time2play Posted August 27, 2013 Report Posted August 27, 2013 Witajcie ponownie!Zdecydowałem się na zakup Samsunga Galaxy s3 (choć po głowie chodziło mi też s4 mini), ale zastanawiam się teraz jaki model s3 wybrać.... z tego co wyczytałem oferowane są dwa rodzaje procesora - czterordzeniowy 1.4 abo dwurdzeniowy 1.5 różnią się też ilością pamięci RAM.Wy na pewno jesteście zorientowani w temacie lepiej ode mnie więc liczę na waszą pomoc Który jest bardziej wydajny, który jest zwyczajnie lepszy?Aktualnie przebywam w USA więc zakupu planuję dokonać na amazonie, oto aukcje które biore pod uwagę:1. 1.4 ghz procesorhttp://www.amazon.com/Samsung-Galaxy-GT-I9300-Factory-Unlocked/dp/B00812YWXU/ref=sr_1_18?s=wireless&ie=UTF8&qid=1377579793&sr=1-18&keywords=samsung+galaxy+s3+international2. 1.5 ghz procesorhttp://www.amazon.com/Samsung-Galaxy-GT-I9300-Factory-Unlocked/dp/B007VCRRNS/ref=zg_bs_2407749011_14Liczę oczywiście że telefon będzie normalnie pracował po moim powrocie do Ojczyzny. Jak zapewniają sprzedawcy na obu aukach te modele są odblokowane i międzynarodowe, gdybyście jednak mieli co do tego wątpliwości dajcie znać.Jak zawsze liczę na waszą pomocną dłoń!Z góry dziękuję!
BlueBloodDragon Posted August 27, 2013 Report Posted August 27, 2013 Ja mam S3 w wersji 4 rdzeniowy 1.4 ghz. Przy aplikacjach nie miałem ani jednej ściny więc polecam.
Invar Posted August 27, 2013 Report Posted August 27, 2013 Weź cztero-rdzeniowa. Jest to wersja która będzie działać w Polsce.
time2play Posted August 27, 2013 Author Report Posted August 27, 2013 Invar jesteś tego pewny na 100%? I może wiecie jak to jest z gwarancją przy zakupie na amazonie?
Invar Posted August 27, 2013 Report Posted August 27, 2013 Tak, wczoraj taki sprzedałem więc wiem że działa w Polsce(działał w Play).
time2play Posted August 27, 2013 Author Report Posted August 27, 2013 jak można sprawdzić po otrzymaniu telefonu czy jest to właśnie model czterordzeniowy 1.4 ? gdzieś w ustawieniach > informacje o urządzeniu - jak to wygląda?
time2play Posted August 28, 2013 Author Report Posted August 28, 2013 więc jakie cyferki wzorcowo powinien mieć czterordzeniowy a jakie dwu?W ogóle możliwe są jakieś inne wariacje? Nie chce po prostu czegoś przeoczyć przy tym zakupie żeby potem nie obudzić się z ręką w nocniku.
Invar Posted August 28, 2013 Report Posted August 28, 2013 Powinien mieć GT-i9300Najlepiej sprawdzać to pod baterią.
time2play Posted September 4, 2013 Author Report Posted September 4, 2013 wie ktoś może jak zainstalować Polskie menu w sgs III ? Ciągle czekam na paczkę i pytam z wyprzedzeniem, bo raczej nie spodziewam się fabrycznie Polskiego mimo że to MA BYĆ międzynarodowa wersja
politan Posted September 4, 2013 Report Posted September 4, 2013 Zapewne polski język będzie, jeśli nie to najprościej sflashować oryginalny ROM od Samsunga za pomocą Odin'a. Tutoriale znajdziesz w Googlach.
time2play Posted September 7, 2013 Author Report Posted September 7, 2013 Telefon w końcu odebrałem. No i jestem bardzo zadowolony Jak się okazało mieliście racje, język Polski był fabrycznie, może gwarancje uda mi się podbić w salonie Samsunga w Polsce? czy będzie to raczej niemożliwe?
Invar Posted September 7, 2013 Report Posted September 7, 2013 Nie da rady. Gwarancje powinienieś mieć podbitą od razu. Jeżeli nie masz podbitej to nie masz gwarancji i wątpię że ją zdobędziesz w jakikolwiek sposób. Już to przerabiałem.
time2play Posted September 8, 2013 Author Report Posted September 8, 2013 może mi ktoś jeszcze podpowiedzieć, czy jest gdzieś na forum temat o najciekawszych aplikacjach na androida bądź coś w ten deseń?To moje ostatnie pytanie i temat można zamknąć.Dziękuję bardzo po raz kolejny za pomoc !!!!
politan Posted September 8, 2013 Report Posted September 8, 2013 Cały dział do przejrzenia: http://forum.cdaction.pl/index.php?showforum=75Problem rozwiązany, więc temat zamykam.W razie potrzeby otwarcia tematu, proszę o kontakt przez PW.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.