Jump to content

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Scumgrief

Forza Motorsport (seria)

Recommended Posts

U mnie demo Forza Motosport 7 cięło mi się niemiłosiernie, mimo że wymagania zalecane spełniam ponad stan. Benchmark gry pokazywał mi klatki od 0,8 do 52 FPS, stery do grafy najnowsze, wybrałem ustawienia zalecane przez grę, a tak nic mi nie pomogło :(. Zresztą z tego, co widzę po opiniach ze sklepu Microsoftu to nie tylko ja mam z tym problem. Na Xbox One to będzie hit, na PC czekanie rok na łatanie, jak w przypadku wersji Windows 10 Forzy Horizon 3.

Sprawdź obciążenie rdzeni procka w menedżerze. Prawdopodobnie to przez to. Jeżeli chce ci się z tym walczyć, to jedną z opcji jest wyłączenie CPU 0 w koligacji procesorów, a inną Battle Encoder Shirase (BES), którym możesz ograniczyć maksymalne zużycie procka i ustawić na przykład na 97%, bo zwykle takie problemy są spowodowane pracą na 100%.

Jeśli ktoś chciałby kupić FM7 to radzę wstrzymać się do czasu patchy - gra ma buga, który zapycha RAM i prowadzi do crashy podczas... przeglądania aut, próby ich tuningu lub zmiany koloru. Litości... Na chwilę obecną nie da się przez to grać.

Nie jest to rzeczą występującą zawsze, o każdej porze, w każdym przypadku (wczoraj na 3 godziny gry miałem crasha trzy razy - dwa przy przeglądaniu aut i jeden w trakcie wyścigu, po którym musiałem zrestartować kompa, bo inaczej Forza nie chciała się uruchomić). Konkretnego repro nie znam, ale unikałbym dłuższych wyścigów i nadmiernego używanie cofania czasu. Także grać się da, ale czasami tnie (bez względu na ustawienia), przy dłuższych wyścigach (20+ okrążeń) potrafią znikać tekstury i to tak, że widoczny jest tylko samochód :D (szczególnie na owalnych, szybkich torach).

Czyli najlepiej nie jest i wątpię żeby to się miało szybko zmienić. Jakbym miał teraz kupować grę, to poszukałbym jakichś opinii o aktualnym stanie PC2 i wtedy zdecydował pomiędzy tymi dwiema produkcjami.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.

• Create New...