Jump to content

Ktora płyta główna lepsza?

TheRudno

Recommended Posts

Posted

Cześć!

Zabieram się właśnie za zakup nowgo komputer gdyż mój laptop długo juz nie pociągnie :(

Musze przyznać jednak że spycjalistą w sprawie komputerów nie jestem.

Znalazłem dwa komputery na allegro :

http://allegro.pl/intel-core-i7-3-7ghz-8gb-1tb-gtx650ti-usb-3-0-600w-i3474720444.html

http://allegro.pl/pro-gamer-b75-i7-quad-8gb-1tb-gtx650ti-1gb-usb3-i3477724632.html

generalnie róznią sie głownie płyta głowna i oto pytanie

która lepsza ?

Asus P8B75-M Socket 1155 vs MSI B75MA-E33 1155 BOX

Możecie też polecić jakiś inny komputer ( min. procesor i7, ram 8 gb ,grafika gtx 650 wzwyż)

Bardzo dziekuje za każdą pomoc

Posted

NIE KUPUJ NA ALLEGRO KOMPUTERA ! stopgotowcom.pl, zaraz wbije jakiś forumowy mistrz i ci coś lepszego znajdzie napisz tylko ile masz kasy i czy będziesz podkręcać procesor oraz przeznaczenie komputera.

Posted

Procesor nieproporcjonalnie mocny do karty graficznej, brak marki obudowy i zasilacza. Typowy gotowiec. Podaj cały budżet na komputer, czy zamierzasz podkręcać i czy system ma być wliczony w cenę.

Posted

Procesor nieproporcjonalnie mocny do karty graficznej, brak marki obudowy i zasilacza. Typowy gotowiec. Podaj cały budżet na komputer, czy zamierzasz podkręcać i czy system ma być wliczony w cenę.

??? pisze przecież jaka to obudowa

• Zasilacz 600W PFC SILENT 12cm
  • Obudowa Akyga GAMER

Posted

A podkrecac będziesz?

zielony jestem xD O co chodzi z podkrecaniem?

jesli chodzi o zwiekszenie wydajnosci procesora to tak a jesli o jakieś srubki to raczej nie ;)

Posted

600W cichy z PFC, to jest marka zasilacza?

Obudowa jest, to fakt, ale akurat to mało istotne, skoro nadal nie wiadomo, co jest w środku (dokładnie)

W tym budżecie i tak nie ma co składać zestawu pod OC.

Posted

Zależy na jakiej podstawie, jeżeli chodzi o poprzednia generację (s.1155) to tak z 200zł? Bo trzeba by dac procesor z odblokowanym mnoznikiem i płytę główną pozwalającą na OC z dobrą sekcją zasilania jak np. ASrock P67 pro3.

E:Tylko trzeba się zastanowić czy nie lepiej byłoby zainwestować te ~200zl w lepsza grafikę, bo i tak żeby podkrecac mialabys się wykosztowac na dodatkowe chłodzenie, acz nie musi to być koniecznie od razu.

Posted

Przede wszystkim, trzeba zmienić procesor na taki z odblokowanym mnożnikiem. Na LGA1155 będzie to i5 3570k (~860 zł) i do tego dobra płyta do podkręcania np. MSI Z77A-G43 lub ASRock P67 PRO3 B3 (300-330 zł).

Posted

Czyli wychodzi 250zł, aczkolwiek jak już mówiłem w najbliższej przyszłości przy podkrecaniu przyda się dodatkowe chłodzenie, zamiast chłodzenia boxowego (tego które jest dostarczane wraz z procesorem).

Posted

Przede wszystkim, trzeba zmienić procesor na taki z odblokowanym mnożnikiem. Na LGA1155 będzie to i5 3570k (~860 zł) i do tego dobra płyta do podkręcania np. MSI Z77A-G43 lub ASRock P67 PRO3 B3 (300-330 zł).

a ile z tego i5 da sie wyciągnąć?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...