pwolos094 Posted August 22, 2013 Report Posted August 22, 2013 Chciałbym wrócić do mojego problemu lekko falującego ekranu. Mam nowy komputer z radeonem 7850 i windowsem 8. Otóż jedynie przy grach obraz lekko drga faluje. Chyba nie jest to problem karty bo w dwa dni przeszedłem metro 2033 na wysokiej grafice w około 3-godzinnych rzutach.Problemem było jedynie to falowanie. Czy winny może być monitor, albo to że używam przejściówki w kablu od monitora z vga na dvi. niby bardzo to nie przeszkadza ale komputer kosztował grubą kasę i chciałbym aby działał idealnie - komp ma 3 dni. Dziękuje za wszystkie odpowiedzi.
Pewker Posted August 22, 2013 Report Posted August 22, 2013 Dlaczego nie piszesz w poprzednim temacie skoro dalej ten sam problem?Nie odpowiedziałeś też na pytanie o włączony Vsync(synchronizacja pionowa). Jeśli w opcjach gry jest wyłączony to włącz. Jak nie ma w opcjach gry to w Engine Control Center(sterowniki do karty) włącz dla wszystkich gier.Masz dobry sprzęt, więc pewnie powyżej 60 klatek/s a jeśli ilość klatek jest większa od częstotliwości odświeżania monitora to obraz może drgać. Vsync dostosowuje ilość klatek do odświeżania ekranu.
pwolos094 Posted August 22, 2013 Author Report Posted August 22, 2013 Mam włączony sprawdzałem jedyna różnica to lagi w grze. Może to wina nienajnowszego monitora? który nie obsługuje częstotliwości większej niż 60Hz
yojc Posted August 26, 2013 Report Posted August 26, 2013 Nie wiem jaki masz monitor, ale jqak LCD, to w nich standardem jest 60Hz do tej pory.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.