fakinszit Posted August 25, 2013 Report Posted August 25, 2013 Witam.Jak w tytule. Kupiłem kod przez allegro, ściągnąłem ze Steama i pojawia się komunikat treści:"A required security module cannot be activated.This program cannot be executed (5002). Pleease have a look at http://www.securom.com/message.asp?m=module&c=5002 for further, more detailed information."Kiedy udaję się po "bardziej szczegółowe informacje" mówi mi:"SecuROM? has determined that the debugging tool 'OllyDebug' is running. Please close 'OllyDebug' before you start the application.If the application won't start although you have already closed 'OllyDebug', please send a SecuROM? analysis file to support@securom.com (see Support Info section on how to prepare and send an analysis file)."Tylko, że ja w Menedżerze Zadań nie mam nic takiego jak ollydbg.Jak coś wiecie na ten temat to piszcie.Z góry dzięki za pomoc.
fakinszit Posted August 26, 2013 Author Report Posted August 26, 2013 Ok, udało mi się rozwiązać problem. Znalazłem na jakimś forum podobną sytuację. Jakiemuś kolesiowi SecuROM pomylił narzędzie debugujące z softwarem myszki. U mnie dzieje się to samo. Wystarczy, że na pasku wyłączę (nie odinstaluję) oprogramowanie mojego gryzonia (Ozone Radon Opto).Swoją drogą sporo się przy okazji naczytałem jak wszyscy narzekają na SecuROM'a i teraz widzę, że mają rację. Najwyraźniej nie radzi sobie z dystrybucją cyfrową i naprawdę dziwi mnie, że producenci używają takiego crapu, bo to znacząco obniża ogólną jakość całego produktu. I na pewno zwiększa odsetek piracenia danego tytułu. Ja na przykład nie wydałem dużo, bo 20zł. Ale i tak wkurzyło mnie, że po całej nocy ściągania nie mogę sobie normalnie pograć jak w dziesiątki innych produkcji na Steamie, tylko muszę kombinować. Na szczęście już mogę się cieszyć światem Pandory, całkiem przyjemnym, trzeba przyznać. Jakby ktoś mnie chciał do co-op'a to mój nick na Steamie - HUMAN=ANIMAL2.0Temat do zamknięcia. Chyba, że ktoś chce jeszcze powrzucać na SecuROM'a
Artius Posted August 26, 2013 Report Posted August 26, 2013 Problem rozwiązany, więc temat zamykam.W razie potrzeby otwarcia tematu, proszę o kontakt przez PW.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.