Jump to content

Rozwiązany: Procek g 2020 vs pamięć DDR3 1866 MHz

Bioshockk

Recommended Posts

• Replies 60
  • Created
  • Last Reply
Posted

Nie warto dopłacać do tych Geil. Jeśli już je masz, to procesor je obsłuży, może ewentualnie obniżyć im takty.

Posted
znaczy ja je mam i chodza na 1333 nie da sie jakos zwiekszyc?

Kontroler pamięci w G2020 obsługuje max. 1333 MHz. Poza tym - po co zwiększać? Od tego grom wydajności nie przybywa.

Posted

a co do pro, to jest ram Hardcore Gaming Memory, na wszelkich zawodach sa karty tego stylu uzywane

I co, tylko dlatego, że marketingowy z Geil napisali sobie Hardcore Gaming Memory to znaczy, że ta pamięć jest lepsza do gier? :D

Liczą się parametry, a nie jakiś tam zmyślony napis na opakowaniu.

Posted

Aha dirian . Więc uważasz że ta pamięć ma słabe parametry? Co w niej takiego złego?.... Wydajne chłodzenie i do gier sprawuje się świetnie. Przeczytaj się recenzje. I prosze bez kom. że to bujdy ...

A co do procka to w każdym pisze 1333/1600 nigdzie więcej a jakoś ludzie robią że na wyższych też zadziała

Posted

Aha dirian . Więc uważasz że ta pamięć ma słabe parametry? Co w niej takiego złego?.... Wydajne chłodzenie i do gier sprawuje się świetnie. Przeczytaj się recenzje. I prosze bez kom. że to bujdy ...

Napisałem, że patrzy się na parametry, a nie na wymyśloną przez marketingowców nazwę. Nigdzie nie napisałem, że te GEIL są złe. Czytaj ze zrozumieniem.

Posted

Skoro już je masz, to nie ma problemu, chodzi nam tylko to, że pamięci "dla graczy" nie oznaczają od razu, że dana pamięć (i każdy inny produkt) jest lepszy w grach.

Często płaci się więcej właśnie za to oznaczenie, nierzadko też za wygląd lub to, że nazwana jest nazwiskiem/nickiem sławnego gracza, np. Fatal1ty, ale to już wyjeżdżam poza temat RAM.

Posted

Co nie zmienia faktu ze z takimi opoznieniami to jest o kant stołu roztrzaść.

Poza tym sorry ale DDR4 ma miec takie predkosci na porzadku dziennym przy czym jakos NIKT nie omawia glosno opóźnień. Dlaczego? Bo pewnie nie ma o czym mowic i są ogromne.

Posted

BladyPiter mam pentiuma i droższy ram, ale to nie z kwestii ze tak kupiłem, ale dostałem ją tak jakby za rekompensate. kiedyś wymienię procka na i5 lub xenona, więc się wyrówna.

Ale co do kwestii ramow, jaki procek mi obsłuży tą pamięć na 1866? Proszą o niepisane ze to jest to samo co 1333. proszę o konkretne modele tych procków

Posted

Teoretycznie nawet najlepszy na LGA1150 i7 ich nie obsłuży. Z takich, co napisałeś to np. FX 8320.

Ale to kwestia ustawienia tego w BIOSie.

Posted

Żaden procesor, nawet Haswelle od Intela, nie ma kontrolera 1866.

Haswell ma najlepszy kontroler wśród obecnie dostępnych procesorów, i jest to 1600MHz. Wyższe szybkości są obsługiwane ale nie ma cudów, im więcej podkręcisz procesor tym słabiej działa kontroler przez co już od jakichś 4GHz (CPU), RAM przestaje działać na więcej niż bazowe 1600MHz (fizycznie nie wyrabia kontroler jak procek jest podkręcony).

Posted

Procka nie zamierzam kręcić. A jakby w jakimś i5 lub xenonie pozmieniać coś w biosie bez podkręcania to zadziała 1866? A jak tak to w jakich prockach napewno uda się na tym 1866?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...