Jump to content

Rozwiązany: Udostępnienie dysku twardego laptowa w sieci domowej

Vithar

Recommended Posts

Posted

Witam, mam mały problem. Chciałem sobie zsynchronizować folder z multimediami między moim kompem stacjonarnym a laptopem. Niestety zwykła grupa domowa mi nie wystarcza, bo potrzebny mi dostęp do całej zawartości dysku laptopa i vice versa (tak by oba kompy widziały wzajemnie swoją zawartość) a w grupie domowej mam tylko dostęp do moich dokumentów.

Czy jest jakiś sposób żeby poszerzyć uprawnienia grupy domowej, ew. co by było lepsze czy istnieje jakiś program co udostępnia cała zawartość dysku wewnątrz sieci domowej (coś jak PS3 Media Server ale z prawami do edycji i nie przez DLNA)?

Posted

Jeśli komputery są w tej samej grupie roboczej, możesz udostępniać nawet całe dyski. Klikasz prawym przyciskiem na dysku > właściwości > udostępnianie. Możesz później taką partycję zamontować jako dysk sieciowy na innym komputerze.

Posted

O spoko dzięki za info. Jeszcze tylko mam pytanie jak takie udostępnianie robić na XPku (drugi system)

EDIT: Czy to normalne że przy opcji pełna kontrola w udostępnianiu zaawansowanym nie moge ze stacjonarnego wejść na pulpit laptopa ani modyfikować nic w moich dokumentach?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...