Dragon13131 Posted April 19, 2012 Report Share Posted April 19, 2012 Siema Czytałem, że aby mieć najlepsze zakończenie trzeba mieć 4000 EMS. Ale co to jest ? ;p Ukończyłem grę wybierając "czerwone" zakończenie, ale nie podoba mi się, gdyż Shepard ginie. Tak przynajmniej mi się wydaje, bo z rozbitej Normandii wychodzi tylko Joker i Liara. Co zrobić, żeby Shepard przeżył ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nyrath Posted April 19, 2012 Report Share Posted April 19, 2012 Siema Czytałem, że aby mieć najlepsze zakończenie trzeba mieć 4000 EMS. Ale co to jest ? ;p Ukończyłem grę wybierając "czerwone" zakończenie, ale nie podoba mi się, gdyż Shepard ginie. Tak przynajmniej mi się wydaje, bo z rozbitej Normandii wychodzi tylko Joker i Liara. Co zrobić, żeby Shepard przeżył ? Jeżeli masz od 4000-4999 EMS, a Anderson zginął, Shepard nie przeżyje. Scenka przeżycia Sheparda nie objawia się jego wyjściem z Normandii. Gdy wszyscy wychodzą, i udało Ci się przeżyć, pokazuję się kolejna cutscenka- gdzie pierś Sheparda podnosi się, co świadczy o jego przeżyciu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dragon13131 Posted April 19, 2012 Author Report Share Posted April 19, 2012 Okej. Co zrobić, żeby Anderson przeżył ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nixel Posted April 19, 2012 Report Share Posted April 19, 2012 (edited) mieć ponad 5000 EMS i tak rozmawiać z Człowiekiem Iluzją żeby nie wpakował mu 2 kulki Edited April 19, 2012 by Nixel Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dragon13131 Posted April 19, 2012 Author Report Share Posted April 19, 2012 Dziwne że mam niecałe 3000 EMS, a zgromadzałem dużo wojska No u mnie Anderson dostał tylko jedną kulkę ;p Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sonne Posted April 19, 2012 Report Share Posted April 19, 2012 (edited) EMS (Effective Military Strength) - Wymierna Siła Zbrojna. Określa łączną liczbę i siłę zasobów wojennych zbieranych podczas gry, czyli nasze szanse na wygraną walkę ze Żniwiarzami. A żeby mieć 5000 EMS pasowałoby pograć w multi, awansować postać do singla, itp. Ja w singlu nie skończyłem nawet Tuchanki, mam przegrane dopiero 11 godzin gry, a mam już 2000 EMS, wszystko dzięki multi i maksymalnej gotowości galaktycznej (100%) w każdym systemie na mapie galaktyki. Edited April 19, 2012 by Sonne Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nyrath Posted April 19, 2012 Report Share Posted April 19, 2012 mieć ponad 5000 EMS i tak rozmawiać z Człowiekiem Iluzją żeby nie wpakował mu 2 kulki Nieprawda. Wystarczy mieć dużo reputacji, co wymaga importu sejwów z Mass Effect 2. Wtedy w zależności od wyboru opcji rozmowy prawej lub egoistycznej, Człowiek Iluzja popełni samobójsteo lub będziemy mogli go zastrzelić w odpowiednim momencie dialogu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nixel Posted April 20, 2012 Report Share Posted April 20, 2012 Nieprawda. Wystarczy mieć dużo reputacji, co wymaga importu sejwów z Mass Effect 2. Wtedy w zależności od wyboru opcji rozmowy prawej lub egoistycznej, Człowiek Iluzja popełni samobójsteo lub będziemy mogli go zastrzelić w odpowiednim momencie dialogu. to co tu napisałeś zawarłem w "tak rozmawiać z Człowiekiem Iluzją żeby nie wpakował mu 2 kulki", chodziło mi dokładnie o to samo, tylko się nie rozpisywałem. Tak jak napisał Sonne, najlepszym wyjściem aby mieć te 5000 EMS jest grać w multi, ja osobiście grając tylko w singlu zebrałem niecałe 4000 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
aster Posted April 20, 2012 Report Share Posted April 20, 2012 (edited) opisujący jak, krok po kroku, zmienić EMS bez grania w multi. Edited April 20, 2012 by aster Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...