Jump to content

Słuchawki do 200zł

Recommended Posts

Posted

Mam jakiegoś realteka, z 6 wejściami z tyłu i dwoma z przodu, aaa i chciałbym dodać że jeśli jest możliwość to żeby słuchawki te były z mikrofonem najlepiej wysuwanym, coś podobnego do steelseries siberia v2

Posted

Ja moze sie podlacze pod temat. Potrzebowal bym sluchawek tak do 150 zł. Te co tu pokazujecie sa nawet fajne. Ja teraz mam http://www.ceneo.pl/12311973 podobne do tych, tylko z mikrofonem. Karte dzwiekowa mam wbudowana Asrock P67 pro. Muzyki słucham rzadko, czesto gram w gry, nie tylko w FPS (jednak przestrzenny dziwek przydaje sie najbardziej w FPS). Ktore z tych sluchawek byscie mi polecili? A moze jakies inne? Czy np kupienie troche tanszych sluchawek i dokupienie karty dzwiekowej da lepszy efekt, zachowujac przedzial cenowy? 150-170zł ?

Widzialem jeszcze w markecie Creative DRAGON za 160 zł

Posted

Nie do końca karta dźwiękowa, DAC to Konwerter Cyfrowo-Analogowy, od zwykłej karty odróżnia go brak zbędnego wejścia mikrofonowego(ciężko o kartę w tym budżecie która jest jakoś lepsza pod względem jakości nagrywanego dźwięku od integr).

Posted

Czyli do mojego stylu hardstyle,dubstep czyli dużo bassów lepiej 681 Evo czy 668B, i oczywiście do gier fps typu Cs, Mw3 co będzie bardziej pasowało ? Bo microfon biorę zaimac czy jak to tam się nazywa xD

Posted

czyli nie oplaca sie np kupic karty dzwiekowej za okolo 50 zł i sluchawek np za 100? lepiej same sluchawki (ktore juz beda lepiej graly od moich) a potem dokupic ten "przetwornik". Widzialem go na allegro za 200 zł. Domyslam sie ze tez jest tego sporo na rynku, rozne rodzaje i firmy. Jakiego szukac?

Posted

W zasadzie można szukać używanych Audigy 2 ZS, ale one nie zawsze działają na W7 i W8.

Sam bym brał NuForce(Wcześniej źle podałem model, zobacz jeszcze raz).

Ma najlepszą jakość dźwięku, trochę wysteruje te słuchawki(Przy FiiO będą się nadawały tylko do twoich gatunków, a przy ?DAC2 HP będą w miarę uniwersalne) no i zapewni najlepsze pozycjonowanie w grach.

DAC podłączasz do komputera kablem USB, a słuchawki standardowym kablem do DACa.

@UP E9 to nie DAC...

E7 nie ma co brać, tak samo jak ?DAC2 bez dopisku HP.

Posted

nie jestem koneserem dzwiekow. Dla mnie jakies roznice typu "dzwiek bardziej miekki lub jakis tam" sa praktycznie nie slyszalne. Musialbym sie wsluchac, lub byc jakims psychofanem hehe. Chodzi mi tylko o dobry dzwiek w grach (90%) 10% to filmy i muzyka (ktorych raczej na slychawkach nie ogladam/slucham. Mam do teko glosniki od wiezy smile_prosty.gif Spisuja sie calkiem nie zle jak na sprzet sprzed prawie 10 lat. czyli podsumowujac Superlux HD668B + mic Zalmana (+w przyszlosci FiiO E07k ??). Mozecie potwierdzic i zmykam z tematu biggrin_prosty.gif

A ten mikrofon sie nadaje? bo czytalem ze buczy lub slychac na nim trzaski.

http://allegro.pl/sluchawki-creative-fatality-gaming-hs-800-fatal1ty-i3509660361.html a co myslicie o tych?

Posted

ok tak pewnie zrobie. Kiedy kupie FiiO E07k to bedzie on dobrze dzialal nawet przy lepszych sluchawkach kiedys w przyszlosci? ktore np wymagalyby lepszej karty by pokazac swoj potencjal.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...