KoZa Posted May 12, 2008 Report Share Posted May 12, 2008 Mam pytanie - gracie w jakieś gry z XBLA? Zastanawiam się, co sobie zakupić w następnej kolejności i będę wdzięczny za jakieś "polecajki". :] Sam testowałem już kilka pozycji i dla fanów gier logicznych na pewno mogę polecić Hexic HD i Zumę (wiadomo ;] ). Natomiast jeśli ktoś nie miał jeszcze nigdy styczności z Lumines (PSP jak dotąd), to też warto się zapoznać. Poza tym, Wormsy są zdecydowanie dobrze przygotowane. Aha, i absolutny must-have, czyli... Prince of Persia Classic z grafiką HD! Link to comment Share on other sites More sharing options...
[Ekspert] j3drz3j Posted May 12, 2008 Report Share Posted May 12, 2008 He he same gierki pecetowe widzę. Dokładnie zapoznaj się z tytułami takimi jak Metal Slug 3, Puzzle Quest: Challenge of the Warlords, Ikaruga, N+, Worms i Brain Challenge. Same świetne tytuły. Link to comment Share on other sites More sharing options...
KoZa Posted May 12, 2008 Author Report Share Posted May 12, 2008 He he same gierki pecetowe widzę. Dokładnie zapoznaj się z tytułami takimi jak Metal Slug 3, Puzzle Quest: Challenge of the Warlords, Ikaruga, N+, Worms i Brain Challenge. Same świetne tytuły. Metal Sluga znam z automatów i gierka rzeczywiście wymiata - zamierzam się zaopatrzyć przy kupnie następnej partii punktów. ;] Dzięki za pozostałe tytuły - możne je przetestuję w pierwszej kolejności. :] Link to comment Share on other sites More sharing options...
STERN Posted May 12, 2008 Report Share Posted May 12, 2008 Metal Slug 3 O tak tak tak . Ta giera jest świetna . Niby schemat rozgrywki jest prosty jak drut ale wciąga jak odkurzacz przemysłowy 1000W . Na prawdę warto . PS : Nie szkoda ci punktów na jakieś gry arcade podczas gry mógłbyś kupić sobie mapy do HALO 3 / CoD 4 czy też fury do Forzy 2 ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
KoZa Posted May 12, 2008 Author Report Share Posted May 12, 2008 Metal Slug 3 O tak tak tak . Ta giera jest świetna . Niby schemat rozgrywki jest prosty jak drut ale wciąga jak odkurzacz przemysłowy 1000W . Na prawdę warto . PS : Nie szkoda ci punktów na jakieś gry arcade podczas gry mógłbyś kupić sobie mapy do HALO 3 / CoD 4 czy też fury do Forzy 2 ? Szczerze mówiąc - nie, nie szkoda. Akurat w CoD-a gram na kompie, Halo mnie nie kręci, a te fury, które już są w Forzie, zupełnie mi starczają. ;] A arcade'y to naprawdę super rozrywka, w szczególności gdy ktoś - tak jak ja - uwielbia gry logiczne pokroju Hexic, Lumines czy Zumy. Natomiast takie tytuły, jak Wormsy, Golden Axe czy Metal Slug są super na wspólne granie z kumplami podczas nasiadówy przy piwku. Równie dobre są tylko bijatyki (Forza odpada - próbowaliśmy i stwierdziliśmy, że zbyt dużo skupienia wymaga ;] ). Swoją drogą, co się tyczy wydawania punktów - na razie nie wpadło mi w oko żaden płatny dodatek, który chciałbym mieć. Pierwsze na horyzoncie to dodatkowe miasta do GTA IV i dodatkowa wyspa do Burnout Paradise. Ale na to trzeba jeszcze trochę poczekać. :] Jeszcze inna sprawa jest taka, że wziąłem się za recenzowanie zawartości XBLA i dlatego też chcę wiedzieć, od których gierek naprawdę warto zacząć. :] Link to comment Share on other sites More sharing options...
[Ekspert] j3drz3j Posted May 12, 2008 Report Share Posted May 12, 2008 A arcade'y to naprawdę super rozrywka, w szczególności gdy ktoś - tak jak ja - uwielbia gry logiczne pokroju Hexic, Lumines czy Zumy.Skoro masz świra na punkcie gier logicznych to MUSISZ się zapoznać z Puzzle Questem wymienionym wcześniej, Brain Challenge i N+. Po prostu sprawdź. Podziękujesz mi później Link to comment Share on other sites More sharing options...
KoZa Posted October 5, 2008 Author Report Share Posted October 5, 2008 [skoro masz świra na punkcie gier logicznych to MUSISZ się zapoznać z Puzzle Questem wymienionym wcześniej, Brain Challenge i N+. Po prostu sprawdź. Podziękujesz mi później Trochę wody upłynęło od tamtej pory, ale... Grałem wreszcie w Brain Challenge'a. Nie powalił mnie. W przeciwieństwie do wersji mobilnej, nie za bardzo chciało się człowiekowi do niego regularnie wracać. Pograłem przez tydzień i sobie odpuściłem gdzieś w okolicach 40% "mocy mózgu". ;] Puzzle Quest zaś czeka na zastrzyk MS Points i chyba będzie pierwszy w kolejce. Swoją drogą, wpadł mi też pierwszy Geometry Wars Retro Evolved - wsysa! Polecam wszystkim fanom typowych, automatowych arcade'ów. :] Link to comment Share on other sites More sharing options...
Professor00179 Posted October 7, 2008 Report Share Posted October 7, 2008 Metal Slug 3 O tak tak tak . Ta giera jest świetna . Niby schemat rozgrywki jest prosty jak drut ale wciąga jak odkurzacz przemysłowy 1000W . Na prawdę warto . PS : Nie szkoda ci punktów na jakieś gry arcade podczas gry mógłbyś kupić sobie mapy do HALO 3 / CoD 4 czy też fury do Forzy 2 ? Właśnie tak się zastanawiałem - skąd wziąc te punkty za które można kupowac w LIVE? Kiedyś widziałem je na półkach sklepowych razem z grami, ale tera ich nie ma. Może ostatnio nie patrzyłem zbyt dokładnie. A jakby co to miezkam w anglii więc to co jest w Polsce nie koniecznie musi się przekładac na tutejszą rzeczywistośc, ale i tak dzięki za odpowiedź. I czy te punkty niew "znikają" za szybko jak chce się je na coś porządnego wydac? Tak wogóle to rozmiem dlaczego różne oldschoolowe gry trzeba kupowac, ale dodatkowe samochody/mapy to już przegięcie. W końcu płacisz za LIVE więc coś takiego powinno byc chyba za darmo. Zwłaszcza, że np. z PGR4 wywalono nie które samochody bo się dynamicznie zmieniająca pogoda na płycie nie mieściła, a potem twórcy postanowili udostępnic je przez LIVE. Sorry za off topic. Link to comment Share on other sites More sharing options...
KoZa Posted October 7, 2008 Author Report Share Posted October 7, 2008 Właśnie tak się zastanawiałem - skąd wziąc te punkty za które można kupowac w LIVE? Kiedyś widziałem je na półkach sklepowych razem z grami, ale tera ich nie ma. Może ostatnio nie patrzyłem zbyt dokładnie. A jakby co to miezkam w anglii więc to co jest w Polsce nie koniecznie musi się przekładac na tutejszą rzeczywistośc, ale i tak dzięki za odpowiedź. I czy te punkty niew "znikają" za szybko jak chce się je na coś porządnego wydac? Tak wogóle to rozmiem dlaczego różne oldschoolowe gry trzeba kupowac, ale dodatkowe samochody/mapy to już przegięcie. W końcu płacisz za LIVE więc coś takiego powinno byc chyba za darmo. Zwłaszcza, że np. z PGR4 wywalono nie które samochody bo się dynamicznie zmieniająca pogoda na płycie nie mieściła, a potem twórcy postanowili udostępnic je przez LIVE. Punkty Live na europejskie konta chodzą teraz w granicach 140zł za 4200 punktów na Allegro. Zdecydowana większość gier kosztuje 800, tytuły starsze i najbardziej oldschoolowe remake'i za 400. Są też takie "większe" tytuły, jak Puzzle Quest za 1600 i Castle Crashers za bodaj 1200. Co do samochodów - to, że płacisz za Live Gold nie ma żadnego związku ze ściąganiem DLC. Niektóre DLC są darmowe, inne nie. Np. do ProstStreeta można sporo samochodów ściągnąć, a dodatki do Burnouta są nie dość, że nieźle rozbudowane, to do tego darmowe. Link to comment Share on other sites More sharing options...
alien0406 Posted October 7, 2008 Report Share Posted October 7, 2008 Polecam Rez HD. Shooter utrzymany w arcade'owym stylu ale wciąga. Co do punktów to w Polsce można je bez problemu dostać w Empikach (o ile dobrze pamiętam to cena wynosi około 120 złotych za 1200 punktów), ale jak widze zakup na Allegro jest korzystniejszy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dromader Posted March 20, 2009 Report Share Posted March 20, 2009 Ja osobiście gram w Castle crashers i w Castlevania: SOTN. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Farmah Posted March 22, 2009 Report Share Posted March 22, 2009 Co by nie gledziec za dlugo, to od siebie dodam BRAID. Dostalem szmata w twarz zastosowanymi patentami, a od myslenia rozbolala mnie glowa. Projekt nietuzinkowy pelna geba. Blow, masz u mnie piwo Link to comment Share on other sites More sharing options...