Jump to content

Rozwiązany: Borderlands - problem z SecuROMem

Recommended Posts

Posted

Witam.

Jak w tytule. Kupiłem kod przez allegro, ściągnąłem ze Steama i pojawia się komunikat treści:

"A required security module cannot be activated.This program cannot be executed (5002). Pleease have a look at http://www.securom.com/message.asp?m=module&c=5002 for further, more detailed information."

Kiedy udaję się po "bardziej szczegółowe informacje" mówi mi:

"SecuROM? has determined that the debugging tool 'OllyDebug' is running. Please close 'OllyDebug' before you start the application.

If the application won't start although you have already closed 'OllyDebug', please send a SecuROM? analysis file to support@securom.com (see Support Info section on how to prepare and send an analysis file)."

Tylko, że ja w Menedżerze Zadań nie mam nic takiego jak ollydbg.

Jak coś wiecie na ten temat to piszcie.

Z góry dzięki za pomoc.

Posted

Ok, udało mi się rozwiązać problem. Znalazłem na jakimś forum podobną sytuację. Jakiemuś kolesiowi SecuROM pomylił narzędzie debugujące z softwarem myszki. U mnie dzieje się to samo. Wystarczy, że na pasku wyłączę (nie odinstaluję) oprogramowanie mojego gryzonia (Ozone Radon Opto).

Swoją drogą sporo się przy okazji naczytałem jak wszyscy narzekają na SecuROM'a i teraz widzę, że mają rację. Najwyraźniej nie radzi sobie z dystrybucją cyfrową i naprawdę dziwi mnie, że producenci używają takiego crapu, bo to znacząco obniża ogólną jakość całego produktu. I na pewno zwiększa odsetek piracenia danego tytułu. Ja na przykład nie wydałem dużo, bo 20zł. Ale i tak wkurzyło mnie, że po całej nocy ściągania nie mogę sobie normalnie pograć jak w dziesiątki innych produkcji na Steamie, tylko muszę kombinować. Na szczęście już mogę się cieszyć światem Pandory, całkiem przyjemnym, trzeba przyznać. Jakby ktoś mnie chciał do co-op'a to mój nick na Steamie - HUMAN=ANIMAL2.0

Temat do zamknięcia. Chyba, że ktoś chce jeszcze powrzucać na SecuROM'a wink_prosty.gif

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...