Pawias Posted September 1, 2013 Report Posted September 1, 2013 Witam.Kupiłem ostatnio Skyrima w legendarnej edycji, ale oczywiście trzeba wpierw zainstalować Steama. Instalacja bez problemu, jednak przy próbie uruchomienia aplikacja chce pobrać nieco ponad 90MB aktualizacji. I tu jest problem: próbowałem już kilkadziesiąt razy, jednak zawsze proces jest przerywany błędem, na różnych etapach. Mam co prawda wolne i niestabilne łącze, jednak podobny problem występuje u moich kolegów dysponujących szybszym internetem.Naprawdę nie da się obejść bez tego? Albo zrobić to z pomocą kogoś z NAPRAWDĘ szybki internetem?
DeathlyLord Posted September 1, 2013 Report Posted September 1, 2013 Są one konieczne. Aczkolwiek przy niektórych grach aktualizacje można pobierać "na raty". Tak miałem w przypadku Dead Island'a. A zrobić to u kogoś to raczej nie bo przecież aktualizacja instalowana jest w folderze z grą.
Pawias Posted September 1, 2013 Author Report Posted September 1, 2013 A przeniesienie folderu z zachowaniem jego struktury do kogoś i odpalenie tam aplikacji, po czym transport powrotny?
DeathlyLord Posted September 1, 2013 Report Posted September 1, 2013 Może być taka możliwość. Spróbuj samemu, ja tak nigdy nie robiłem ale warto by spróbować.
BrokenAss Posted September 1, 2013 Report Posted September 1, 2013 Jest jeszcze jedna opcja, która powinna być mniej problematyczna, wystarczy zapewne samo usunięcie pobranej części łatki. Mianowicie w bibliotece steam naciśnij prawym przyciskiem myszy na Skyrimie, wybierz Właściwości, przejdź w zakładkę Aktualizacje i tam masz opcje właśnie patchowania, w tym możliwość wyłączenia automatycznej aktualizacji. Sam z tego nie korzystałem, ale powinno pomóc.
Pawias Posted September 1, 2013 Author Report Posted September 1, 2013 Nie nie, pisałem o PIERWSZYM uruchomieniu Steama (nawet nie samej gry), pobieranie aktualizacji następuje zanim w ogóle dadzą mi dostęp do usługi. Będę dalej próbował, ale szkoda byłoby rezygnować z takiej gry z powodu takiej drobnostki...
BrokenAss Posted September 1, 2013 Report Posted September 1, 2013 Aha, źle zrozumiałem próbowałeś pobierać steama z jego strony zamiast z poziomu Skyrima? Na steampowered powinna być już spatchowana wersja, może nawet do ściągnięcia bezproblemowo. Spróbuj.
Pawias Posted September 1, 2013 Author Report Posted September 1, 2013 Tak, od razu ściągałem stamtąd instalkę, niestety. Jeszcze jedna kwestia: w folderze ze Steamem znajduje się - oprócz aplikacji "Steam", po uruchomieniu której pokazuje się:która to aktualizacja się na okrągło przerywa - aplikacja "SteamTmp"także pobierająca jakieś aktualizacje, jednak tutaj pobieranie odbyło się bez większych kłopotów. Czym ona właściwie jest?
BrokenAss Posted September 1, 2013 Report Posted September 1, 2013 Z tego co wyczytałem w internetach, a dużo tego nie było, jest to po prostu jakaś część steama. Poszukałem jej u siebie w folderze z zainstalowaną platformą i tego nie znalazłem. Spróbuj to na chwilę gdzieś przenieść i wtedy spróbuj to zainstalować. Poza tym, mógłbyś nieco wyjaśnić co napisałeś? Albo jestem za bardzo zmęczony, albo nic nie zrozumiałem Co do obrazków, oba to standardowe aktualizacje steam. Tyle że ten drugi widywałem zanim postawiłem siódemkę.
Kawalorn Posted September 1, 2013 Report Posted September 1, 2013 Steam ma problemy z aktualizacją samego siebie. Spróbuj usunąć wszystkie pliki w folderze Steam poza Steam.exe oraz folderem Steamapps (w którym są gry) i uruchom Steam.exe. Powinien całego Steama pobrać od nowa i wtedy nie powinno być tego błędu.
Pawias Posted September 2, 2013 Author Report Posted September 2, 2013 Próbowałem, nic to nie pomogło. Ale kicha... Coś tam jeszcze popróbuję...
Kawalorn Posted September 2, 2013 Report Posted September 2, 2013 No to w najgorszym wypadku, spróbuj wziąć pliki działającego Steama od kogoś innego.
Pawias Posted September 2, 2013 Author Report Posted September 2, 2013 No to ogłaszam: jeśli ktoś ma Dropboxa, lub inną tego typu usługę i chce mu się udostępnić owe działające struktury, byłbym wdzięczny (kliknę zieloną strzałkę przy jego poście! ). Zrobiłbym to za pośrednictwem pendrive'a, ale nie wiem czy ktoś w mojej okolicy ma Steama (nie sądzę...).
LincolnPL Posted September 3, 2013 Report Posted September 3, 2013 Sam miałem ten problem. Gdy pierwszy raz uruchamiasz Steama i ściąga on pliki, a po chwili się ścina (tzn. pobieranie stoi w miejscu), to w moim przypadku wystarczyło zrestartować modem i pobieranie ruszało dalej bez żadnych problemów Jak ci nic nie pomaga, to mogę wstawić pliki z folderu /package (to tu są wszystkie pliki pobierane na początku przez Steama) na jakimś serwerze.
Pawias Posted September 3, 2013 Author Report Posted September 3, 2013 Jak pisałem wcześniej: byłbym wdzięczny (jak być może już zauważyłeś, już okazałem swą wdzięczność ). Dropbox? Innych nigdy nie używałem, ale możesz coś zaproponować.
LincolnPL Posted September 3, 2013 Report Posted September 3, 2013 Na Dropboxa wrzucę , ale jutro, bo dziś ciężki dzień był (uroki szkoły ). Pliki zaraz przygotuję, aby jutro jak najszybciej ci to wrzucić (po szkole ).
Pawias Posted September 3, 2013 Author Report Posted September 3, 2013 OK, nie ma problemu, jak będzie zrobione daj znać. Byłbym zapomniał: dzięki wielkie!
LincolnPL Posted September 4, 2013 Report Posted September 4, 2013 Dobra paczka gotowa, tylko teraz Dropboxa założyć i przesłać ---Cholera, zabójcza prędkość wysyłania 3kb/s (choć spada czasem do 0,1/kb/s ) pokazuje, że do jutra może się nie wysłać xDDD Ale jakoś leci powoli... ---Dobra, już jest na serwerze https://www.dropbox.com/s/rtp9y72ao8a4idi/Steam_Update_by_LincolnPL.rar
Pawias Posted September 8, 2013 Author Report Posted September 8, 2013 Twoja paczka pomogła, udało się dzięki temu zainstalować Skyrima i - co najważniejsze - bez problemu działa. Dzięki wielkie raz jeszcze!No cóż - temat można zamknąć.
Kawalorn Posted September 8, 2013 Report Posted September 8, 2013 Problem rozwiązany, więc temat zamykam.W razie potrzeby otwarcia tematu, proszę o kontakt przez PW.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.