Jump to content

The Elder Scrolls V: Skyrim - Każdy npc atakuje bohatera

rahiemur

Recommended Posts

Posted

Witam. Miał ktoś może taki problem, że wszyscy npc nagle zaczynają atakować naszą postać? Wie ktoś jak temu zaradzić? Mam parę modów czy to może być przyczyną?

Pozdrawiam.

Zapoznaj się z zasadami nazywania tematów w Pomocnej Dłoni. -- Artius

Posted

-jswords

-moonpath

-race menu

-frostfall

-sky ui

-wet an dcold

-deadly dragon

-deadly monster

-immersive weapon

-better wampires

-midas skyrim

-companion valfar

-the dance o fdeath

-odvar

-vilja companion

no i oficialne na textury

Nie nikogo nie zabiłem nawet kurczaka :) Poza tym atakują mnie najpierw w Rzecznej Puszczy a potem jak ucieknę nie walcząc z nikim to i tak w Białej Grani w karczmie ludzie zaczynają mnie atakować.

Posted

Nie jesteś przypadkiem wampirem? Możesz sobie skonfigurować Better Vampires tak, by cię nie atakowali, gdy jesteś w ostatnim etapie wampiryzmu.

Posted

A nie okradłeś kogoś przypadkiem ? Jak w rzecznej puszczy ukradłem temu kowalowi żelazny hełm i inne rzeczy z tego stołu w jego warsztacie. Wtedy zacząłem grę od początku bo nie było daleko od tego momentu. więc nie wiem jak można by Ci tutaj pomóc.

Posted

Musisz sobie sam poradzić, najlepiej zacznij od wyłączenia modów i sprawdzenia, czy dalej tak się dzieje. Tyle tego tam naładowałeś, że może to się jakoś ze sobą "pogryzło", czy cu? D:

• 2 months later...
Posted

Dokładnie jak mówi Nev232, do zarażenia się wapiryzmem wystarczy walka z przedstawicielem tej rasy. Ja tak miałem. Chodziłem jak gdyby nigdy nic, a tu nagle wszyscy zaczęli mnie atakować, nawet te przyjazne NPC. Jak wyleczyć się z tego? Cytuje komentarz jednego z graczy "Idziemy do Falkreath i rozmawiamy w gospodzie z Valgą Vinici (sprzedawczyni). Wybieramy ostatnią opcję dialogu 2 razy i wtedy dowiadujemy się o Falionie. Idziemy do Morthal i rozmawiamy z Falionem (najczęściej jest na bagnach za miastem ale czasami chodzi po mieście lub siedzi w domu). Trzeba zapytać go czym się zajmuje i następni poruszyć temat wampiryzmu. Kupujemy od niego za 200 z kawałkiem czarny klejnot duszy (chyba, że już go mamy lub wiemy gdzie znaleźć). Idziemy napełnić go przy pomocy zaklęcia chwytania duszy zabijając jakiegoś silnego stwora np. mocnego wampira (ja poszedłem kawałek w stronę następnego miasta od bagien i w jaskini, którą znalazłem po drodze napełniłem). Wracamy do niego, każe nam się spotkać o brzasku na bagnach by wypełnić rytuał (idziemy tam ok 4 w nocy). Gadamy z nim, on wypełnia rytuał i do statystyk możemy dodać +1 wyleczenie z wampiryzmu."

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...