Osaka Posted April 12, 2012 Report Share Posted April 12, 2012 Mój kolega poprosił mnie, abym mu dobrał trzy monitory do połączenia z kartą AMD (mówił mi, że ma HD 6870, ale nie pamiętam jakiej firmy - w każdym bądź razie niedawno wymienił). Powiedział też, że najlepiej jakby był to BenQ albo Dell. Rozdzielczość FullHD i matryca o przekątnej ok. 22". Chce wykorzystać to do grania w BF3, ale nie zależy mu na najwyższych ustawieniach graficznych - przyzwyczaił się do nisko-średnich na poprzedniej karcie - ale na rozszerzeniu widoku "trochę bardziej na boki". Tak jak mówiłem - chce wydać łącznie nie więcej niż 1500 zł. Link to comment Share on other sites More sharing options...
yojc Posted April 12, 2012 Report Share Posted April 12, 2012 BenQ G2222HDL się powinien sprawdzić. Choć najlepiej do patrzenia pod kątem by było mieć coś na IPS, ale to niewykonalne w tej cenie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Osaka Posted April 14, 2012 Author Report Share Posted April 14, 2012 Powiedziałem koledze o tym monitorze i się spytał: "A o ile taki (z matrycą IPS) dobry monitor byłby droższy? Najwyżej trochę po głoduję, albo pożyczę od kogoś." Tak więc - ile by to kosztowało? Link to comment Share on other sites More sharing options...
MikaelDorren Posted April 14, 2012 Report Share Posted April 14, 2012 Najtańsze IPS-y są w okolicach 600-650 zł (klik), za nieco lepszego trzeba by dać ok. 800 - 900 zł (klik, klik). Link to comment Share on other sites More sharing options...
yojc Posted April 14, 2012 Report Share Posted April 14, 2012 Z tańszych IPSów jest jeszcze LG IPS235V-BN. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Osaka Posted April 14, 2012 Author Report Share Posted April 14, 2012 No dobra dzięki, powiem mu co i jak i niech zadecyduje. Myślę, że temat można zamknąć. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MikaelDorren Posted April 14, 2012 Report Share Posted April 14, 2012 Problem rozwiązany, więc temat zamykam.W razie potrzeby otwarcia tematu, proszę o kontakt przez PW. Link to comment Share on other sites More sharing options...