makemebad Posted August 24, 2013 Report Posted August 24, 2013 Witam,mam do sprzedania komputer, który służył mi do teraz. Nadeszła pora upgrade'u oraz nadarzyła się okazja kupna maszyny wydajniejszej po okazyjnej cenie. Więc komputer posiadam od 2 lat. Został złożony z używanych części, jednak jest w 100% sprawny. Żadnych BSoDów, błędów itp. Ot typowa maszyna do gier (choć ze względu na podzespoły, troszkę tych starszych). Mi głównie służył do gry w LoLa oraz w Terę, akurat te gry nie sprawiały problemów w full HD.Do rzeczy. Komputer składa się z następujących podzespołów:- procesor: Intel Pentium Dual Core E2180 2,0Ghz aktualnie działa na stockowych napięciach oraz taktowaniu, jednak spokojnie można go puścić na 2,8Ghz. Ze względu na moje "umiejętności" OC u mnie działał jedynie na 2,5Ghz (niestety potrafię tylko podnieść mnożnik ew. napięcie - pozdrawiam tu i5 2500k + P67 Pro3 B3). Do procesora posiadam jedynie chłodzenie boxowe (jak znajdę ;S)- płyta główna: Asus P5K, kupiona niedawno na allegro ponieważ stara miała problemy - jakieś fochy. Ta działa stabilnie. Zero problemów. Full komplet, jak u producenta. Kable SATA, IDEE, przejściówki itp. oraz pudełko.- chłodzenie: Silentium PC Fortis - praktycznie jak nowe. Absolutnie zero wad. Full komplet z pudełkiem, nieużytymi podkładkami, zapinkami pod AM2/AM3 itp. Po prostu BOX.- karta graficzna: Gigabyte 4850 512MB + regulator obrotów. Karta wraz z regulatorem umożliwiającym "zwolnienie" wentylatora na karcie graficznej. Oczywiście ciszy zupełnej nie ma, aczkolwiek poprawa w stosunku do standardowego zastosowania jest zauważalna. Posiadam przejściówkę VGA -> DVI, jakieś przejściówki, kabelki do zasilacza oraz pudełko.- pamiątki: 1x 512MB Samsung + 1x 512MB Kingston oraz 1x1GB Patriot. Mogę dorzucić 512MB Kingstona z drugiego kompa - akurat w wolny slot. Sprawne 100%- dysk twardy: Samsung 400GB HD403LJ - zero problemów. Testowany HD Tune - w error scan wszystkie pola zielone. Brak bad sectorów itp.- zasilacz: Chieftec 350W. Zgodnie z zasadą - lepsza firmowa czystapęćdziesiontka niż Trejserowy no name. Zasilacz został "zmodowany". Wentylator standardowy został zastąpiony przez SilentiumPC Zephyr. Jest cisza. Naprawdę. Zasilacz oczywiście w 100% sprawny, trzyma napięcia itp. Spokojnie starcza do tego zestawu.- obudowa: absolutnie najgorszy punkt mojego zestawu. Jest to NTT jakiś. Nawet nie wiem jaki. Wstyd się przyznać ale wygląda jak ta: http://www.perfektserwis.com/galerie/k/k...a_2059.jpgCo tu dużo mówić. Porty USB, słuchawkowy i mikro działają. Obudowa w stanie jak po wybuchu granatu. Tak serio to jest lekko pęknięta z przodu ale w niczym to nie przeszkadza. No i jeszcze jedna wada - brak lewej ścianki. W sumie z Fortisem i tak nie chciała się domknąć, więc... ; )Nie chcę sprzedać na części. Interesuje mnie tylko i wyłączenie sprzedaż całości.Możemy umówić się na forum jednak w ramach zabezpieczenia dla obu stron preferuje allegro + kurier ew. odbiór osobisty (bardzo byłbym zadowolony)W razie pytań: nierealny91@gazeta.plCena jaka mnie interesuje to 450-500zł do targowania / uzgodnienia itp. także możecie pisać oraz pytać śmiało. Jeszcze raz napiszę - tylko całość. Więc proszę nie pytać: "ile za X?" No to tyle. Pozdrawiam!ps. zdjęcia środka, obudowy mogę zrobić. Jeżeli ktoś chce proszę pisać śmiało.
makemebad Posted August 25, 2013 Author Report Posted August 25, 2013 Proszę o usunięcie tematu lub zamknięcie. Powód: zdecydowałem się sprzedać na części.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.