Jump to content

Rozwiązany: samsung galaxy s3... jaki?

time2play

Recommended Posts

Posted

Witajcie ponownie!

Zdecydowałem się na zakup Samsunga Galaxy s3 (choć po głowie chodziło mi też s4 mini), ale zastanawiam się teraz jaki model s3 wybrać.... z tego co wyczytałem oferowane są dwa rodzaje procesora - czterordzeniowy 1.4 abo dwurdzeniowy 1.5 różnią się też ilością pamięci RAM.

Wy na pewno jesteście zorientowani w temacie lepiej ode mnie więc liczę na waszą pomoc ;)

Który jest bardziej wydajny, który jest zwyczajnie lepszy?

Aktualnie przebywam w USA więc zakupu planuję dokonać na amazonie, oto aukcje które biore pod uwagę:

1. 1.4 ghz procesor

http://www.amazon.com/Samsung-Galaxy-GT-I9300-Factory-Unlocked/dp/B00812YWXU/ref=sr_1_18?s=wireless&ie=UTF8&qid=1377579793&sr=1-18&keywords=samsung+galaxy+s3+international

2. 1.5 ghz procesor

http://www.amazon.com/Samsung-Galaxy-GT-I9300-Factory-Unlocked/dp/B007VCRRNS/ref=zg_bs_2407749011_14

Liczę oczywiście że telefon będzie normalnie pracował po moim powrocie do Ojczyzny. Jak zapewniają sprzedawcy na obu aukach te modele są odblokowane i międzynarodowe, gdybyście jednak mieli co do tego wątpliwości dajcie znać.

Jak zawsze liczę na waszą pomocną dłoń!

Z góry dziękuję! ;)

Posted

jak można sprawdzić po otrzymaniu telefonu czy jest to właśnie model czterordzeniowy 1.4 ? gdzieś w ustawieniach > informacje o urządzeniu - jak to wygląda?

Posted

więc jakie cyferki wzorcowo powinien mieć czterordzeniowy a jakie dwu?

W ogóle możliwe są jakieś inne wariacje? Nie chce po prostu czegoś przeoczyć przy tym zakupie żeby potem nie obudzić się z ręką w nocniku.

Posted

wie ktoś może jak zainstalować Polskie menu w sgs III ? Ciągle czekam na paczkę i pytam z wyprzedzeniem, bo raczej nie spodziewam się fabrycznie Polskiego mimo że to MA BYĆ międzynarodowa wersja :P

Posted

Zapewne polski język będzie, jeśli nie to najprościej sflashować oryginalny ROM od Samsunga za pomocą Odin'a. Tutoriale znajdziesz w Googlach.

Posted

Telefon w końcu odebrałem. No i jestem bardzo zadowolony ;) Jak się okazało mieliście racje, język Polski był fabrycznie, może gwarancje uda mi się podbić w salonie Samsunga w Polsce? czy będzie to raczej niemożliwe?

Posted

Nie da rady. Gwarancje powinienieś mieć podbitą od razu. Jeżeli nie masz podbitej to nie masz gwarancji i wątpię że ją zdobędziesz w jakikolwiek sposób. Już to przerabiałem.

Posted

może mi ktoś jeszcze podpowiedzieć, czy jest gdzieś na forum temat o najciekawszych aplikacjach na androida bądź coś w ten deseń?

To moje ostatnie pytanie i temat można zamknąć.

Dziękuję bardzo po raz kolejny za pomoc !!!! ;)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...