Pier0g Posted April 19, 2012 Report Share Posted April 19, 2012 Ostatnio często słucham muzyki z komórki i stwierdziłem, że zwykłe samsungowe pchełki są tak tragiczne, że szkoda gadać Dlatego zdecydowałem się na zakup nowych słuchawek. Myślałem o słuchawkach nausznych. U znajomego słuchałem AKG K416P które brzmiały bardzo dobrze. Niestety są bardzo ciężko dostępne i nie znalazłem żadnej oferty w polskich sklepach. Znalazłem za to słuchawki Sony MDR-V150 i AKG K404. Miałem okazję posłuchać soniaczy (które też brzmiały dobrze), ale nie wiem jak brzmią te drugie AKG, chociaż wydaje mi się, że jak na tą firmę przystało brzmią bardzo dobrze Jeśli miałbym wybierać z tych dwóch to zdecydowałbym się na AKG z takiego powodu, że mogą się bardzo łatwo złożyć i zmieścić do kieszeni. Sony nawet po złożeniu są większe. Jakie są wasze propozycje podobnych słuchawek i co myślicie o tych dwóch ? Dodam, że słuchawki będą głównie podłączane do Samsunga Galaxy Gio, którego jakość dźwięku jest zaskakująco dobra (podłączone do niej AKG GHS-1 brzmiały bardzo dobrze). Poza dobrą jakością dźwięku zależy mi również na jako takim wyglądzie. Sprzęt do domu może sobie wyglądać jak chce, ale w tym będę wychodził na miasto Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
NoNamePL Posted April 19, 2012 Report Share Posted April 19, 2012 Mógłbyś dorzucić do CALi? Jakiej muzy słuchasz i czy lubisz bas? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pier0g Posted April 19, 2012 Author Report Share Posted April 19, 2012 Myślałem o CALach, ale cena 150zł to absolutny maks, a najtańsze jakie widziałem były za 180zł. Muzyki słucham różnej, ale raczej nie elektronicznej. Zespoły mocniejsze jak Metallica, Disturbed, Ozzy Osbourne, ale także coś spokojniejszego jak Eric Clapton, Peter Gabriel, Deep Purple. Bas mi nie przeszkadza o ile nie jest tak mocny, że przysłania resztę dźwięków. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
NoNamePL Posted April 19, 2012 Report Share Posted April 19, 2012 (edited) Może PX100II? Edited April 19, 2012 by NoNamePL Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...