dalmacja Posted August 22, 2013 Report Posted August 22, 2013 Witam serdecznie,Jest to mój pierwszy wpis na tym forum i przeglądając wiele tematów, zapewne zagoszczę na nim na długo Ale nie o tym miałam pisać.Mam problem z wyszukiwarką delta, która przyczepiła się do Chrome.Nijak nie mogę jej się pozbyć.Pozmieniałam wszystkie ustawienia Chrome na poprawne. Następnie zastosowałam program Adw cleaner i faktycznie pomogło. Niestety tylko na chwilę bo po 3 minutach znowu się Delta pojawiła.Jak sobie z tym poradzić? Miał ktoś podobny problem?
Ylthin Posted August 22, 2013 Report Posted August 22, 2013 Otwórz Panel Sterowania, poszukaj zakładki Programy i Aplikacje/Dodaj i usuń programy (zależnie od Windowsa, XP miał to czytelniej rozwiązane od W7...), kliknij i znajdź na liście programów Delta Toolbar. Zaznacz to i wybierz "Odinstaluj". Po wszystkim wyczyść rejestr programem CCleaner.Tak po prawdzie jedynym rozwiązaniem jest dokładnie sprawdzać opcje instalacji. Sporo programów ma doczepione antywirusy, firewalle, paski wyszukiwań itp. zaznaczone domyślnie jako "do instalacji". Najlepiej po prostu przyjrzeć się i toto starannie odznaczyć, zanim zasyfi ci komputer.
dalmacja Posted August 22, 2013 Author Report Posted August 22, 2013 Otwórz Panel Sterowania, poszukaj zakładki Programy i Aplikacje/Dodaj i usuń programy (zależnie od Windowsa, XP miał to czytelniej rozwiązane od W7...), kliknij i znajdź na liście programów Delta Toolbar. Zaznacz to i wybierz "Odinstaluj". Po wszystkim wyczyść rejestr programem CCleaner.Problem w tym, że nie ma tego programu już w programach zainstalowanych na komp. Został odinstalowany zapewne przez Adw cleaner, rejestr także czyściłam CCleaner. Wszystko wskazuje że tej Delty po prostu już w komputerze nie ma. A jednak jest
Sevard Posted August 22, 2013 Report Posted August 22, 2013 Otwórz Chrome, kliknij przycisk w prawym górnym rogu, wybierz Ustawienia. Tam kliknij Zarządzaj wyszukiwarkami. Z listy usuń Delta Search i zmień wyszukiwarkę na Google (czy co tam wolisz). Przy okazji sprawdź, czy w adresach wyszukiwarek nie jest gdzieś zaszyty adres Delty.W Ustawieniach upewnij się również, że w sekcji Po uruchomieniu masz ustawioną stronę niezwiązaną z Deltą (najlepiej ustawić tam "Pokaż pustą stronę").Daj znać, czy to coś zmieniło.
dalmacja Posted August 22, 2013 Author Report Posted August 22, 2013 Otwórz Chrome, kliknij przycisk w prawym górnym rogu, wybierz Ustawienia. Tam kliknij Zarządzaj wyszukiwarkami. Z listy usuń Delta Search i zmień wyszukiwarkę na Google (czy co tam wolisz). Przy okazji sprawdź, czy w adresach wyszukiwarek nie jest gdzieś zaszyty adres DeltyTo, zrobiłam już wcześniej. I po mimo, że ustawione było na Google,i tak otwierała się Delta.W Ustawieniach upewnij się również, że w sekcji Po uruchomieniu masz ustawioną stronę niezwiązaną z Deltą (najlepiej ustawić tam "Pokaż pustą stronę").Daj znać, czy to coś zmieniło. Zmieniło to tyle, że po kliknięciu na ikonkę Chrome, otwiera się faktycznie strona z wyszukiwarką Google. Kiedy jednak kliknę na odnośnik "Nowa karta", pokazuje się już z Deltą.Dziwne to. Zrobię przywracanie systemu z datą wczorajszą. Problem z Deltą rozpoczął się dzisiaj więc mam nadzieję, że to pomoże bo innego już pomysłu nie mam.
Lawsford674 Posted August 22, 2013 Report Posted August 22, 2013 Witam. Usuń aplikację lub programy związane z tym toolbarem może to być (Delta, Delta Search, Browser Protect, Yoonto) wszystko w dodaj lub usuń program następnie będziesz muisiała usunąć go z przeglądarki dla Google Chrome --> wchodzimy w zakładkę Ustawienia następnie będąc na tej karcie w polu <Po uruchomieniu> klik na <Otwórz konkretną stronę bądż zestaw stron> następnie klik na napis <Wybierz strony> ---> teraz usówamy z tąd Delta Search i wybieramy inny adres strony w twoim przypadku będzie to www.google.pl
Sevard Posted August 22, 2013 Report Posted August 22, 2013 Ok, to będzie coś zaszytego w configach Chrome'a, więc przywracanie systemu raczej nic nie da.Zrób pełny skan systemu programem Malwarebytes' Anti-Malware (wystarczy wersja darmowa) i wrzuć na forum lgo ze skanowania. Być może ten program sobie poradzi. Jeśli nie, to będzie trzeba się bawić z OTLem lub grzebaniem w konfigach Chrome'a, ale być może da się tego uniknąć.
feleron Posted August 22, 2013 Report Posted August 22, 2013 PPM na ikonę chrome>właściwości i sprawdź czy w polu element docelowy nie ma żadnego dziwnego dopisku, powinna być tam tylko ścieżka do miejsca w którym jest zainstalowany chrome. Uruchom również adwcleaner i użyj opcji Uninstall. Co do logów z OTL, tu masz link do programu, zaznacz wszystko tak jak na tym obrazku i kliknij skanuj. Powstałe logi(OTL i Extras) zamieść na forum.
dalmacja Posted August 23, 2013 Author Report Posted August 23, 2013 Witam,Po długiej i ciężkiej walce z Deltą, udało się ją wygrać. Zastosowałam się do wszystkich Waszych poradi zapewne dzięki temu "to coś" zniknęło z mojego komputera.Dodam jeszcze, że przywracanie systemu faktycznie nic nie pomogło.Bardzo dziękuję wszystkim za pomoc
Sevard Posted August 23, 2013 Report Posted August 23, 2013 Problem rozwiązany, więc temat zamykam.W razie potrzeby otwarcia tematu, proszę o kontakt przez PW.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.