WarrenPrzezV Posted May 25, 2013 Report Share Posted May 25, 2013 Mam problem ze Steam'em. Mianowicie - kupiłem Humble Double Fine Bundle za więcej niż średnią, zatem mam Brutal Legend, o co właśnie się rozchodzi. Pobrałem grę przez torrent, ściągnął się plik .zip z gotową od odpalenia grą w wersji steam i non-steam. Dopiero później zauważyłem, że mam również klucz aktywacyjny Steam do owej gry, aktywowałem ją. Mam niezbyt szybkie łącze, dlatego też nie chcę tego ściągać jeszcze raz. Jednak nie mam pojęcia jak sprawić, żeby biblioteka Steam uznała w końcu, że gra jest obecna na dysku i nie trzeba jej ściągać. Próbowałem kopiować pliki gry do folderu z grami ze Steam'a, rozpocząć pobieranie, przerwać je, wyłączyć klienta, włączyć go z powrotem i sprawdzić spójność plików. Nic to nie dało. Próbowałem również odpalić grę z pliku .exe dla Steam'a, jednak odpala się steam'owe okno instalacji, po czym Steam zaczął wykrywać pliki gry a następnie... usunął wszystkie pliki i zaczął pobieranie. Czy jest jakaś możliwość, aby sprawić żeby ten cudowny twór ludzkiej myśli wszelakiej wykrył, że gra jest na dysku i pozwalał ją odpalać z biblioteki? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kawalorn Posted May 26, 2013 Report Share Posted May 26, 2013 Korzystanie z nielegalnych źródeł do pobierania gier (nawet jeśli posiada się oryginał) jest niedozwolone. Upominam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
emqi Posted May 26, 2013 Report Share Posted May 26, 2013 Twórcy tegp cudownego tworu myśli ludzkiej nie przewidzieli, że ktoś będzie chciał wrzucić pliki z gry z torrentów. Jeśli wrzuciłeś wszystko prawidłowo, a Steamowi to nie pasi, to znaczy, że pliki są zmodyfikowane tak, że tego nie łykni. Musisz ściągnąć grę przez Steam (poza tym, co to za logika kupić grę i niepoczekać na keya, tylko z torrentów zassać...) Link to comment Share on other sites More sharing options...
WarrenPrzezV Posted May 26, 2013 Author Report Share Posted May 26, 2013 Korzystanie z nielegalnych źródeł do pobierania gier (nawet jeśli posiada się oryginał) jest niedozwolone. Upominam.W przypadku Humble Bundle jest dana możliwość ściągnięcia gry bezpośrednio (podejrzewam że z serwerów serwisu) lub przez torrent właśnie. Sam sprzedawca (bądź dostawca, nie wiem jak to lepiej określić) daje taką możliwość, nie widzę w tym nic nielegalnego, skoro robi się tak oficjalnie i otwarcie.@downDziękuję.Twórcy tegp cudownego tworu myśli ludzkiej nie przewidzieli, że ktoś będzie chciał wrzucić pliki z gry z torrentów. Jeśli wrzuciłeś wszystko prawidłowo, a Steamowi to nie pasi, to znaczy, że pliki są zmodyfikowane tak, że tego nie łykni. Musisz ściągnąć grę przez Steam (poza tym, co to za logika kupić grę i niepoczekać na keya, tylko z torrentów zassać...)Klucz był dostępny od razu, po prostu go nie zauważyłem. No i w paczce jest plik odpalający grę zarówno przez Steam'a, jak i bez niego, więc wydaje się to być nieco bez sensu, skoro przez Steam nie da rady. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kawalorn Posted May 26, 2013 Report Share Posted May 26, 2013 OK teraz wszystko dla mnie jasne. Zdejmuję upomnienie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rodnev2 Posted June 12, 2017 Report Share Posted June 12, 2017 Trochę stary temat ale może komuś się to przyda. Miałem ten sam problem. Jeśli najpierw zacząłem pobieranie gry na steamie a potem wrzuciłem pliki gry do folderu steam, tam gdzie zaczął pobierać grę, to potem Steam faktycznie chciał dalej pobierać. Ale jeśli najpierw wrzuciłem pliki a potem kliknąłem w Steamie Instaluj, wtedy sprawdził pliki, znalazł je i nie musiałem ich pobierać Link to comment Share on other sites More sharing options...