Jump to content

Komuter nie chce wystartować po zmianie płyty głównej i pamięci.

danielek1222

Recommended Posts

Posted

Siemka, zamówiłem ostatnio nowe podzespoły m.in. te pamiec ram http://www.morele.ne...64l9-4g-294462/ i te płyte główną Gigabyte GA-Z68AP-D3. Po złożeniu wszystkich podzespołow komputer nie chce wy startowac( wszystko złożone poprawnie i popodłanczane), problem moze byc taki, ze ta płyta ma liste obsługiwanych pamieci ram, a moja nie jest na tej liscie. Czy to może byc to? Specyfikacja płyty http://www.gigabyte.pl/products/page/mb/ga-z68ap-d3rev_20/specs/

Posted

i5 3350p gtx 650 ti boost corsair vs 450, facet który mi to składa mówi ze wszystko na pewno jest dobrze podłaczone, a jak był w serwisie to powiedzieli mu ze płyty (czesto o d gigabyta) sa tak wybredne ze obsługuja tylko wybrane pamieci danych firm czyli np. GoodRam (i dokładna wersje jakies pamieci a nie wszystkie pamieci tej firmy) przynajmniej tak zrozumialem, jak koles mi to tłumaczyl

Posted

@Wolfur

Ten procesor działa na Z68, tylko akurat konkretnie na tym Gigabyte nie trybi. Producent olał aktualizację BIOS i niestety ten jedyny i5, który to ukazał się najpóźniej, nie jest przez tą płytę obsługiwany.

Posted

[ciach] czyli lepiej chyba oddac płyte głowna, wziac inna a proca zostawic...

Wiec dlaczego jak sie pytałem czy ta plyta bedzie pasowac do proca to wszyscy mowili ze tak...

• Naprawdę dobra płyta ale z winy producenta trzeba mieć na uwadze, że gdy chce się zamontować do niej procesor intel z mikroarchitekturą Ivy Bridge trzeba zaktualizować bios ponieważ ten obecny na płycie tej rodziny procesorów nie obsługuje tzn włącza się ale po chwili się restartuje. Jest jednak sposób, który sprawdziłem i pomógł. Wystarczy zastosować się do przedostatniego posta z linku poniżej a wszystko będzie dobrze! http://www.tomshardw...ios-reboot-loop
  • Plusy:
    Wystarczy przeczytać specyfikację
  • Minusy:
    - wymagana aktualizacja bios-a do współpracy z procasorami Ivy bridge

Czy to pomoże?

Rozumiem frustrację, ale to nie zwalnia z obowiązku kulturalnego wyrażania się. - MD

Posted

Raczej nie, bo i tak nawet w najnowszych Biosach do każdej z płyt na Z68 od Gigabyte nie ma wsparcia tego procesora. Jeśli możesz wstrzymaj się trochę z oddaniem płyty, wysłałem właśnie maila z opierdzielem do Gigabyte, zobaczymy co mi odpowiedzą.

Posted

Ano fakt, ale może tez cos da..., a ktos wspominal ze wczoraj czy dzisiaj ktos juz poruszal ten temat, i co ktos mial na to rade?

Ationx, jeśli gigabyte odpisze, prosze żebyś mi skopjował te wiadomośc i wysłał na pw, ok?

Posted

Nie, w tamtym temacie nie było rozwiązania bo autor zamówił inny procesor i płytę.

Jeśli Gigabyte odpisze to nawet i do tego tematu wstawię ich odpowiedź, niech ludzie wiedzą jakie jest stanowisko firmy w tej sprawie ;)

Posted

zamawialem 14 sierpnia czyli mam czas do 24 czyli jeszcze dwa dni, czyli maksymalnie musze do jutro napisac im to

Do produktu powinien być dołączony dokument: Oświadczenie o odstąpieniu od umowy zawartej na odległość. z kad to wziac?

Posted

Tak. W swoim panelu użytkownika masz po lewo w reklamacjach zgłoś produkt. Tam masz listę zakupionych produktów i pod tym co chcesz zwrócić wciskasz zwrot 10 dniowy. Piszesz, że chcesz zwrócić towar itp. Masz fakturę czy paragon na podzespoły?

Posted

To jak masz fakturę to z tego co wiem to nawet nie musisz jej wkładać do pudełka. Wystarczy wysłać płytę w oryginalnym opakowaniu z dodatkami i na pudełku walnąć napis "zwrot" czy coś takiego, gdzieś w pomocy jest to napisane.

Posted

aha a jak oni mi oddaja kase, mam potem napisac moj numer kąta? ( paczke mam nadac na poczcie czy u kuriera?)

Ale jeszcze jedno pytanie, ja musze nadac paczke w ciagu tych 10 dni czy wysłac im to zgłoszenie w ten sposob co ty mi napisales?

Posted

http://www.morele.net/pokaz_pomoc/1/

Czytaj.

Przeczytaj punkty regulaminu wskazane w instrukcji jak i całą resztę tej króciutkiej notatki.

Jak towar zostanie przyjęty i zwrot zostanie uznany to chyba dostaniesz maila z prośbą o numer konta, nie pamiętam już dokładnie jak to przebiegało.

Edit

W ciągu 10 dni musisz napisać zgłoszenie. Jak zaakceptują to wtedy masz chyba 14 dni na zwrot towaru, zresztą masz instrukcję to przeczytaj sobie.

EDIT2

Paczkę to jak wolisz, bez różnicy, byle dotarła. Ja wysłałem kurierem bo wyszło mnie taniej niż bym pocztą wysłał.

Posted

Jeszcze jedno pytanko, tam pisze ze ja do paczki musze włozyc Do produktu powinien być dołączony dokument: Oświadczenie o odstąpieniu od umowy zawartej na odległość, czyli to moje zgłoszenie produkntu musze wydrukowac i tam włożyc te kartke czy co, bo nigdzie nie pisze

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...