mateusz(stefan) Posted August 30, 2013 Report Posted August 30, 2013 Lista uczestników:1. Elano2. RIP19883. gr864. luki9705. Daedroth6. prymcio117. krzys2428. RedEvil9. Elesshar10. repta211. VanNerd93 Wykreślony na własną prośbę.Zgłoszenia do zabawy na PW.Zabawę prowadzi: gr86
grz Posted September 8, 2013 Report Posted September 8, 2013 Witam w pierwszym typerze który prowadzęJuż niedługo zaczyna się LM (17-18.09), więc wrzucam pary Ligi Mistrzów. Życzę Wszystkim udanego i regularnego typowania, dobrej zabawy i rywalizacji do końca1 Kolejka (17-18.09) :Manchester United- Bayer LeverkusenReal Sociedad- Szachtar DonieckGalatasaray Stambuł- Real MadrytFC Kopenhaga- Juventus TurynBenfica Lizbona- RSC Anderlecht BrukselaOlympiakos Pireus- Paris Saint GermainBayern Monachium- CSKA MoskwaViktoria Pilzno- Manchester CityChelsea Londyn- FC BaselSchalke 04 Gelsenkirchen- Steaua BukaresztOlympique Marsylia- Arsenal LondynSSC Napoli- Borussia DortmundAustria Wiedeń- FC PortoAthletico Madryt- Zenit Sankt PetersburgAC Milan- Celtic GlasgowFC Barcelona- Ajax AmsterdamLista graczy i meczy obstawionych przez graczy typera:gr86-16krzys242- 16Daedroth-8RIP1988: 16repta2-16Elano- 16Elesshar-8RedEvil-8luki970-16VanNerd93-16 prymcio11-8
grz Posted September 11, 2013 Report Posted September 11, 2013 Manchester United- Bayer Leverkusen 2:0Ekipa Moyesa nie zaczęła dobrze sezonu. Jednak w starciu z Leverkusen nie powinna nie powinna mieć problemu z zdobyciem 3 punktów, zwłaszcza że grają u siebieReal Sociedad- Szachtar Donieck 1:2Nie wiem co myśleć o Sociedad. Nie ma większych gwiazd, ale mimo wszystko Szachtar ma większe doświadczenie w rozgrywkach europejskichGalatasaray Stambuł- Real Madryt 0:3Jak to mówią- powinno być szybko, łatwo i przyjemnie. Zespół z Turcji nie ma argumentów z Realem, który pod wodzą nowego trenera spisują się dobrzeFC Kopenhaga- Juventus Turyn 0:2Juventus to zespół który powinien spokojnie awansować z grupy. W Serie A spisuje się dobrze. O zespole z Danii niewiele wiem. Awansowali do grupy LM, ale zespół z Turynu jest o kilka klas lepszaBenfica Lizbona- RSC Anderlecht Bruksela 1:1Oba zespoły są średniakami europejskimi i ciężko wskazać faworyta. Remis jest tu prawdopodobnyOlympiakos Pireus- Paris Saint Germain 1:2PSG ma wielkie ambicje. Nie powinna mieć problemów z ograniem zespołu z Grecji który nie należy do potęg europejskichBayern Monachium- CSKA Moskwa 2:0Bayern jest zdecydowanym faworytem. Nie grają może czegoś nadzwyczajnego, ale zespół z Moskwy nie ma tak dobrych zawodników jak mistrz NiemiecViktoria Pilzno- Manchester City 0:2Zespół z Czech to pozytywne zaskoczenie elminacji LM. Jednak to zespół z Anglii ma lepszy skład, większe doświadczenie i to oni powinni cieszyć się 3 punktów na początek fazy grupowejMecze środowe:Chelsea Londyn- FC Basel 2:0Basel jest zespołem który może sprawić niespodziankę, jednak podpopieczni Mourinho dobrze spisują się na początku sezonu. 3 punkty powinni zdobyć bez problemówSchalke 04 Gelsenkirchen- Steaua Bukareszt 2:1Szkoda że na miejscu Steaui nie ma Legii. Schalke jest zespołem lepszym, choć w lidze niemieckiej grają tak sobie. Jednak LM zawsze wyzwala dodatkowe siłyOlympique Marsylia- Arsenal Londyn 1:2Od zawsze lubię Arsenal. Od dawna nie mieli większego sukcesu. Jeżeli myślą o nim w tej edycji LM- muszą dobrze zacząć fazę grupowąSSC Napoli- Borussia Dortmund 0:2Będzie to bardzo cięźki mecz dla BVB. Napoli poważnie wzmocniło się przed tym sezonem. Tacy gracze jak Higuain lub Callejon mogą zrobić różnicę. Jednak BVB również nie próżnowało. Lewy jak wystąpi w meczu, powinien strzelić gola. Kuba jest w formie jak i cała drużynaAustria Wiedeń- FC Porto 0:2Porto to mistz promowania piłkarzy i na ich zarabianiu. Austria Wiedeń nie należy do czołówki europejskiej. Porto ma większe doświadczenie i lepszy składAthletico Madryt- Zenit Sankt Petersburg 1:1Mecz ciężki do obstawienia. Zenit od lat gra na porządnym poziomie europejskim, podobnie jak Athletico. Podział punktów będzie tu sprawiedliwym wynikiemAC Milan- Celtic Glasgow 2:0Milan męczył się z PSV w eliminacjach LM, ale w rewanżu pokazał klasę. W formie jest Balloteli, również dużo daje Robinho.FC Barcelona- Ajax Amsterdam 3:1Barcelona jest faworytem. Ajax powinien postawić ciężkie warunki, ale w starciu z Messim, Neymarem są bez szans. Jednak bramkę honorową powinni strzelić
krzys242 Posted September 15, 2013 Report Posted September 15, 2013 Manchester United- Bayer Leverkusen 2:0Oba zespoły grają podobną piłkę. Manchesterowi na razie się nie wiedzie w lidze, w przeciwieństwie do Bayeru który wystartował wlidze dobrze. W tym spotkaniu widzę tylko jednego faworyta którym jest Manchester.Real Sociedad- Szachtar Donieck 0:1Hiszpanie nie oczekiwanie wyeliminowali Lyon, mogą być czarnym koniem tej grupy. Szachtar wielokrotnie pokazał że umie wygrywać z dużo lepszymi od siebie. Stawiam na gości którzy mają większe doświadczenie w L.M.Galatasaray Stambuł- Real Madryt 0:2Oba zespoły nie zachwyciły ostatnio w lidze, zgodnie zremisowały swoje spotkania. Jednak zdecydowanym faworytem są goście, którzy mają zdecydowanie lepszy skład.FC Kopenhaga- Juventus Turyn 1:3Kopenhaga nie przypadkowo znalazła się w L.M,jest to solidna drużyna która może napsuć krwi każdemu. Jednak w tym pojedynku faworyt jest tylko jeden.Każdy inny wynik niż zwycięstwo gości będzie dużą niespodzianką.Benfica Lizbona- RSC Anderlecht Bruksela 2:1Pojedynek dwóch dobrych zespołów. Faworytem są Portugalczycy, którzy graja na swoim terenie. Jednakże wynik będzie balansować na granicy remisu, lecz ostatni cios nożem w plecy wbiją gospodarze.Olympiakos Pireus- Paris Saint Germain 1:1Oba zespoły są silne, za małego faworyta uważam Francuzów. Jednakże Olympiakos na swoim obiekcie jest bardzo groźnym zespołem, skłaniam się ku remisowi.Bayern Monachium- CSKA Moskwa 3:0Bayern jest kolejnym zespołem uważanym do wygrania L.M. Pomimo iż w lidze wygrywa, ich gra na razie nie zachwyca. Liga Mistrzów to inny kaliber, to dla obrońcy trofeum nie wypada z takim zespołem stracić jakiekolwiek punkty.Viktoria Pilzno- Manchester City 1:2Czesi to bardzo groźna drużyną dla każdego. Nie przypadkowo znaleźli się w fazie grupowej.Jednak z zespołem z Anglii będą musieli przełknąć porażkę. Jednak Manchesterowi to zwycięstwo łatwo nie przyjdzie.Chelsea Londyn- FC Basel 3:0Anglicy aby zgłaszać aspiracje do walki o L.M, muszą takie mecze wygrywać w spokoju. Mają dużo lepszy skład, i będą chcieli zrewanżować się za ostatnią porażkę w lidze. Basel nie jest kopciuszkiem do bicia, lecz w tym pojedynku myślę że nie będzie mieć argumentów na przeciwstawienie się Anglikom.Schalke 04 Gelsenkirchen- Steaua Bukareszt 2:1Po kiepskim początku sezonu, Schalke zaczęło w końcu wygrywać. Steaua w meczu z Legią,i ostatnio w lidze, potwierdziła że jest bardzo mocnym zespołem. W tym spotkaniu będą kości łamać się, i nikt nogi nie odstawi. Stawiam na minimalne zwycięstwo gospodarzy, jedynie dlatego że grają przed własną publicznością.Olympique Marsylia- Arsenal Londyn 1:1Grupa śmierci, tak można nazwać grupę f. W tej grupie wszystkie zespoły są bardzo silne, i każdy wynik jest możliwy. W tym spotkaniu minimalnie lepszym zespołem są Anglicy, lecz grają na ciężkim terenie w Marsylii. Stawiam na remis, z którego oba zespoły powinni być zadowolone.SSC Napoli- Borussia Dortmund 2:1Borussii w tamtym sezonie nie doceniłem.Nasze trio robiło furorę,mieli ciężką grupę tak jak teraz i doszli do finału. Oba zespoły znakomicie wystartowali w lidze, i ciężko wskazać na faworyta. Stawiam na Włochów jedynie dla tego że grają u siebie. Kibicuję naszemu trio, dla tego daję tak żeby każdy wynik mnie zadowolił.Austria Wiedeń- FC Porto 1:2Porto jest lepszym zespołem od Austrii. Pomimo iż gra na wyjeździe jest faworytem tego spotkania. Austria Wiedeń w miarę rozpoczęła sezon, a Porto jest na fali ma na swym koncie trzy zwycięstwa i będzie chciało podtrzymać dobrą passę.Athletico Madryt- Zenit Sankt Petersburg 3:1Hiszpanie znakomicie wystartowali w lidze są na fali wznoszącej. Nic nie zapowiada straty punktów z Rosjanami, którzy mają dobry skład potwierdzają to wynikami w lidze, jednak na dobrze dysponowanych Hiszpanów na ich terenie to nie wystarczy.AC Milan- Celtic Glasgow 2:0Szkoci ledwo co awansowali do fazy grupowej L.M. Milan średnio rozpoczął sezon ligowy, ale jest w 100% faworytem tego spotkania.FC Barcelona- Ajax Amsterdam 3:0Barcelona jest jednym z głównych kandydatów do wygrania L.M. Każdy inny wynik niż zwycięstwo gospodarzy byłoby wielką sensacją.
Daedroth Posted September 16, 2013 Report Posted September 16, 2013 Manchester United 3-1 Bayer LeverkusenChoć Aptekarze powinni z tej grupy wyjść, to raczej nie z pierwszego miejsca. United jest w dobrej formie, a Moyes nie powinien tak rotować składem jak SAF.Real Sociedad 1-1 Szachtar DonieckSociedad może być czarnym koniem tej grupy. Niezły początek sezonu w wykonaniu Basków i dosyć słaby drużyny z Ukrainy mogą nam trochę zakłamać obecny obraz, ale myślę, że jedyne na co stać te drużyny to remis.Galatasaray Stambuł 2-3 Real MadrytTurcja nigdy nie była łatwym terenem dla Królewskich i wielokrotnie działy się tu rzeczy dziwne. Dodatkowo biorą pod uwagę to, że forma Królewskich jest daleka od optymalnej, a i obrona nie spisuje się nadzwyczajnie myślę, że może tu dojść nawet do niespodzianki. Serce podpowiada jednak zwycięstwo po bardzo trudnym pojedynku.FC Kopenhaga 1-3 Juventus TurynKopciuszek z Kopenhagi trafił do dosyć ciężkiej grupy i stawiam raczej na to, że zajmą oni ostatnie miejsce, a nie jakiekolwiek premiowane awansem lub grą w LE. Juventus jest w formie i gospodarze nie powinni mieć żadnych szans.Benfica Lizbona 2-1 RSC Anderlecht BrukselaAnderlecht nie jest zespołem dobrym, ani nawet średnim. Benfica zaś ostatnimi czasy jest jednym z czołowych zespołów europejskich i spokojnie przechodzi do dalszych faz. Olympiakos Pireus 1-2 Paris Saint GermainKolejne wzmocnienia w Paryżu, ale nie widzę znaczącej poprawy jakości gry zespołu. W dalszym ciągu potrafi się męczyć z o wiele słabszymi drużynami, ostatecznie jednak odnosząc zwycięstwa.Bayern Monachium 3-1 CSKA MoskwaRotacje w składzie i dziwne roszady taktyczne w wykonaniu Guardioli raczej nie wpływają dobrze na Bawarczyków i powtórzenie wyczynu z przed roku będzie trudne. Faza grupowa nie powinna być jednak żadnym problemem dla tej drużyny nawet teraz.Viktoria Pilzno 0-3 Manchester CityChyba nikt nie wierzy, że Viktoria może coś w tym spotkaniu ugrać. Choć City zdarzają się wpadki ze słabszymi zespołami, to jednak nie można porównywać słabszych angielskich drużyn z czeską ekipą. Zupełnie nie ta klasa.
RIP Posted September 16, 2013 Report Posted September 16, 2013 MU 2:0 BayerBayer odstaje jakością od dwóch najmnocniejszych niemieckich ekip i Diabły powinny spokojnie triumfować.Sociedad 0:0 SzachtarSociedad solidnie zaprezentował się w eliminacjach. Szachtar z kolei od lat ma mocarstwowe plany. Choć jest moim faworytem, stawiam, że nie da rady zwyciężyć.Galatasaray 0 : 3 RealW zasadzie na podstawie tego, co widzieliśmy w fazie pucharowej ostatniej edycji.Kopenhaga 0:4 JuventusOgromna różnica klas i niemal pogrom.Benfica 2:0 AnderlechtBelgowie w lidze mistrzów to raczej chłopcy do bicia, a Benfica to finalista LE z tego roku.Olympiakos 1 : 1 PSGParyżanie nie zachwycają w tym roku w swojej lidze, więc i tym razem nie dadzą rady potencjalnie słabszemu przeciwnikowi.Bayern 3:0 CSKABayern wciąż jest w świetnej formie i boję się, że wygrają jeszcze wyżej Pilzno 1 : 1 CityVictoria świetnie poradziła sobie w eliminacjach, a City nie zachwycają w lidze. Podział punktów.Chelsea 1:0 BaselRewanżyk za ostatnią edycję LE. IMO i tym razem minimalnie lepsi będą Anglicy.Schalke 1:1 SteauaNiby Schalke się nieźle dozbroiło, ale w pucharach od dawna nic ciekawego nie pokazali. Steaua to solidny klub i wywiozą z Niemiec punkt.Marsylia 0:2 ArsenalWierzę w zbawienne działanie wzmocnień Kanonierów i łatwe zwycięstwo.Napoli 0:2 DortmundBorussia obecnie to dla mnie potęga z masą świetnych graczy. Spokojne zwycięstwo.Austria 0 : 2 PortoKolejny chłopiec do bicia, który nie powinien stawiać się Portugalczykom.Atletico 2:0 ZenitAtletico jest w bardzo fajnej formie, grają bardzo ładną piłkę i rozklepią Rosjan.Milan 3:0 CelticByłbym bardzo zaskoczony, gdyby bardzo przeciętny Celtic stawił na San Siro wyraźny opór.Barcelona 3:0 AjaxNiezła rozgrzewka Barcelony przed bardziej wymagającymi przeciwnikami.
repta2 Posted September 17, 2013 Report Posted September 17, 2013 Manchester United- Bayer Leverkusen 2-1 Stawiam na wygraną MU ale po walce bo United pod wodzą Moyesa wcale nie zachwycają a Bayer to soldny zespół z coraz mocniejszej Bundesligi.Real Sociedad- Szachtar Donieck 3-1Sociedad to może być czarny koń LM, mają bardzo ciekawy skład, w el. wyeliminowali Lyon a Szachtar jest chyba jednak zespołem słabszym niż był w poprzednim sezonie.Galatasaray Stambuł- Real Madryt 1-2Mam nadzieję, że Real Ancelottiego mnie nie zawiedzie i zdobędzie 3 punkty w starciu z Galatą. Łatwo nie będzie bo w Turcji nie gra się łatwo ale od Realu trzeba mieć wysokie wymagania.FC Kopenhaga- Juventus Turyn 0-4Kopenhaga to kopciuszek w LM a Juve to moim zdaniem drużyna z potencjałem i spodziewam się wysokiej wygranej Juve.Benfica Lizbona- RSC Anderlecht Bruksela 2-0Benfica to zespół, który w tamtym sezonie pokazał się z dobrej strony a teraz w LM zaczynają raczej od starcie ze słabeuszem., dlatego inny wynik niż wygrana drużyny z Portugalii będzie zaskoczeniem.Olympiakos Pireus- Paris Saint Germain 0-2PSG po raz kolejny wzmocniło się podczas okienka transferowego a Olympiakos to raczej zespół, który ma potencjał na 3 miejsce w tej grupie i dlatego stawiam na PSG.Bayern Monachium- CSKA Moskwa 2-1Bayern jest jednym z największych faworytów do wygrania LM a CSKA to co prawda solidny zespół ale raczej nie mają większych szans na wygraną z Bayernem.Viktoria Pilzno- Manchester City 0-4MC mają teraz bardzo dobrego trenera i bardzo, bardzo mocną kadrę więc tą edycję LM powinni zacząć od wysokiej wygranej nad drużyną z Czech.
repta2 Posted September 17, 2013 Report Posted September 17, 2013 Chelsea Londyn- FC Basel 3-1Chelsea ma mocny skład z genialnym trenerem więc wygrana z Bazyleą to obowiązek. Schalke 04 Gelsenkirchen- Steaua Bukareszt 2-0Schalke powinno pewnie wygrać ze Steauą, która w el. męczyła się z naszą Legią, a Schalke to trochę większy rozmiar kapelusza. Olympique Marsylia- Arsenal Londyn 1-2Arsenal po zakupie Ozila ma teraz całkiem ciekawą paczkę i zapewne będą chcieli to udowodnić w LM, na początek mecz z całkiem mocną Marsylią, dlatego stawiam na zwycięstwo "Kanonierów" jedną bramką.SSC Napoli- Borussia Dortmund 2-1Stawiam na drużynę z Włoch, która ma na prawdę mocną drużynę, oddali Cavaniego ale ściągneli Higuaina, Callejona czy Albiola i w ogólnym rozrachunku IMO wzmocnili drużynę. BVB już nie będzie drużyną, na którą ludzie patrzą z przymrużeniem oka i teraz będzie im dużo trudniej o wygrane.Austria Wiedeń- FC Porto 0-2Austria to kandydat do ostatniego miejsca w tabeli tej grupy. Porto co roku ma mocny skład i zawsze są zespołem groźnym dla rywali. W tym spotkaniu będą zdecydowanym faworytem i powinni pewnie wygrać.Athletico Madryt- Zenit Sankt Petersburg 3-1Spotkanie ciekawych zespołów, Atletico straciło co prawda Falcao ale wyciągneli za groszę Villę i nadal mają solidnego napastnika. Póki co utrzymują równą, wysoką formę w Lidze i powinni pokonać drużynę z Rosji.AC Milan- Celtic Glasgow 2-0Milan co prawda nie powala w Serie A ale Celtic to obecnie słabiutki zespół, który ledwo awansował do LM i w spotkaniu z Milanem raczej nie mają szans.FC Barcelona- Ajax Amsterdam 4-1Ajax nie ma szczęścia do grup LM jak nie Real to Barcelona, Real zwykle pewnie rozjeżdżał drużynę z Amsterdamu i zapewne teraz Barcelona powtórzy ten wyczyn tym bardziej, że w Ajaxie nie ma już Eriksena.
Elano Posted September 17, 2013 Report Posted September 17, 2013 Manchester United 2:2 Bayer LeverkusenOfensywa Bayeru prezentuje się naprawdę imponująco. Gorzej z defensywą. Manchester United zdążył już przegrać i zremisować w lidze. Remis mnie nie zdziwi.Real Sociedad 2:1 Szachtar DonieckRSSS powinno dobrze zacząć rozgrywki fazy grupowe LM. W eliminacjach dwukrotnie ograli Lyon. Szachtar stracił kilku ważnych graczy, a w lidze ukraińskiej już nie dominuje.Galatasaray Stambuł 2:2 Real MadrytW ubiegłym sezonie Galatasaray sprawił sporo kłopotów Realowi i tym razem może być podobnie. Podopieczni Ancelottiego nie są w takiej formie, by ich zwycięstwo uważać za pewnik.FC Kopenhaga 0:2 Juventus TurynMiło by było, gdyby padł niespodziewany wynik (remis lub zwycięstwo Kopenhagi), ale coś mi się to nie widzi. Podopieczni Solbakkena nie radzą sobie zbyt dobrze nawet w lidze. Juve w tamtym sezonie zremisowało co prawda z mistrzem Danii, ale Nordsjaelland było lepsze.Benfica Lizbona 3:1 RSC Anderlecht BrukselaBelgijskie drużyny w ostatnich latach bardzo słabo prezentują się w Lidze Mistrzów. Benfica to solidna europejska firma. Typuję wygraną gospodarzy.Olympiakos Pireus 1:2 Paris Saint GermainOlympiakos może powalczyć o wyjście z grupy w tym sezonie. Aby to zrobić, musi punktować. W tym meczu chyba jednak się to Grekom nie uda. PSG wygrywa ostatnio i u siebie, i na wyjeździe. Zapewne Francuzi stoczą twardy bój o trzy punkty, ale jednak zdobędą pełną pulę.Bayern Monachium 2:1 CSKA MoskwaGdyby ten mecz odbywał się tok temu, zatypowałbym tu jakieś 4:0. Teraz Bayern uczy się nowego stylu gry i nie strzela tak wielu bramek. CKSA na początek to ciężki rywal, ale do ogrania.Viktoria Pilzno 1:1 Manchester CityZaryzykuję i postawię na remis. Czesi pewnie nie wyjdą z grupy, ale City gra w lidze słabo, a w dwóch ostatnich sezonach Champions League kompromitowało się. Wcale się nie zdziwię, jeśli ponownie zakończą rozgrywki na tej fazie.
Elesshar Posted September 17, 2013 Report Posted September 17, 2013 Manchester United- Bayer Leverkusen 2:1Gra Czerwonych Diabłów nie porywa, ale pierwszy mecz u siebie powinni wygrać.Real Sociedad- Szachtar Donieck 3:2Baskowie są mocnym zespołem. Udało im się zatrzymać trzon zespołu i mogą być czarnym koniem tej LM.Galatasaray Stambuł- Real Madryt 1:2Real zagrał bardzo słabo przeciwko Villarrealowi. Jednak to jest Liga Mistrzów i Królewscy będą grali na 100%, by osiągnąć 3 punkty na gorącym terenie jakim jest Turk Telekom Arena.FC Kopenhaga- Juventus Turyn 0:3Juve jest lepszym zespołem od Duńczyków i bez problemów wywiozą 3 punkt z Kopenhagi.Benfica Lizbona- RSC Anderlecht Bruksela 3:1Benfica jest dobrym zespołem i nie wyobrażam sobie, by u siebie mogli stracić punkty z Belgami.Olympiakos Pireus- Paris Saint Germain 0:2Blanc nieźle zaczął swoją przygodę u Paryżan. PSG dysponuję drużyną, która bez większego wysiłku powinna ograć Greków.Bayern Monachium- CSKA Moskwa 4:0Bayern to nie jest już najlepsza drużyna Europy, ale podopieczni Guardioli spokojnie ograją Rosjan.Viktoria Pilzno- Manchester City 1:3Obchodzący wczoraj 60 urodziny Manuel Pellegrini będzie chciał dostać od swoich piłkarzy piękny prezent w postaci przywiezionych 3 punktów. I tak powinno się stać.
RedEvil Posted September 17, 2013 Report Posted September 17, 2013 Manchester United- Bayer Leverkusen 2-1ManU jest faworytem, zaś Niemiecka ekipa solidnie rozpoczęła ligę, z tej grupy zapowiadają się najlepsze mecze na wtorek.Real Sociedad- Szachtar Donieck 2-2Hm ciekawe jak Hiszpanie rozpoczną ten sezon z LM, awansowali bo dobrym dwumeczu z Lyonem, a czy teraz potwierdzą swoją grę? Ciężko obstawić i trafić wynik.Galatasaray Stambuł- Real Madryt 1-3Tutaj nie powinno być innego wyniku jak wygrana Królewskich, tylko jakim rozmiarem.FC Kopenhaga- Juventus Turyn 0-2Faworytem jest Stara Dama i na nich obstawię, nie liczę by Duńczycy sobie poradzili z Juventusem.Benfica Lizbona- RSC Anderlecht Bruksela 2-1Benfica sobie poradzi z Belgami i tyle na temat, pewnie Goście powalczą, ale i tak w końcowym rozrachunku to Benfica zwycięży.Olympiakos Pireus- Paris Saint Germain 0-1PSG wydaje się mocne, i mają szansę na lepszy wynik niż rok temu, zaś Grecy zawsze byli dobrzy u siebie, i nie osiagali sukcesów.Bayern Monachium- CSKA Moskwa 3-0Tutaj nie ma innego faworyta, strata bramki będzie źle odebrana, chyba że Monachijczycy wygrają wysoko, i tak też może być wynik, ale w lidze nie grają rewelacyjnie, to nie jest jeszcze drużyna Pepy.Viktoria Pilzno- Manchester City 0-2Czesi rozegrali fantastyczny dwumecz i tymi meczami awansowali do LM, ale tu już będzie ciężko powalczyć i są skazani na porażki.
luki970 Posted September 17, 2013 Report Posted September 17, 2013 Manchester United - Bayer Leverkusen 2:1Dobry, zacięty mecz. United ma ekipę lepszą od Leverkusen, a samą ambicją goście LM nie zawojują. United potwierdzi dobrą formę, popis gry pokaże van Persie.Real Sociedad - Szachtar Donieck 1:1Mecz dwóch ciekawych ekip. Goście potwierdzili klasę w poprzednim sezonie, natomiast Sociedad w tamtym roku ładnie grało w swojej lidze, a do tego w dobrym stylu wyeliminowali Lyon. Zacięty mecz zakończony remisem.Galatasaray Stambuł - Real Madryt 2:2Biorąc pod uwagę mecz z poprzedniego sezonu i zwycięstwo Galaty u siebie można stwierdzić, że Realowi łatwo nie będzie. Mimo słabej gry nie sądzę, żeby przegrali to spotkanie, ale punkty stracą na pewno.FC Kopenhaga - Juventus Turyn 0:3Juventus jest w dobrej dyspozycji i taki wyjazd do Danii to raczej lekkie, łatwe i przyjemne starcie. 3 punkty na start i dobra pozycja wyjściowa do kolejnych spotkań.Benfica Lizbona - Anderlecht Bruksela 3:2Obydwie drużyny mają sporo do udowodnienia. Goście sprowadzili kilku niezłych, młodych zawodników, którzy mogą chcieć pokazać się w LM. Benfica po fatalnej końcówce sezonu, gdzie przegrała wszystko co mogła będzie chciała się pokazać, że teraz zawojują, ale już w LM.Olympiakos Pireus - Paris Saint-Germain 1:1Olympiakos znacząco się wzmocnił. Weiss, Saviola i kilku innych zawodników znacząco podwyższa poziom tej drużyny. PSG nie gra rewelacyjnie, dlatego w gorącej Grecji przy fanatycznej publiczności może być różnie.Bayern Monachium - CSKA Moskwa 2:0Bayern nie jest w najlepszej formie, do tego mają szpital w swojej drużynie. Mimo wszystko mają zdecydowanie lepszą ekipę od zespołu z Moskwy, więc powinni szybko zapewnić sobie zwycięstwo.Viktoria Pilzno - Manchester City 1:3Viktoria gra ładnie, niespodzianka wisiała w powietrzu, ale ostatecznie goście potwierdzą swoją klasę i zdobędą 3 punkty. Ważne 3 punkty, bo w takiej grupie nie można tracić punktów.
Cudzoziemiec Posted September 17, 2013 Report Posted September 17, 2013 Manchester United 1-2 Bayer LeverkusenW rodzimych ligach, Aptekarze sprawiają lepsze wrażenie. Więcej punktują. Manchester United zawodzi, co tu dużo mówić. Słabe spotkanie z Chelsea, potem przegrana z Liverpoolem. Nie licze ostatniej konfrontacji z beniaminkiem bo to nie ma co liczyć. Mimo iż mecz będzie na OT to jednak stawiam przeciwko Manchesterowi. Przydarzały mu się wpadki u siebie i myślę że teraz może się to powtórzyć. Real Sociedad 1-0 Schakhtar Donieck Ogólnie rzecz ujmując to bardzo ciekawa i silna grupa. Mimo że gospodarze z San Sebastian są debiutantami to postawię na nich. Górnicy z Doniecka mają większe doświadczenie w europejskich pucharach i LM ale mogą zlekceważyć rywala. Galatasaray 1-1 Real Madrid Ostatnia konfrontacja obu zespołów daje szanse gospodarzom. Każdy wie że Turcja a zwłaszcza stadiony Galatasaray i Fenerbahce kipią podczas meczu. Przyjezdnym trudno się tu gra, mimo że to Real to jednak postawię na remis. FC Kopenhaga 1-0 Juventus Turyn Tu wiadomo, zdecydowanym faworytem jest Juventus Turyn, Kopenhaga w swoich ostatnich wizytach w LM pokazywała że potrafi urwać punkty największym ekipom starego kontynentu. Benfica Lisbona 2-0 Anderlecht Bruksela Benfika nie da szans kopciuszkowi z Belgii, przyjezdni sa po prostu za słabi żeby wywieźć stąd jakieś punkty. Olimpiakos Pireus 1-3 Paris Saint GermainPSG pokazuje że strasznie męczy się z pozornie słabszym rywalem, tak jest właśnie w Ligue 1. Ale na ich szczęście ta prawidłowość nie sprawdza się w Lidze Mistrzów gdzie nie pozostawiają rywalowi nadziei. Bayern Monachium 1-2 CSKA Moskwa Trudno teraz określić Bayern, ja jestem takiego zdania że Guardiola nie do końca potrafi przyporządkować ten nowy Bayern swojej filozofii gry. To nie jest ten galaktyczny Bayern który ja uważałem że obroni puchar europy. Ten zespół po prostu się psuje z dnia na dzień. Goście z Rosji moga to wykorzystać i urwać choćby z punkt.Victoria Pilzno 1-2 Manchester CityPomęczą sie przyjezdni, pomęczą. Mistrz Czech pokazuje że nikt nie robi na nim wielkiego wrażenia. Wiedzą jakie jest ich zadanie i realizują swój cel. Fajnie się ich ogląda. Ale po drugiej stronie jest City które po latach upokorzeń w LM przy takim nakładzie petrodolarów musi w końcu wyjść z fazy grupowej. Pilzno stawi dzielny opór ale ostatecznie Obywatele wyjadą z trzema punktami.Chelsea 2-0 FC BaselOba zespoły już się spotkały i to nie tak dawno, w 1/2 finału Ligi Europy. Bazylea dzielnie walczyła ale z Chelsea trudno wygrać. Ale nie takie firmy Chelsea eliminowała. Basel to silny europejski średniak ale nie na tyle silny żeby pokonać Chelsea.Schalke 04 2-1 Steaua BukaresztTo Legia miała grac ten mecz, nie udało się niestety, gra Steaua. Schalke ma problemy, to pokazują wyniki w Bundeslidze ale nie będzie aż tak źle żeby przegrać ze Steauą.Olympique Marsylia 1-0 Arsenal LondynTo jest kolejna mocna i wyrównana grupa, ciężko tu wyróżnić jakikolwiek zespół i jakikolwiek zespół wskazać do odpadnięcia z grupy.Marsylia musi wykorzystać ten sezon, w nastepnych będzie trudno wywalczyć w lidze miejsce premiujące grą w LM.SSC Napoli 2-3 BVBMamy kolejny hit w pierwszej kolejce. Oba zespoły w swoich ligach ida jak burza, liderują. To bedzie dla kogoś pierwsza przegrana albo podział punktów. Postawię jednak na bardziej doświadczonych w LM graczy z Dortmundu.Austria Wiedeń 0-1 FC PortoDla mnie osobiście trudno uwierzyć w to że Austria Wiedeń gra dopiero swój debiutanci sezon w LM. To w tym meczu wyjdzie, wyjdzie ten brak doświadczenia. A Porto nie zwykło przegrywać z tak słabymi przeciwnikami a tym bardziej z debiutanetem.Atletico Madryt 1-1 Zenit Sankt PetersburgPo kilkuletniej przerwie do elity wraca Atletico, po obu stronach grają gwiazdy europejskiej piłki. Remis na poczatek przewiduję. AC Milan 1-2 Celtic GlasgowJestem osobiście zawiedziony, tu powinien grac jako gospodarz PSV. Moim zdaniem bardziej zasłużyli na ten awans do fazy grupowej niż Milan. Będę za Celticem zatem FC Barcelona 3-0 Ajax AmsterdamBiedny Ajax, jak nie Real to Barcelona, i zawsze grupa nie do przejścia. Niestety, faworyt nie przegra.
prymcio11 Posted September 17, 2013 Report Posted September 17, 2013 Manchester United- Bayer Leverkusen 1-0Bayer ma Boenisha a ManU ma Rooneya, wiem ze upraszam ale nawet tak slaby jak w tym roku MU powinien wygrac z aptekarzamiReal Sociedad- Szachtar Donieck 2-1Rewelacja elimicnacji kontra moj ulubiony zespol na wschod od bugu ale jestem realista i uwazam ze wygraja hiszpanieGalatasaray Stambuł- Real Madryt 0-3Galata silnym klubem jest ale Real to Real real ma Krystyne, Ramosa i paru innych ( chocby pewnego walijczyka)FC Kopenhaga- Juventus Turyn 0-2Tak jak lubie Danie, dunczykow i wszstko co dunskie to obiektywnie rzecz biorac dunskie kluby pilkarskie to nie ta polka co mistrz Wloch i przed dlugi czas tak jeszcze pozostanie.Benfica Lizbona- RSC Anderlecht Bruksela 1-1Mecz dwuch potentatow, dwuch stojacych na podobnym poziomie lig i uwazam ze remis bedze najbardziej prawdopodobnym rezultatem.Olympiakos Pireus- Paris Saint Germain 0-3Chyba jedyna udana fanaberia footballowa arabow vs juz-nie-tak-silny-jak-kiedys-zespol z juz-nie-tak-silnej-jak-kiedys ligi wynik moze byc tylko jedenBayern Monachium- CSKA Moskwa 1-0Bayern ma najlepsza jedenastke na tym swiecie obecnie, ale niestety zatrudnienie tam Pepe to byl jeden z najgorszych pomyslow na jakie mogli wpasc panowie w monachijskim zarzadzie. Coz porazka z CSKA jest niemozliwoscia ale szczerze watpie by padl w tym meczu wysoki wynik.Viktoria Pilzno- Manchester City 1-1Czeska Barcelona kontra Citizens, mam wrazenie ze nasi poludniowi sasiedzi sprawia ze Arabowie wyjada z Pilzna niepocieszeni.
luki970 Posted September 17, 2013 Report Posted September 17, 2013 Chelsea Londyn - FC Basel 2:1Biorąc pod uwagę obecną formę Chelsea i Bazylei to wydaje się, że zwycięstwo gospodarzy może być minimalne. Mamy w pamięci mecze z poprzedniego sezonu w LE, dlatego szykuje nam się kawał solidnego futbolu.Schalke 04 Gelsenkirchen - Steaua Bukareszt 3:1Steaua gra ładną piłkę o czym przekonała się Legia, ale na Schalke to nie wystarczy. Nie dość, że u siebie to jeszcze będą chcieli pokazać, że kryzys mają już za sobą i może być tylko lepiej.Olympique Marsylia - Arsenal Londyn 0:1Arsenal powinien to wygrać. Marsylia gra dobrze w Ligue 1, ale w starciach z mocniejszymi przeciwnikami się spala i potwierdzi się to w środę. Arsenal ma niezłą formę, Ozila, który jest mózgiem, dlatego też 3 punkty przywiozą ze Stade Velodrome.SSC Napoli - Borussia Dortmund 1:2Hit tej serii gier. Napoli ma fajny skład, Beniteza, który ma głowę do pucharów, a BVB niesamowity zespół i trenera. Szykuje się ostra wymiana, jazda bez trzymanki, ale mecz rozstrzygnie Lewandowski.Austria Wiedeń - FC Porto 0:3Mecz kopciuszka z gigantem. Austria zadebiutuje w LM i dostanie sromotne lanie od gości. Porto potwierdzi, że w tym sezonie może namieszać.Atletico Madryt - Zenit Sankt Petersburg 3:2Horror, którego nie powstydziłby się sam Hitchcock. Atletico jest w wyśmienitej formie - w lidze wygrywa wszystko jak leci, więc u siebie w LM też jest faworytem. Tyle tylko, że goście to też nie są amatorzy i postawią trudne warunki.AC Milan - Celtic Glasgow 2:1Milan troszkę przetrzebiony kontuzjami, ale mimo wszystko wydaje mi się, że u siebie i z toporną grą gości powinni sobie poradzić.FC Barcelona - Ajax Amsterdam 4:1Barca powinna bez problemu poradzić sobie z ekipą z Amsterdamu. Nie dość, że goście osłabieni brakiem kilku zawodników to jeszcze trafiają na idealną formę gospodarzy.
Elano Posted September 18, 2013 Report Posted September 18, 2013 Chelsea Londyn 2:1 FC BaselW tamtym sezonie obie ekipy mierzyły się w półfinale Ligi Europy. Górą było Chelsea. Tym razem powinno być podobnie. Basel to ciekawa ekipa, w której imponują Salah czy Stocker, ale Mourinho ma do dyspozycji z 15 graczy na takim poziomie, jak gwiazdy szwajcarskiej ekipy.Schalke 04 Gelsenkirchen 3:1 Steaua BukaresztSchalke otrząsnęło się i zaczęło zdobywać punkty w Bundeslidze. Steaua to solidna drużyna, ale Niemcy potrafili już dochodzić nawet do półfinału LM, oczywiście w innym składzie. Typuję zwycięstwo gospodarzy.Olympique Marsylia 1:2 Arsenal LondynPomijając porażkę z Aston Villą, Arsenal prezentuje w tym sezonie dobry futbol. Marsylia okupuje miejsce w czołówce Ligue 1, ale to jednak półka niżej, niż "Kanonierzy". Mecz będzie zacięty, ale Wenger i spółka powinni zgarnąć trzy oczka.SSC Napoli 3:3 Borussia DortmundObie ekipy z kompletem punktów prowadzą w swoich ligach. Dodatkowo strzelają sporo bramek. Szykuje się znakomity mecz. Typuję remis z dużą ilością goli.Austria Wiedeń 1:4 FC PortoAustriacka piłka popadła w przeciętność. Dla Austrii sukcesem będzie jakikolwiek punkt w tych rozgrywkach. W dzisiejszym starciu stawiam zdecydowanie na Portugalczyków.Atletico Madryt 3:2 Zenit Sankt PetersburgAtletico zdobyło 12 na 12 punktów w lidze. Simeone uczynił z tej ekipy poważnego kandydata do zagrożenia Realowi i Barcelonie. Starcie z Zenitem łatwe nie będzie, bo Rosjanie mają wielu świetnych, dobrze opłacanych piłkarzy, ale ostatnie zdanie będzie należeć do Hiszpanów.AC Milan 1:1 Celtic GlasgowCeltic to nieobliczalna drużyna. W tamtej edycji Szkoci potrafili przecież wygrać z Barceloną. Milan nie jest w najlepszej formie. Być może drużyna z Wysp Brytyjskich doprowadzi do niespodzianki w postaci remisu?FC Barcelona 3:1 Ajax AmsterdamChciałbym, aby Ajax zdobył w tym meczu jakieś punkty, ale Holendrzy nie mają większych szans. Zawodzą skrzydła, de Jong wraca po kontuzji, nie ma już Eriksena i Alderweirelda. Trzeba się modlić o jak najniższy wymiar kary.
Daedroth Posted September 18, 2013 Report Posted September 18, 2013 Chelsea Londyn 3-1 FC BaselBasel wielokrotnie sprawiało kłopoty silniejszym od siebie rywalom, ale spodziewam się raczej pewnego zwycięstwa Chelsea prowadzonej przez Mourinho.Schalke 04 Gelsenkirchen 2-1 Steaua BukaresztNie wiem jakim wynikiem może się to skończyć. Schalke gra w tym momencie po prostu słabo, a Steaua w tej grupie jest jedną wielką niewiadomą. Olympique Marsylia 1-2 Arsenal LondynJuż gdzieś to kiedyś widziałem, ale myślę, że to spotkanie nie zakończy się takim wynikiem jak bodaj dwa lata temu. Arsenal imponuje formą i powinien wygrać nawet na wyjeździe.SSC Napoli 2-2 Borussia DortmundNapoli dokonało sporych wzmocnień, które zdają się świetnie sprawdzać. Podobnie sprawa ma się w Borussii. Uważam, że obie drużyny posiadają podobnych zawodników i padnie remis.Austria Wiedeń 0-3 FC PortoAustria Wiedeń raczej nie ma czego szukać w tej edycji ligi mistrzów zwłaszcza grając z zawsze mocną drużyną Porto.Atletico Madryt 2-1 Zenit Sankt PetersburgAtletico znów świetnie rozpoczyna sezon i pokazuje, że odejście Falcao ani trochę nie osłabiło tego zespołu. Zenitowi zaś brak tego czegoś w grze, co mogłoby dać mu zwycięstwo.AC Milan 1-0 Celtic GlasgowMilan powinien wygrać, aczkolwiek z ich dyspozycją bywa różnie i można oczekiwać wszelkich rozwiązań tego spotkania. Celtic zaś już udowadniał, że zespoły pokroju Milanu, czy Barcelony mu niestraszne. FC Barcelona 4-0 Ajax AmsterdamBardzo miewa ostatnio spore kłopoty, ale spotkania z Ajaxem powinno być jednym z tych, gdzie Barca strzeli kilka świetnych bramek w swoim stylu.
Elesshar Posted September 18, 2013 Report Posted September 18, 2013 Chelsea Londyn- FC Basel 3:0W tym spotkaniu nie widzę innego scenariusza jak pewne zwycięstwo podopiecznych Mourinho.Schalke 04 Gelsenkirchen- Steaua Bukareszt 2:1Schalke ma dobrą pomoc w postaci Boatenga i Draxlera i to powinno im zagwarantować dobrą grę i zwycięstwo nad Rumunami.Olympique Marsylia- Arsenal Londyn 0:2Arsenal po kupnie Özila stał się groźniejszą drużyną i to pokazał już pierwszy mecz Niemco-Turka w barwach Kanonierów. On wraz z Giroud, Walcottem zagwarantują spokojną noc Wengerowi.SSC Napoli- Borussia Dortmund 3:2Mecz na szczycie patrząc na kadry obu zespołów. Napoli zatrudniło dobrego trenera jakim jest Benitez i kupiło kilku graczy, którzy póki co się sprawdzają. Higuain, Callejon, Hamsik to tercet, który może postraszyć Borussię i nie zdziwi mnie zwycięstwo Neapolitańczyków, mimo że BVB świetnie zaczęło sezon i dokonało również dobrych wzmocnień w postaci Aubameyanga i Mkhitariana.Austria Wiedeń- FC Porto 0:2Porto rzutem na taśmę zostało mistrzem Portugalii i są moim faworytem w starciu przeciwko Austriakom.Atletico Madryt- Zenit Sankt Petersburg 3:1Materace kapitalnie zaczęły sezon w lidze hiszpańskiej. Nie stracili do tej pory punktów i dokonali dobrych transferów, praktycznie się nie osłabiając, bo lukę po Falcao skutecznie zapełnia póki co Villa i Diego Costa. Nie widzę innego scenariusza niż wygrana gospodarzy.AC Milan- Celtic Glasgow 2:1Mimo, że Celtic gra z reguły słabo na wyjazdach to postraszą graczy z czerwono-białej części Mediolanu. Podopieczni Allegriego zagrają bez takich zawodników jak Kaka, czy Montolivo a nie wiadomo co też jest z El Shaarawy'm. Jednak Milan to wygra.FC Barcelona- Ajax Amsterdam 3:1Barcelona nie zachwyca ostatnio w lidze, zwłaszcza w grze obronnej. Jeśli Ajax się pod bramkę Valdesa nie dostanie, to Katalończycy bezproblemowo powinni zainkasować 3 punkty.
RedEvil Posted September 18, 2013 Report Posted September 18, 2013 Chelsea Londyn- FC Basel 3-1Basel lubi sprawiać problemy innym drużynom, ale raczej dziś nic nie poradzą, Chelsea ten mecz wygra.Schalke 04 Gelsenkirchen- Steaua Bukareszt 2-0Schalke wzmocnione przed LM, tym meczem powinni pokazać swoją siłę i poprawić humory kiepskimi występami w Niemczech.Olympique Marsylia- Arsenal Londyn 2-2Hm, nie wiem co tu obstawić, wydaje się wyrównany pojedynek, obstawię remis, bo coś muszę wybrać.SSC Napoli- Borussia Dortmund 1-2BVB jest faworytem tego meczu, TVP każe nam ten mecz oglądać, taka to TV. Ale będzie dobrze, liczę na świetny mecz i zwycięstwo BVB.Austria Wiedeń- FC Porto 0-2Austria Wiedeń przedostała się po eliminacjach, ale nie wróże im dobrych wyników, Porto w tym meczu pokaże swoją świetną grę i wynik to potwierdzi.Athletico Madryt- Zenit Sankt Petersburg 3-1Ciekawy dosyć meczyk, Rosjanie zawsze mieli silne zespoły, ale klub z Madrytu nie powinien miec problemów i powinni ten mecz wygrać.AC Milan- Celtic Glasgow 2-0Celtic dopiero w rewanżu wymęczył awans, Milan jest zdecydowanym faworytem i taki trzeba obstawić wynik.FC Barcelona- Ajax Amsterdam 3-0Barcelona, zobaczymy w końcu na co ich stać, to już nie ta sama Barca co kiedyś, ale Ajax łatwo się nie podda, ale wynik nie powinien być inny niż zwycięstwo drużyny z Katalonii.
prymcio11 Posted September 18, 2013 Report Posted September 18, 2013 Chelsea Londyn- FC Basel 3-0Jak juz padaja takie wysokie wyniki to mou nie bedzie chcial byc gorszy i urzadzi szwajcarom jesien sredniowiecza. Powodow dla ktorych Londynczycy wysoko wygraja z Basylea jest conajmniej 13 Schalke 04 Gelsenkirchen- Steaua Bukareszt 2-1Rumuni wyeliminowali legie, nie umiajac z nia wygrac ani razu, niemcy przegrali juz w tym sezonie 2 mecze w Blidze ale sklaniam sie ku niedoszlym pracodawcom Waldka Soboty.Olympique Marsylia- Arsenal Londyn 0-3Bycmzoe niedoceniam zespolu znad lazurowego wybrzeza ale Arsenal sie w tym roku troche ogarnal + ma Oezila ktory w debiucie w PL czarowal (mnie przynajmniej) so wynik powinien byc wysoki.SSC Napoli- Borussia Dortmund 1-3Borusia Kloppa silnym klubem jest i nikt ku temu nei ma watpliwosci i dodatkowo swietnie grajacym szczegolnie w ataku i wydaje mi sie ze jak Lewangowski, ten gabonczyk na A i Reus rusza na bramke SSC to nie bedzie co zbierac z Napolitanczykow.Austria Wiedeń- FC Porto 1-1powrot Austrii do LM zawodnicy zagraja na 300% swoich mozliwosi a porto takie znow potezne nie jest wiec wydaje mi sei ze gospodazom uda sie urwac jakis punkcik.Athletico Madryt- Zenit Sankt Petersburg 3-0Atletico jest obesnie trzecia sila iberii i to do czegos zobowiazuje, a Zenit nigdy nei zachwycal w EP poza ta jedna wygrana w pucharze UEFA pare lat temu.AC Milan- Celtic Glasgow 1-1Zawsze mozna marzyc prawda? Obiektywnie rzecz biorac nie ma opcji na taki rezultat ale football nie zawsze jest obietkywny. Prawda?FC Barcelona- Ajax Amsterdam 5-0Ajax pozbyl sie swojego najlpszego pilkarza a Barca to Barca , juz nei tak Kosmiczna jak kiedys ale ciagle to jeden z best zespolow na swiecie (2/3 najlpesza jedenastka obiekywnie patrzac.
grz Posted September 19, 2013 Report Posted September 19, 2013 Oto wyniki pierwszej kolejki:http://www.fotosik.p...f7b2125b0c.html2 Kolejka (02-03.10) :FC Basel - Schalke 04 GelsenkirchenSteaua Bukareszt - Chelsea LondynBorussia Dortmund - Olympique MarsyliaArsenal Londyn - SSC NapoliZenit Sankt Petersburg - Austria WiedeńFC Porto - Atletico MadrytAjax Amsterdam - AC MilanCeltic Glasgow - FC BarcelonaSzachtar Donieck - Manchester UnitedBayer Leverkusen - Real SociedadJuventus Turyn- Galatasaray StambułReal Madryt - FC KopenhagaParis Saint-Germain - Benfica LizbonaAnderlecht Bruksela - Olympiakos PireusManchester City - Bayern MonachiumCSKA Moskwa - Viktoria PilznoPS. W razie błędów proszę o kontakt przez PW
grz Posted September 29, 2013 Report Posted September 29, 2013 Wtorek:FC Basel - Schalke 04 Gelsenkirchen 1:1Zespół z Szwajcarii sprawił niespodziankę wygrywając z Chelsea. Schalke natomiast pewnie wygrał z Steaua. W tym meczu ciężko o faworyta- także remis jest prawdopodobnySteaua Bukareszt - Chelsea Londyn 0:2Chelsea źle zaczęła LM. Jednak w meczu z Steaua jest murowanym faworytem i bez problemu powinni wygraćBorussia Dortmund - Olympique Marsylia 2:0BVB musi wygrać, bo inaczej awans do następnej fazy LM będzie bardzo trudna. BVB jest zespołem lepszym i dobrze zagrał ostatni mecz w Bundeslidze. Również za BVB przemawia dobra forma LewegoArsenal Londyn - SSC Napoli 2:1Oba zespoły grają dobrą piłke. Nie wierzyłem w Napoli, ale mogą daleko zajść, Jednak u siebie Arsenal powinien minimalnie wygraćZenit Sankt Petersburg - Austria Wiedeń 2:1Co to dużo pisać- Zenit jest zespołem lepszym, bardziej doświadczonym w pucharach. Austria to taki kopciuszek w LM ( ale przynajmniej są, a nie tak jak Polska )FC Porto - Atletico Madryt 1:1Bardzo ciekawy mecz. Oba zespoły wygrały swoje mecze w LM,dobrze prezentują się w swoich ligach. Ciężko tu wskazać faworytaAjax Amsterdam - AC Milan 1:2Sercem będę za Ajaxem, ale obiektywnie patrząc Milan jest faworytem. WYgrali pierwszy mecz, natomiast Ajax została rozbita przez BarcelonęCeltic Glasgow - FC Barcelona 0:3Faworyt jest tylko jeden. Messi jest w formie, podobnie jak reszta zespołu. Zespół ze Szkocji jest po prostu słaby na LM
grz Posted September 29, 2013 Report Posted September 29, 2013 Szachtar Donieck - Manchester United 1:3United będzie chciał zatrzeć złe wrażenie po porażce z WBA. Szachtar jest silnym zespołem, ale na Manchester jest to za małoBayer Leverkusen - Real Sociedad 2:1Bayer zaczął od porażki, ale w meczu z Realem są faworytami. Dobrze prezentują się w lidze. Jeżeli chcą myśleć o awansie, muszą zdobyć cenne 3 punktyJuventus Turyn- Galatasaray Stambuł 2:0Juventus niespodziewanie tylko zremisowało z Kopenhagą. Teraz będę chcieli zdobyć 3 punkty. Na korzyść Starej Damy przemawia również znakomita postawa napastników, a zwłaszcza TevezaReal Madryt - FC Kopenhaga 3:0Faworyt jest tylko jeden. Choć Kopenhaga niespodziewanie urwało punkty Juventusowi, ale to podopieczni Ancelottiego powinni bez problemu ich ograćParis Saint-Germain - Benfica Lizbona 2:0PSG zaczął dobrze w LM. Widać że zespół z Francji jest w dobrej formie i choć Benfica nie gra źle- nie będzie to wystarczające na mistrza FrancjiAnderlecht Bruksela - Olympiakos Pireus 2:1Mistrzowie Belgii są zespołem lepszym. Choć nie mają gwiazd, grają solidną piłkę. Olympiakos natomiast nie przekonuje mnie swoją grąManchester City - Bayern Monachium 1:2Bez wątpienia- szlagier 2 rundy grupowej. Dam na Bayern, ale mecz będzie na pewno zacięty. Minimalnie wygrają mistrzowie NiemiecCSKA Moskwa - Viktoria Pilzno 2:0CSKA będzie walczył o 3 miejsce dające prawo gry w LE. W związku z tym w starciu z Viktorią muszą zdobyć cenne 3 punkty, które przybliży ich do zajęcia premiowanego miejsca
RIP Posted September 29, 2013 Report Posted September 29, 2013 2 Kolejka (02-03.10) :FC Basel 1-1 Schalke 04 GelsenkirchenDwie solidne ekipy, gdzie chyba nie ma faworyta.Steaua Bukareszt 0-1 Chelsea LondynO Rumunach wiem w sumie tyle, ile pokazali w meczach z Legią i wychodzi mi, że minimalnie lepsza będzie Chelsea.Borussia Dortmund 2-0 Olympique MarsyliaPo falstarcie z Napoli tym razem Niemcy nie powinni mieć większych problemów z wygraniem meczu.Arsenal Londyn 1-1 SSC NapoliDwie bardzo mocne obecnie ekipy. Remis po ciekawym meczu.Zenit Sankt Petersburg 3-0 Austria WiedeńTu liczę na zdecydowane zwycięstwo Rosjan z przeciętną Austrią.FC Porto 0-1 Atletico MadrytAtletico szaleje w lidze. Tutaj też powinno dać radę rozłożyć swojego przeciwnika.Ajax Amsterdam 0-1 AC MilanAjax ostro oberwał od Barcelony, Milan ma już w tym roku doświadczenie w pokonywaniu holenderskich ekip. Skromne zwycięstwo gości.Celtic Glasgow 0-3 FC BarcelonaKolejne pewne zwycięstwo Katalończyków.Szachtar Donieck 1-0 Manchester UnitedA postawię "niespodziankę". Szachtar jest zawsze mocny,a MU przeżywa kryzys.Bayer Leverkusen 1-0 Real SociedadBayer nie zachwyca, ale nie ma specjalnie wymagającego przeciwnika.Juventus Turyn 2-0 Galatasaray StambułWłosi zregabilitują się po ogromnym rozczarowaniu w Kopenhadze.Real Madryt 4-0 FC KopenhagaBył pogrom na Galatasaray, będzie i na Duńczykach.Paris Saint-Germain 1-0 Benfica LizbonaPSG gra słabiej, niż wygląda na papierze. Tu też tylko skromne zwycięstwo.Anderlecht Bruksela 0-0 Olympiakos PireusTu obstawiam raczej nudne widowisko i podział punktów.Manchester City 1-1 Bayern MonachiumPoważny sprawdzian dla Bayernu, z którego moim zdaniem wyniosą 1 punkcik.CSKA Moskwa 1-0 Viktoria PilznoCzesi to dość porządna firma, ale w Rosji minimalnie przegra.
krzys242 Posted September 30, 2013 Report Posted September 30, 2013 FC Basel - Schalke 04 Gelsenkirchen 1:0Postawie na niespodziankę. Basel udowodnił z Chelsea że może być czarnym koniem tej grupy. Schalke nie gra równo, przydarzają im się dobre jak i koszmarne mecze. Basel swą postawą ma szansę na kolejną niespodziankę w postaci trzech punktów.Steaua Bukareszt - Chelsea Londyn 0:1Chelsea zawiodła na inaugurację rozgrywek. Jeśli marzy o awansie, nie może tak często już popełniać takich błędów.Steaua to bardzo nie wygodny rywal,zwłaszcza na swoim terenie. Jednak postawie na Chelsea, która jest bardziej doświadczonym zespołem,i również będzie dążyć do zmazania plamy z pierwszego spotkania.Borussia Dortmund - Olympique Marsylia 2:0Postawiłbym na remis, ale jestem za Borussią całym sercem. Dla mnie nie ma tu jednogłośnego faworyta, kieruje się tylko tym że grają u siebie, i sympatią do tej drużyny. Jeśli marzą o wyjściu z grupy, a to będzie bardzo ciężkie, muszą przynajmniej u siebie wygrywać.Arsenal Londyn - SSC Napoli 1:0Oba zespoły grają kapitalną piłkę, lecz wszystko przemawia za Londyńczykami,którzy wreszcie będą chcieli coś zwojować w L.M. Napoli to solidna drużyna, lecz na Arsenal to nie wystarczy.Zenit Sankt Petersburg - Austria Wiedeń 2:0Rosjanie są faworytami,grają dobrą piłkę, dowodzą to wyniki w lidze. Austria to mniej niż średniak w Europie. Rosjanie bez problemów powinni wygrać to spotkanie.FC Porto - Atletico Madryt 1:2Mecz drużyn o wysokim potencjale, ciężko wskazać lepszego. Mecz będzie balansować na pograniczu remisu, lecz wyłamie się i postawie na Hiszpanów. Atletico jest w dużym gazie, a ostatnia wygrana z Realem na ich terenie to potwierdza ich najwyższą klasę. Opierając się tylko na tym, stawiam na gości.Ajax Amsterdam - AC Milan 1:1Milan jak na razie rozczarowuje w lidze, Ajax dzielnie trzyma kroku PSV. Małym faworytem są Włosi, lecz Ajax zwłaszcza u siebie udowodnił że umie grać z lepszymi. Nie jestem w stanie wytypować zwycięzcę, więc stawiam na remis.Celtic Glasgow - FC Barcelona 0:3Stawiam Celtic w roli kopciuszka tej grupy. Z Barceloną mogą ino w snach pomyśleć o dobrym wyniku, lecz na boisku faworyt jest ino jeden. U Barcelony jest tylko jedna nie wiadoma,ile bramek nastrzela.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.