Felessan Posted August 27, 2013 Report Posted August 27, 2013 Napotkałem dzisiaj dziwaczny problem - kiedy wejdę na jakąkolwiek mapkę w D3 komputer prawie natychmiast się restartuje. Nie ma żadnego bluescreena, informacji o błędzie, czegokolwiek. Z początku myślałem, że to standardowo wina zasilacza/karty graficznej/procesora/jakiegoś innego sprzętu. Odpaliłem inną grę (Wiedźmin 2) i wszystko działa ok, podobnie jak Guild Wars 2 czy Civilization V. Restart następuje jedynie po rozpoczęciu gry w Diablo 3. Gra włącza się normalnie, na ekranie startowym czy w AH mogę siedzieć do woli, jednak w momencie kiedy zaczynam siekać potworki - restart. Sprawdzałem temperatury procesora i karty graficznej, wszystko wydaje się w normie, około 50 stopni dla procesora i 70-75 dla karty graficznej.Konfiguracja kompa:Win 7Core 2 Duo E8400ATI Radeon HD 4850Seagate Barracuda 500GBASRock G41C-GSZasilacz - jakiś Chieftec 500WRAM - 2GB DDR2 Goodram i 1GB DDR2 jakiś noname
MikaelDorren Posted August 27, 2013 Report Posted August 27, 2013 Jedyne co mi przychodzi na myśl - gra się gryzie z którymś ze sterowników. W podglądzie zdarzeń (czy jak to się zwie na Siódemce) nie ma nic ciekawego w okolicach restartów?
tauri Posted August 27, 2013 Report Posted August 27, 2013 mam identyczną kartę jak ty drogi Felessan, i aktualnie gram w D3 ale ów problem u mnie nie występuje, na Twoim miejscu zacząłbym od reinstalacji gry lub instalacji na innym dysku
Felessan Posted August 27, 2013 Author Report Posted August 27, 2013 Hm, pojawiło się tam trochę błędów od wczoraj, chociaż ja nie łapię się w tym kompletnie. Najczęstsze wspominają coś o funkcjach zarządzania energią procesora, a zresztą podrzucę link do zrzutu ekranu. Zerknijcie czy nie ma tam czegoś do czego warto zajrzeć bardziej szczegółowo, to podrzucę dalsze informacje.http://i.imgur.com/JNOuJtO.jpg
Felessan Posted August 29, 2013 Author Report Posted August 29, 2013 Gra sama z siebie przestałą świrować, a skoro nikt nie ma dalszych pomysłów to temat zamykam.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.