Jump to content

komputer stacjonarny do gier i peryferia - razem 4200

brelakir

Recommended Posts

Posted

hej. Chcę złożyć kompa do giercowania i kupić myszkę, podkładkę, klawę i słuchawki. Myślałem o glaudius maurus (albo jakaś inna do stówki typu claw), a4tech 200mp (albo pm:D), superlux hd 681 oraz gigabyte force k3 albo genius imperator. to tak wychodzi z ok. 350 więc reszta na kompa. mogę podkręcać, ale za trzy-cztery lata z pewnością go wymienię, więc nie wiem, czy to konieczne. aha, mam dysk caviar green, ale on jest taki sobie, więc chyba trzeba kupić nowy. ale proszę o ocenę. mam system windows 8 ale na c2d tak sobie się sprawdza, mam monitor i mogę grać w 1920x1080. dzięki za pomoc.

Posted

Tzn. tak na dobrą sprawę to nie wiem czy jest sens dokupywać te wentyle, bo z tego co pamiętam z testów - ten jeden, zamontowany fabrycznie, spisuje się bardzo dobrze i dołożenie dodatkowych na wiele się nie zdaje. Poza tym zwiększy to koszty i sprawi, że zakup tego Zalmana stanie się średnio opłacalny.

Posted

Wg mnie lepszy byłby kręcony 3470. Nie kręci się on specjalnie wysoko, więc wystarczy najtańsza płyta Z68. Pewnie lepsze chłodzenie niż BOX nie będzie potrzebne.

Posted

Ja bym jednak wolał wziąć nowszą platformę mimo wszystko, bo różnica na korzyść 3470, nawet po OC, będzie minimalna. No i temperatury oraz głośność boxowego chłodzenia po OC mogą być nieciekawe.

Posted

Głośność boxowego jest nie do wytrzymania, pod obciążeniem można ją porównać do takiej, która jest tuż po włączeniu (czyli maksymalne obroty).

Posted

ja słyszałem, że do najnowszej generacji nie ma co używać boxowego chłodzenia.

a jest możliwość złożenia mu kompa pod oc w przyszłości za ok. 3000 zł? Razem byśmy giercowali. Dzięki.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...