Jump to content

Rozwiązany: Odświeżenie / nowy zestaw

remeex

Recommended Posts

Posted

Prosiłbym o poradę w kwestii składania nowego komputera. Chodzi o nowy zestaw : płyta + procek + karta graficzna +dysk twardy. Obecnie posiadam geforca 9600 gt(obecna płyta główna padła) jednak nie wiem czy starczy on dla bardziej wymagających gierek czy sporadycznie programów graficznych. Mam juz zasilacz (fortron aurum gold 700w), no i napęd plus kartę sieciową. Najprawdopodobniej będzie trzeba kupić też nową obudowę, ponieważ stara może nie pasować do nowej płyty głównej. Sprawa jest trochę zagmatwana, ale mam nadzieję, że możliwie ją uprościłem. Budżet to około 1500 zł. Jeśli gdzieś w swoich koncepcjach popełniłem błąd lub czegoś nie uwzględniłem to proszę o naprowadzanie na właściwą ścieżkę, bo jestem dość zielony. Jeśli budżet na to wydaje się za niski to również proszę o wskazówkę, bo chcę mieć dość solidny sprzęt. Z góry dziękuję i pozdrawiam.

Posted

Posiadam dwa kompy, jeden stary paździerz, z którym absolutnie nic się nie da zrobić i jeden z rozwaloną płytą główną i niepewnym prockiem. Dlatego zależy mi na dość kompletnym remoncie. Tak jak powiedziałem mam zasilacz fortrona 700w, napęd na SATA i tę obudowę. Cała reszta musi być chyba kupiona nowa. Bo ram ddr2 się przeciez nie nada.

Posted

Zależy ile powiększy się budżet.

200 zł więcej - i5

Mniej - większy i szybszy dysk + dodatkowe 4 GiB RAM.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...