Bzdursky Posted September 26, 2017 Report Share Posted September 26, 2017 Pograłem w demo siódemki i zamówiłem preorder. Ta gra zarządzi, feeling płynący z jazdy jest niesamowity. Link to comment Share on other sites More sharing options...
goliat Posted September 26, 2017 Report Share Posted September 26, 2017 U mnie demo Forza Motosport 7 cięło mi się niemiłosiernie, mimo że wymagania zalecane spełniam ponad stan. Benchmark gry pokazywał mi klatki od 0,8 do 52 FPS, stery do grafy najnowsze, wybrałem ustawienia zalecane przez grę, a tak nic mi nie pomogło . Zresztą z tego, co widzę po opiniach ze sklepu Microsoftu to nie tylko ja mam z tym problem. Na Xbox One to będzie hit, na PC czekanie rok na łatanie, jak w przypadku wersji Windows 10 Forzy Horizon 3. Link to comment Share on other sites More sharing options...
2real4game Posted September 29, 2017 Report Share Posted September 29, 2017 Sprawdź obciążenie rdzeni procka w menedżerze. Prawdopodobnie to przez to. Jeżeli chce ci się z tym walczyć, to jedną z opcji jest wyłączenie CPU 0 w koligacji procesorów, a inną Battle Encoder Shirase (BES), którym możesz ograniczyć maksymalne zużycie procka i ustawić na przykład na 97%, bo zwykle takie problemy są spowodowane pracą na 100%. Link to comment Share on other sites More sharing options...
goliat Posted September 29, 2017 Report Share Posted September 29, 2017 Poczekam na łatki, póki co mam inne zaległości, jeśli chodzi o gry. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bzdursky Posted October 6, 2017 Report Share Posted October 6, 2017 Jeśli ktoś chciałby kupić FM7 to radzę wstrzymać się do czasu patchy - gra ma buga, który zapycha RAM i prowadzi do crashy podczas... przeglądania aut, próby ich tuningu lub zmiany koloru. Litości... Na chwilę obecną nie da się przez to grać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
autor12 Posted January 8, 2018 Report Share Posted January 8, 2018 Nadal występuje ten bug?? Akurat mam zamiar zakupić grę i nie wiem na co się przygotować Link to comment Share on other sites More sharing options...
2real4game Posted January 8, 2018 Report Share Posted January 8, 2018 Nie jest to rzeczą występującą zawsze, o każdej porze, w każdym przypadku (wczoraj na 3 godziny gry miałem crasha trzy razy - dwa przy przeglądaniu aut i jeden w trakcie wyścigu, po którym musiałem zrestartować kompa, bo inaczej Forza nie chciała się uruchomić). Konkretnego repro nie znam, ale unikałbym dłuższych wyścigów i nadmiernego używanie cofania czasu. Także grać się da, ale czasami tnie (bez względu na ustawienia), przy dłuższych wyścigach (20+ okrążeń) potrafią znikać tekstury i to tak, że widoczny jest tylko samochód (szczególnie na owalnych, szybkich torach). Czyli najlepiej nie jest i wątpię żeby to się miało szybko zmienić. Jakbym miał teraz kupować grę, to poszukałbym jakichś opinii o aktualnym stanie PC2 i wtedy zdecydował pomiędzy tymi dwiema produkcjami. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bozo71 Posted February 4, 2018 Report Share Posted February 4, 2018 Jak aktualnie wygląda płynność FH3 na Win? Jest poprawa z ilością FPS i stabilnością? Link to comment Share on other sites More sharing options...