Scumgrief Posted April 20, 2008 Report Share Posted April 20, 2008 Kto grał w FM2? Moim zdaniem są to najlepsze wyścigi jakie kiedykolwiek powstały nie tylko na konsolę, ale także zgniatają wszystko co zostało dotychczas wydane na PieCe.Jakie są wasze opinie na temat tej gry? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Net Posted April 20, 2008 Report Share Posted April 20, 2008 To może zabrzmieć niemiło, ale popełniłęs bład mój przyjacielu. Gra to Forza Motorsport 2, czyli FM2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
[Ekspert] j3drz3j Posted April 20, 2008 Report Share Posted April 20, 2008 Gra świetna. Sam tryb single jest taki długi, że go nie ukończyłem póki co 100 godzin spokojnie, by wszystko pozaliczać. Podoba mi się dowolne ustawianie poziomu trudności (poziom symulacji), a także to jak ciężko wygrać na wyższych poziomach trudności (AI). Mój ulubiony wozik to zdecydowanie Opel Speedster Może i nie najlepszy, ale jego wygląd mnie zauroczył. Bardzo dobra też jest fizyka jazdy(oprócz podejrzanego odbijania się samochodu od barierek w przeciwną stronę niż powinien), ale jak już nauczy się człowiek jeździć to sama przyjemność i poezja. Podoba mi się też system poziomów. Na minus należy zaliczyć brak widoku ze środka pojazdu, ale widok z tyłu też jest porządny. Do wszystkich osób co mają Xboxa 360 ta świetna gra chodzi od jakiegoś czasu na allegro z Viva Pinatą za 50 złotych. Ciężko o lepszy stosunek jakość/cena. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
aras-ocb Posted April 20, 2008 Report Share Posted April 20, 2008 o tak, rewelacja, gdy w zesżłym roku zakupiłem 360 wraz z Forzą2 (szczerze jej nie chciałem, ale darmo dają, to biorę ), pocuzlem się jakbym znowu pierwszy raz zasiadł przed Gran Turismo (tym pierwszym) - masa radości! racerowe tamagochi! jeździ się wymagająco (wyłączać wszystkie wspomagacze lamerzy!), miodnie, AI onieśmiela, fajny moding i tuning, eleganckie trasy, a przedewszystkim gra ma to coś, co sprawiło, że miałem autentyczną ochotę ją odpalać i w nią brnąć. niby rozwinięcie znanej od daaaaaawna formuły GT, ale takie, że ją bez problemu przerasta. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Scumgrief Posted April 20, 2008 Author Report Share Posted April 20, 2008 jeździ się wymagająco (wyłączać wszystkie wspomagacze lamerzy!) Oj ja dosyć długo jeździłem z wszystkimi wspomagaczami na ON hehe, ale gdy je wyłączyłem... poznałem grę na nowo. Dużo większa radość z jazdy. No i można driftować hehe eleganckie trasy, Fakt, tylko szkoda, że tak mało. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
aras-ocb Posted April 20, 2008 Report Share Posted April 20, 2008 ja się tak wypocę przy każdym wyścigu bez wspomagaczy, że się tylko cieszę ż eich więcej nie ma, przynajmniej te dobrze znam i wiem czego się po nich spodziewać (a i tak każdym wózkiem trzeba się praktycznie na nowo uczyć jak gdzie jeździć) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
STERN Posted April 20, 2008 Report Share Posted April 20, 2008 Ja powiem jedno . Pare dni temu zapodałem sobie mix : Kumple+LIVE+Forza 2 + zero elektronicznych wspomagaczy + klasa R1 . Na prawdę tego trzeba spróbować bo gra jest świetna . Obowiązkowa pozycja każdego posiadacza X360 zaraz obok GoW ( Za każdym razem kiedy gram jestem pod dużym wrażeniem ) . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kuba1611 Posted May 2, 2008 Report Share Posted May 2, 2008 Gra jest naprawdę świetna, gam w nią dopiero od dzisiaj (dostałem ją z Xbox-em 360 ) ale już stwierdzam, że jest boska! Grafika wypasiona, świetna grywalność... Pozostaje tylko biec do sklepu po Xbox-a albo PS3 i Forzę 2! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
STERN Posted May 2, 2008 Report Share Posted May 2, 2008 albo PS3 Forza 2 jest exclusivem xbox'a 360 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
aras-ocb Posted May 2, 2008 Report Share Posted May 2, 2008 kuba, a widziałes Ty gigantycznre logo microsoft game studios przy ładowaniu się gry? xD wskazuje to chyba na to, jej excluesiv'ność c'nie? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KoZa Posted May 4, 2008 Report Share Posted May 4, 2008 Oj ja dosyć długo jeździłem z wszystkimi wspomagaczami na ON hehe, ale gdy je wyłączyłem... poznałem grę na nowo. Dużo większa radość z jazdy. No i można driftować hehe O tak, zabawa jest dopiero bez żadnych wspomagaczy. Miałem niezłą frajdę, gdy w Porshaka z '70 wpakowałem zdecydowanie zbyt duży silnika, a do tego sprowadziłem go do wagi piórkowej - wóz normalnie bokiem jeździł. ;] Do tego dochodzą naprawdę spore możliwości malowania wozów - zawsze chciałem mieć własną Celicę i voila "prawie" mam. ;] Mam tylko dwie uwagi co do realizmu. Jeden problem, to piach, który zdecydowanie za bardzo zwalnia i blokuje samochód - coś, jakby w bagno z Poxipolu wjechać. Chyba że twórcy wyszli z założenia, że obok asfaltu robią od razu piaskownicę. Tak czy siak - to uważam za lekkie niedopracowanie. Druga rzecz, to to jak się zachowuje wóz po zetknięciu z bandą, gdy wpada się na nią pod kątem ostrym. Niemal zawsze obróci wóz o 180 stopni, kiedy ten raczej powinien się odbić lub ew. przylepić do bandy i trzeć. Ale to w sumie jedyne dwie wady, jakie w tej grze wypatrzyłem. Poza tym - miodna i starcza na baaardzo długie godziny. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vexx Posted May 8, 2008 Report Share Posted May 8, 2008 Zgadzam sie, najlepsza "scigalka". Nie znam lepszej Gran Turismo sie chowa. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ruhisu Posted June 9, 2008 Report Share Posted June 9, 2008 (edited) No to z tych komentarzy wnioskuję, że się raczej nie zawiodę na FM2 Słyszałem wiele razy, że to dobry tytuł no ale tutaj się okazuje, że jest jeszcze lepszy. Akurat FM2 wchodzi w zestaw 3 gier jakie otrzymam z moim x360 więc już zacieram dłonie Edited June 9, 2008 by Ruhisu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Artek Posted June 17, 2008 Report Share Posted June 17, 2008 Gierka jest super , ładna grafika ale dłużo wyścigów jak dla mnie Ale polecam wszystkim co lubią gry wyścigowe Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KoZa Posted June 24, 2008 Report Share Posted June 24, 2008 No to z tych komentarzy wnioskuję, że się raczej nie zawiodę na FM2 Słyszałem wiele razy, że to dobry tytuł no ale tutaj się okazuje, że jest jeszcze lepszy. Akurat FM2 wchodzi w zestaw 3 gier jakie otrzymam z moim x360 więc już zacieram dłonie Niedługo spróbuję przetestować FM2 razem z kierownicą - wtedy ponoć dopiero jest... jazda. ;] Swoją drogą, obstawiam, że w paczce dostaniesz Viva Pinatę w budle packu z FM2, prawda? Więc... jaka jest trzecia gra? :] Jakieś nowe bundlepacki teraz są? Aktualnie się przymierzam do rozwalenia achievementów w FM2, ale coś czuję, że sporo czasu to zajmie (już samo zaliczenie wszystkich single race'ów na złoto, to robota na kilka dobrych godzin). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Koziok Posted October 22, 2008 Report Share Posted October 22, 2008 (edited) Najlepsza ścigałka w jaką grałem (nie grałem w nowego Grand Turismo więc nie mam porównania). Dobry system tuningu, spora liczba wozów i znakomity model jazdy. Satysfakcja po ukończeniu wyścigu bez żadnych wspomagaczy - bezcenne. Edited October 22, 2008 by Koziok Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Professor00179 Posted October 22, 2008 Report Share Posted October 22, 2008 Zastanawiam się nad kupnem tej gry, ale nie wiem jednej rzeczy. Czy na padzie da się jakoś grac bez rzadnych wspomagaczy? Zawsz gram na najtrudniejszym możliwym poziomie w różne gry, ale nie wiem czy poradziłbym sobie bez kierownicy. Grałem kilka razy w demko tej gry (nie na mojej konsoli i było to baardzo dawno) i osiągałem całkiem niezłe wyniki. Wszystkie dostępne wpomagacze były wyłączone, ale nie jestem pewien czy inteligencja przeciwników była w demówce ustawiona możliwie najwyższa. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Simi Posted October 4, 2009 Report Share Posted October 4, 2009 Czy w grze można ustawić poziom paliwa jaki chcemy mieć na starcie? Frustrujące jest to, że jedziemy z pełnym bakiem na krótkich wyścigach, jak i tych wytrzymałościowych. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stopat Posted October 5, 2009 Report Share Posted October 5, 2009 Odkopałeś temat, trudno. I tak ci odpowiem XD Nie nie można. Zawsze masz pełny bak. Szczerze mówiąc nie wiem czy to ma jakieś znaczenie dla wagi samochodu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Simi Posted October 5, 2009 Report Share Posted October 5, 2009 Niestety jednak daje, tak jak w realnych wyścigach Dziwi mnie jednak to, że można pozmieniać takie pierdoły jak usztywnienie zawieszenia, zwiększenie docisku itp a nie można zmienić tego cholernego poziomu paliwa Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stopat Posted October 7, 2009 Report Share Posted October 7, 2009 Wiesz, ja jeszcze nie doszedłem do tych co dłuższych wyścigów. Może w FM3 to poprawią. Nawet jeżeli nie to nie będe sie martwił Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aztec Posted December 19, 2009 Report Share Posted December 19, 2009 Nie dawno kupiłem xbox 360 z grą Forza Motosport 3. Wrażenia z gry powalają. Jak wy oceniacie nową odsłonę serii ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jashimara Posted February 24, 2010 Report Share Posted February 24, 2010 Nowa odsłona serii jest super. To najlepsza gra wyścigowa jaką w życiu miałem/grałem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
maciejowa1994 Posted February 26, 2010 Report Share Posted February 26, 2010 Jeżeli chodzi o wyścigi (symulatory) na xboxa 360, to Forza Motorsport 3 jest najlepszą z tego typu gier na tą konsolę. Dużo samochodów, tras, bardzo dobra oprawa graficzna. Ja w FM 3 gram na kierownicy i gra wymiata. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aztec Posted February 28, 2010 Report Share Posted February 28, 2010 Po dłuższej rozgrywce w Forze męczy trochę soundtrack (przynajmniej mnie). Za dużo jest muzyki electro (chyba tak to się nazywa ) chociaż niektóre utwory trzymają poziom bardzo dobry. A wam jak się podoba soundtrack w Forzy ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...