Jump to content

Rozwiązany: Czy te steamowskie aktualizacje naprawdę są konieczne...?

Pawias

Recommended Posts

Posted

Witam.

Kupiłem ostatnio Skyrima w legendarnej edycji, ale oczywiście trzeba wpierw zainstalować Steama. Instalacja bez problemu, jednak przy próbie uruchomienia aplikacja chce pobrać nieco ponad 90MB aktualizacji. I tu jest problem: próbowałem już kilkadziesiąt razy, jednak zawsze proces jest przerywany błędem, na różnych etapach. Mam co prawda wolne i niestabilne łącze, jednak podobny problem występuje u moich kolegów dysponujących szybszym internetem.

Naprawdę nie da się obejść bez tego? Albo zrobić to z pomocą kogoś z NAPRAWDĘ szybki internetem?

Posted

Są one konieczne. Aczkolwiek przy niektórych grach aktualizacje można pobierać "na raty". Tak miałem w przypadku Dead Island'a. A zrobić to u kogoś to raczej nie bo przecież aktualizacja instalowana jest w folderze z grą.

Posted

A przeniesienie folderu z zachowaniem jego struktury do kogoś i odpalenie tam aplikacji, po czym transport powrotny?

Posted

Jest jeszcze jedna opcja, która powinna być mniej problematyczna, wystarczy zapewne samo usunięcie pobranej części łatki. Mianowicie w bibliotece steam naciśnij prawym przyciskiem myszy na Skyrimie, wybierz Właściwości, przejdź w zakładkę Aktualizacje i tam masz opcje właśnie patchowania, w tym możliwość wyłączenia automatycznej aktualizacji. Sam z tego nie korzystałem, ale powinno pomóc.

Posted

Nie nie, pisałem o PIERWSZYM uruchomieniu Steama (nawet nie samej gry), pobieranie aktualizacji następuje zanim w ogóle dadzą mi dostęp do usługi. Będę dalej próbował, ale szkoda byłoby rezygnować z takiej gry z powodu takiej drobnostki...

Posted

Aha, źle zrozumiałem :) próbowałeś pobierać steama z jego strony zamiast z poziomu Skyrima? Na steampowered powinna być już spatchowana wersja, może nawet do ściągnięcia bezproblemowo. Spróbuj.

Posted

Tak, od razu ściągałem stamtąd instalkę, niestety. Jeszcze jedna kwestia: w folderze ze Steamem znajduje się - oprócz aplikacji "Steam", po uruchomieniu której pokazuje się:

post-470544-0-53861700-1378055403_thumb.

która to aktualizacja się na okrągło przerywa - aplikacja "SteamTmp"

post-470544-0-27972000-1378055696_thumb.

także pobierająca jakieś aktualizacje, jednak tutaj pobieranie odbyło się bez większych kłopotów. Czym ona właściwie jest?

Posted

Z tego co wyczytałem w internetach, a dużo tego nie było, jest to po prostu jakaś część steama. Poszukałem jej u siebie w folderze z zainstalowaną platformą i tego nie znalazłem. Spróbuj to na chwilę gdzieś przenieść i wtedy spróbuj to zainstalować. Poza tym, mógłbyś nieco wyjaśnić co napisałeś? Albo jestem za bardzo zmęczony, albo nic nie zrozumiałem :)

Co do obrazków, oba to standardowe aktualizacje steam. Tyle że ten drugi widywałem zanim postawiłem siódemkę.

Posted

Steam ma problemy z aktualizacją samego siebie. Spróbuj usunąć wszystkie pliki w folderze Steam poza Steam.exe oraz folderem Steamapps (w którym są gry) i uruchom Steam.exe. Powinien całego Steama pobrać od nowa i wtedy nie powinno być tego błędu.

Posted

No to ogłaszam: jeśli ktoś ma Dropboxa, lub inną tego typu usługę i chce mu się udostępnić owe działające struktury, byłbym wdzięczny (kliknę zieloną strzałkę przy jego poście! :P). Zrobiłbym to za pośrednictwem pendrive'a, ale nie wiem czy ktoś w mojej okolicy ma Steama (nie sądzę...).

Posted

Sam miałem ten problem. Gdy pierwszy raz uruchamiasz Steama i ściąga on pliki, a po chwili się ścina (tzn. pobieranie stoi w miejscu), to w moim przypadku wystarczyło zrestartować modem i pobieranie ruszało dalej bez żadnych problemów :D

Jak ci nic nie pomaga, to mogę wstawić pliki z folderu /package (to tu są wszystkie pliki pobierane na początku przez Steama) na jakimś serwerze.

Posted

Jak pisałem wcześniej: byłbym wdzięczny (jak być może już zauważyłeś, już okazałem swą wdzięczność :D). Dropbox? Innych nigdy nie używałem, ale możesz coś zaproponować. :)

Posted

Na Dropboxa wrzucę ;) , ale jutro, bo dziś ciężki dzień był (uroki szkoły :P ). Pliki zaraz przygotuję, aby jutro jak najszybciej ci to wrzucić (po szkole ;) ).

Posted

Twoja paczka pomogła, udało się dzięki temu zainstalować Skyrima i - co najważniejsze - bez problemu działa. :) Dzięki wielkie raz jeszcze!

No cóż - temat można zamknąć.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...