Qdreev Posted August 22, 2013 Report Posted August 22, 2013 Mój PC procesor: AMD Phenom 9500 X4 2.2ghz grafika :ATI Radeon X1650 series 512 mb (wiem ,że słaba ale spełnia wymagania gry ) RAM 2gb windows xp sp2 32 bit Dodam jeszcze ,że fifa 12 tydzień temu gdy miałem poprzedni system XP sp3 32 bitchodiziło mi płynnie stałe 35 lub 40 fps na rozdzielczości 1024x768 na detalach niskich Proszę o pomocktoś może pomoże?
Crisser Posted August 22, 2013 Report Posted August 22, 2013 Ścina sie przez cały czas czy dopiero po jakimś czasie grania? Jakies spadki wydajnosci zauwazyles tylko w grach czy np. przy pzreglądaniu neta też?Daj screen z Health w HD Tune (tylko sie upewnij że wdiac cale okno)
Qdreev Posted August 22, 2013 Author Report Posted August 22, 2013 sapdek wydajności w Fifie mam od razu już gdy włącza się ekran ea sports...Spadek mam także niekiedy przy oglądaniu filmów na yt przy jakości full hd i hd na pełnym ekraniescreen z zakładki Health
Crisser Posted August 22, 2013 Report Posted August 22, 2013 Teraz mi przyslo do glowy że mozliwe ze ramu brakuje. Przesiadles sie na 64bit ,tak? On żre troche więcej pamięci. Sprawdź w menedżerze zadan ile masz wolnego RAMu i zobacz jak to wygląda jak puścisz coś w 1080 na YT.Z dyskiem zupelnie w porzadku.
Qdreev Posted August 22, 2013 Author Report Posted August 22, 2013 mam 2gb ramu a system mi zużywa 608 mb (przypomnę jeszcze , że mam win xp 32bit)
Omas Posted August 22, 2013 Report Posted August 22, 2013 Chwila, bo czegoś nie rozumiem.windows xp sp2 32 bitDodam jeszcze ,że fifa 12 tydzień temu gdy miałem poprzedni system XP sp3 32 bitPrzesiadłeś się z sp3 na sp2 i to spowodowało spadek wydajności?
bartholomew982 Posted August 22, 2013 Report Posted August 22, 2013 no to na początek ściągnij z microsoftu sp3 do windy i wtedy spróbuj
Qdreev Posted August 23, 2013 Author Report Posted August 23, 2013 Nie wiem może spadek wydajności spowodowało nie granie jakichś sterowników , napiszecie mi co trzeba w grać po wgraniu nowego systemu ?
Crisser Posted August 24, 2013 Report Posted August 24, 2013 Możesz s próbować najnowsze stery do grafiki : http://support.amd.c...13〈=EnglishPo wgraniu nowego systemu nie instalowales zupelnie zadnych sterownikow? Bo tak zrozumialem z twojego pytania A najlepiej tak jak mówi up ,zainstaluj sp3: http://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=24
Sevard Posted August 24, 2013 Report Posted August 24, 2013 Producenci gier zakładają jednak, że użytkownicy aktualizują sterowniki oraz system. Jeśli próbujesz odpalić grę na wersji systemu, która jest bardzo nieaktualna (a XP sp2 to zabytek jakich mało), to nie ma się co dziwić, że coś nie działa. Poza SP3 i nowymi sterownikami zainstaluj krytyczne aktualizacje systemu (najlepiej również opcjonalne, ale krytyczne obowiązkowo) oraz zaktualizuj .NET Framework do najnowszej wersji.
Qdreev Posted August 24, 2013 Author Report Posted August 24, 2013 instalowałem już sterowniki do grafy dźwięku płyty głównej ,karty sieciowej ,oraz jave i flash playera
MikaelDorren Posted August 24, 2013 Report Posted August 24, 2013 Tak w kwestii tego dysku:Ten jeden niestabilny sektor to stare dzieje czy pojawił się niedawno?I druga sprawa, raczej pytanko do bardziej obeznanych - czy w przypadku dysków WD duża wartość nieprzetworzona atrybutu 01 jest normalna? Wiem że u Samsunga nie jest (była), u Seagate to standard, ale o WD pojęcia nie mam.
Omas Posted August 24, 2013 Report Posted August 24, 2013 W przypadku WD, o ile mi wiadomo, w nowych i sprawnych dyskach powinna wynosić 0.
Sevard Posted August 24, 2013 Report Posted August 24, 2013 Ten jeden niestabilny sektor to stare dzieje czy pojawił się niedawno?Hm, błędnie założyłem, że ten dysk jest sprawdzony, skoro jest napisane, że "Z dyskiem zupelnie w porzadku.",a a tu niespodzianka. Dzięki za zwrócenie uwagi.Dysk oczywiście nie jest w porządku. Niestabilny sektor może powodować różne dziwne rzeczy, w tym spowolnione działanie pracy systemu (częściej w przypadku Windowsa powoduje BSODy lub freezy, ale nie tylko).Zrób test dysku programem MHDD i wrzuć na forum wartości, które będą w tabelce po prawej stronie po zakończeniu testu. Tu znajdziesz opis programu po polsku.I druga sprawa, raczej pytanko do bardziej obeznanych - czy w przypadku dysków WD duża wartość nieprzetworzona atrybutu 01 jest normalna? Wiem że u Samsunga nie jest (była), u Seagate to standard, ale o WD pojęcia nie mam.Nie jest normalna, ale ta wartości nie jest aż tak straszna. Zwłaszcza, że jest jeszcze jeden bad, który czeka na relokację, a pn mógł tych błędów trochę naprodukować.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.