Jump to content

Nowy komputer - ocena zestawu

Kibi

Recommended Posts

Posted

Witam. Zamiast karty, zdecydowałem się jednak na nowy komputer. Cenowo chce zmieścić się w 2500zł.

Oto zestawik jaki stworzyłem:

Intel Core i5 3350P 3,10

Gigabyte GA-B75M-D2V

Patriot Signature DDR3 2x4GB 1600MHz KH

GeForce GTX 660 Ti ASUS 2GB 2xDVI&HDM&DPI (PCI-E) z NVIDIA GeForce Experience?

Obud. TRACER GAUS TRO-199 520W Silent Seria S+

WD Red 1TB WD10EFRX 64MB cache SATA/600

Asus DVD+/-RW DRW-24B5ST/4F1ST bulk black (Serial ATA)

Może być? Pociągnie nowsze gry na wysokich detalach bez ścinania się, np Skyrima czy BF3 Multi?

Posted

Skyrima bardzo łatwo pociągnąc na wysokich ;). Co do Battlefielda to (Na multi) trzymałbym się raczej bezpiecznych średnich ponieważ sam znam ból sekundowego spadkh FPS i zostania zabitym przy pomocy snajperki :(.

Co do samego zestawu to polecam wpisywanie kolejnych pozycji zestawu na allegro lub tego typu stronkach.

Posted

Wymienie tą obudowe na zasilacz i obudowe z Twojego linku, zostawiając reszte podzespołów tak jak napisałem. Może być? Troche dopłace najwyżej smile_prosty.gif

Posted

Może być, choć jak już dopłacasz, to raczej zamiast RAM wziąłbym lepszy zasilacz - SilentiumPC Deus M1 550W.

A nawet jak nie, to zmień obudowę na Brutus M23 (nie 410). Jest lepsza, no ale jej nie ma w sklepie. No i nie bierz tego dysku, nie przyda Ci się, raczej ST1000DM003.

Posted

1. Właśnie ten zasilacz biore, ten który podałeś w linku, to jest ten sam. Czemu dysk się nie przyda? Ok, obudowe biore Brutus M23, i tak biore z innego sklepu.

Posted

No i nie bierz tego dysku, nie przyda Ci się, raczej ST1000DM003.

Odradzam, jeden taki już odesłałem i poprosiłem o wymianę na WD. Był fabrycznie wadliwy, nie wiem jakim cudem przeszedł QC. Poza tym ten model jak później przeczytałem ma tragiczne czasy dostępu w głębi talerza (ponad 200ms)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...