracują, czy mogą się psuć itp. Zastanawiam się po prostu czy nie lepiej kupić chinczyka w Polsce : Kruger&Matz Live o trochę gorszym procesorze, mniejszym ekranie i słabszej baterii ale za to z gwarancją w Polsce, niż chińczyka od polskiego sprzedawcy : ZTE v967s którego gwarancja jest respektowana tylko w Chinach. Z drugiej strony czytając opinie użytkowników tego drugiego stwierdzam że nie mają oni żadnych problemów z tym telefonem. W zasadzie Lenovo odrzuciłem z powodu problemów jakie mają z nim użytkownicy tego telefonu. Jakieś wgrywanie nowego romu itp... po co mi to? Do zte z tego co radziłem się posiadaczy tego chinczyka, nie trzeba nic wgrywać, a sam telefon śmiga bez żadnych zacięć.

dobrego dual sima znanej marki w Polsce za około 700 zł nie kupię. Przepatrzyłem całe allegro model po modelu. Na prawdę nic ciekawego, a jesli coś jest to albo megaawaryjny, albo jakiś telefon który ma zwiechy, albo nie wczytuje drugiej karty sim. Po co mi takie coś? Wolę tracić kasę niż nerwy... mniej boli.

Posted

dobrego dual sima znanej marki w Polsce za około 700 zł nie kupię. Przepatrzyłem całe allegro model po modelu. Na prawdę nic ciekawego, a jesli coś jest to albo megaawaryjny, albo jakiś telefon który ma zwiechy, albo nie wczytuje drugiej karty sim. Po co mi takie coś? Wolę tracić kasę niż nerwy... mniej boli.

To po co pokazujesz właśnie takie modele jakie opisujesz?

Posted

jak to ? nie rozumiem? wstawiłem dwa modele telefonów między którymi się waham, bo są najmniej awaryjne, i w normalnej cenie i mają wszystko co chciałem. A że są to chińczyki to już inna kwestia. To co napisałem o dual simach na polskim rynku nie tyczy się tych między którymi się waham.

Posted

Tak, to prawda że muli po kilku miesiącach i telefon nie jest do naprawy...

Dalej opierasz się na opinii jednego użytkownika z mgsm?

Powiem tak, jeśli chcesz porządnego dual-sima za 700 zł - nie ma. Albo dorzucasz ~400 zł i bierzesz coś z pewnej dystrybucji (np. Samsunga Galaxy Grand) albo bawisz się w towar jakości 700 zł. K&M będzie ok.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...