rbj Posted March 18, 2012 Report Share Posted March 18, 2012 Witam. Muszę przeinstalować system, a mam do dokończenia steamowego Wiedźmina. Pytanie: czy wystarczy skopiować zawartość folderu X:program files>Steam>steamapps>common>the witcher enhanced edition na dysk zewnętrzny i później po reinstalu zainstalować Steam i wkleić to ponownie, czy muszę wykonać kopię zapasową plików? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Firestone Posted March 18, 2012 Report Share Posted March 18, 2012 Zawsze kiedy robiłem coś z dyskiem to kopiowałem cały folder Steamapps i po wklejeniu go do świeżo zainstalowanego Steama wszystkie gierki działały bez problemu. Myślę więc, że nie będzie problemów. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Blackhand Posted March 18, 2012 Report Share Posted March 18, 2012 Można zrobić tak, jak piszesz, z tym, że musisz jeszcze skopiować pliki .ncf związane z Wieśkiem z folderu steamapps (o ile takie pliki istnieją, bo wcale nie muszą, ich brak nie jest błędem ). Po reinstalu Steama wgrywasz wszystko na swoje miejsce (folder Wiedźmina do common, pliki .ncf do steamapps), uruchamiasz Steama i gra powinna działać, dla pewności można jeszcze sprawdzić spójność plików gry. Powyższy sposób jest podany na stronie supportu Steama >klik< i działa, sam musiałem się nim posłużyć w przypadku trzech gier - Perimeter 2: New Earth, Star Wars - Jedi Knight II Jedi Outcast i Star Wars Jedi Knight Jedi Academy, bo tam normalny sposób ("Kopia zapasowa plików gry...") nie działał - zamiast normalnego backupu uzyskiwałem za każdym razem trzy bezużyteczne pliki - [cyfry]_depotcache_1.csd, [cyfry]_depotcache_1.csm i sku.sis. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rbj Posted March 18, 2012 Author Report Share Posted March 18, 2012 Dziękuję za pomoc. Do zamknięcia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kawalorn Posted March 18, 2012 Report Share Posted March 18, 2012 Problem rozwiązany, więc temat zamykam.W razie potrzeby otwarcia tematu, proszę o kontakt przez PW. Link to comment Share on other sites More sharing options...