Precelmen Posted November 19, 2012 Report Share Posted November 19, 2012 Witam!Chcę sobie kupić jakiś tablet w cenie do 1500zł. Zastanawiałem się nad Nexusem 7 ale z tego co czytam to jest wiele problemów które bardzo często występują, z odstającą częścią ekranu. Więc do tego Nexusa 7 podchodzę z dystansem. Jaki najlepiej tablet kupić? Tablet będzie używany do:- Przeglądania neta- Słuchania muzyki- Oglądania filmów- Rozmawiania przez Skype- GraniaZ góry dzięki za pomoc Link to comment Share on other sites More sharing options...
homzik Posted November 19, 2012 Report Share Posted November 19, 2012 iPad mini? czy wolisz Androida? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Precelmen Posted November 19, 2012 Author Report Share Posted November 19, 2012 Wolałbym Androida Link to comment Share on other sites More sharing options...
homzik Posted November 19, 2012 Report Share Posted November 19, 2012 Asus 10" - http://www.skapiec.pl/site/cat/20/comp/4152908 ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
[Ekspert] Sefnir Posted November 19, 2012 Report Share Posted November 19, 2012 W tej cenie powinieneś już dostać jakiegoś Transformera od Asusa. Całkiem wydajny powinien być. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Precelmen Posted November 19, 2012 Author Report Share Posted November 19, 2012 homzik - zastanawiam się właśnie nad tym.A tak zbaczając z tematu, czy jest możliwość przerobienia Nokii C6-00, Nokii X3-02 albo Nokii C3-00 na router, żeby udostępnić internet tabletowi? Link to comment Share on other sites More sharing options...
homzik Posted November 19, 2012 Report Share Posted November 19, 2012 te modele to bardzo wątpię, prędzej coś z Androidem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Precelmen Posted November 19, 2012 Author Report Share Posted November 19, 2012 Właśnie nie mam niczego z Androidem, a na model z 3G raczej nie mogę sobie pozwolić Link to comment Share on other sites More sharing options...
AtanazY Posted November 20, 2012 Report Share Posted November 20, 2012 A ja od siebie dodam że używam Samsunga Galaxy tab 2 7.0 od jakichś 3 miesięcy . I jak narazie spisuje się bardzo dobrze Link to comment Share on other sites More sharing options...
[Ekspert] BladyPiter Posted November 20, 2012 Report Share Posted November 20, 2012 Szkoda, tylko że ma dwurdzeniowy procek i ICSa(za rok moooże dostanie JB), a N7 ma Tegre 3(4 Rdzenie) i nowiuśkiego Jelly Bean oraz pewne aktualizacje przez jakiś czas. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Precelmen Posted November 20, 2012 Author Report Share Posted November 20, 2012 Super tabletu nie potrzebuję. Ale wolę dołożyć te 100 zł do lepszego Nexusa 7 niż kupować Galaxy Tab 2 7.0Czy to prawda, że te najnowsze Nexusy 7 już nie mają tych problemów z ekranem? Można już kupić Nexusa 7 32 GB z 3g? Jeśli tak to gdzie a jeśli nie do kiedy będzie można kupić. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Precelmen Posted November 21, 2012 Author Report Share Posted November 21, 2012 Zamierzam kupić sobie nową komórkę. Chciałbym sobie kupić Samsung Galaxy S II. I tutaj się rodzi moje pytanie. Czy jest sens kupować tablet jeśli będzie się miało takiego smartfona? Link to comment Share on other sites More sharing options...
homzik Posted November 21, 2012 Report Share Posted November 21, 2012 zależy co chcesz robić na tablecie: 7 czy 10 cali to więcej niż ~4,5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Precelmen Posted November 21, 2012 Author Report Share Posted November 21, 2012 Głównie to chcę przeglądać neta, oglądać filmy i grać w coś luźnego Link to comment Share on other sites More sharing options...
homzik Posted November 21, 2012 Report Share Posted November 21, 2012 no to wiadomo, że na większym ekranie wygodniej. pytanie, ile masz kasy na tablet. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Precelmen Posted November 21, 2012 Author Report Share Posted November 21, 2012 ok. 1200 może się uda, że 1500. Mam zamiar jeszcze sprzedać starego laptopa i komórkę, więc może sobie kupię i tablet i tego Galaxy S II. Tylko czy jest sens kupować taki ,,zestaw''. Swoją drogą ile mogę zażądać za laptopa Acer Extensa 5630 i komórkę Nokia C6-00. Sprawdzałem na alledrogo ale były duże różnice między cenami Link to comment Share on other sites More sharing options...
homzik Posted November 21, 2012 Report Share Posted November 21, 2012 ja bym wolał gorszy telefon + tablet. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Precelmen Posted November 21, 2012 Author Report Share Posted November 21, 2012 Galaxy S II kosztuje ok. 1400 zł, Nexus 7 1500zł (chcę sobie kupić wersję z 3G) to daje 2900zł. Jeśli sprzedałbym tego laptopa i tą komórkę za w miarę fajną cenę to może by się udało oba urządzenia kupić. Link to comment Share on other sites More sharing options...
[Ekspert] BladyPiter Posted November 21, 2012 Report Share Posted November 21, 2012 Albo poczekać i zobaczyć jak nowy padfon 2 od asusa się na dłuższą metę sprawuje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Precelmen Posted November 21, 2012 Author Report Share Posted November 21, 2012 Pomysł dobry ale ma to kosztować ponad 3200zł. A na taki wydatek już sobie nie mogę sobie pozwolić. Ponawiam pytanie: Ile mogę zażądać za laptopa Acer Extensa 5630 i komórkę Nokia C6-00. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sakaraki Posted November 26, 2012 Report Share Posted November 26, 2012 Nexus faktycznie miał początkowo takie problemy, nie wiem, jak to wygląda teraz (chociaż jakiś tam art na spiderweb dał mi trochę do myślenia). Rozważ zakup Asusa albo Samsunga, możesz się też przyjrzeć takiej stricte budżetówce, typu Plug 10.1. W przedsprzedaży szedł za 899 ze słuchawami Sennheisera, polski serwis, gwarancja door2door. Dwa rdzenie, IPS, głośniki stereo aparat auto-focus - jeżeli w ogółe zwracasz uwagę na jakość dźwięku czy obrazu. A jak nie to zastanów się nad netbokiem, kupisz taniej a lepszy sprzęt (może mniej mobilny, ale do pracy lepszy). Bo tak naprawdę albo wybierzesz andka, albo ostaje Ci iO$. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Precelmen Posted February 12, 2013 Author Report Share Posted February 12, 2013 Niestety, niespodziewane wydatki uniemożliwiły mi zakup tabletu. Więc znowu przymierzam się do zakupu. Pod uwagę biorę te tablety:1. Nexus 7 (16 GB za 899zł)2. GoClever Hybrid (16 GB i 3G za 1349 zł)3. Asus Transformer (16 GB bez stacji dokującej za 1299zł)Który z tych trzech najlepiej kupić? Najbardziej jestem za tym GoClever Hybrid. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Precelmen Posted February 13, 2013 Author Report Share Posted February 13, 2013 Czy odpowie ktoś na moje pytanie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Precelmen Posted February 14, 2013 Author Report Share Posted February 14, 2013 Podbijam Link to comment Share on other sites More sharing options...
TvSuperStar Posted February 14, 2013 Report Share Posted February 14, 2013 Bez sensu to troche złożyłes. Mały obok dużego, 3G i nie 3G. Zdecyduj sie czy chcesz dużego tableta i czy chcesz go z własnym netem czy bez. Ogolem nexus i transformer maja najlepsze podzespoły i zreszta podobne o ile nie te same ( w szczegóły sie nie zaglebialem ), ale tak jak mowie podejmij jakas decyzje. To tak jakbys sie zastanawiał czy kupić autobus czy auto osobowe z przyczepa. Albo w autobus z przyczepa ( o ile sie wgl da ), no to bez sensu ... Link to comment Share on other sites More sharing options...