jasiekz1 Posted March 17, 2012 Report Share Posted March 17, 2012 Witam, zamówiłem już części do nowego kompa ale zastanawiam się czy zasilacz który zamówiłem je pociągnie i czy starczy jak wszystko będzie hulać na maxa i ewentualnie po oc a oto podzespoły: procesor płyta główna pamięć dysk 1 dysk 2 napęd grafika obudowa a oto zasilacz http://www.morele.net/zasilacz-thermaltake...75mpceu-406676/ pytam gdyż naczytałem się trochę opinii o tym jak to łatwo można spalić cześci a potem przeglądałem kilka kalkulatorów pokazujących ile mocy potrzeba na wszystkie podzespoły i trochę się martwię więc porszę o pomoc i wyrozumiałość gdyż nie jestem jakimś znawcą tylko laikiem w tej kwesti Link to comment Share on other sites More sharing options...
MikaelDorren Posted March 17, 2012 Report Share Posted March 17, 2012 Pociągnie z dużym zapasem, nie masz co się obawiać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
yojc Posted March 18, 2012 Report Share Posted March 18, 2012 Jw. - pociągnie bezproblemowo. Od biedy by pociągnął zestaw z 2x GTX560Ti. A co do zestawu - zastanowiłbym się nad wzięciem SSD Crucial CT064M4SSD2. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jasiekz1 Posted March 18, 2012 Author Report Share Posted March 18, 2012 Dzięki za opinie i pocieszenie że nic nie spalę w kompie, co do zasilacza to mam jeszcze jedno pytanie czy posiada on jakieś zabezpieczenie przeciw "spaleniu" pozostałych podzespołów?? a co do dysku ssd to jest to jedyna część której jeszcze nie zamówiłem gdyż czekam na dopływ gotówki, pytanie czy jest różnica między tym intelem a crucialem który yojo2 polecił, gdyż biorąc pod uwagę specyfikację produktu to ten intel ma wyższe wartości odczytu i zapisu, pytanie czy to tylko ściema producenta a jak jest w rzeczywistości, bo ceny obu dysków są podobne gdyż znalazłem ten dysk intela w proline za 379 zł a ten crucial z tego co pamiętam to na morele stoi 376 zł, więc czy chodzi o cenę czy parametry, czy może o cos innego?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
yojc Posted March 18, 2012 Report Share Posted March 18, 2012 Crucial to po prostu bardziej sprawdzona konstrukcja. Ten Intel to jak się nie mylę nowa seria na kontrolerach SandForce, i o ile raczej nie będzie z nim problemów jako takich (choć inne dyski z SandForce bywały problematyczne), to charakterystyczną cechą dla SF jest zawyżanie podawanych przez producenta transferów. Ogółem Crucial będzie trochę szybszy w odczycie, a Intel w zapisie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jasiekz1 Posted March 18, 2012 Author Report Share Posted March 18, 2012 ok, dzięki za rozwianie wątpliwości temat do zamknięcia Link to comment Share on other sites More sharing options...
yojc Posted March 18, 2012 Report Share Posted March 18, 2012 Problem rozwiązany, więc temat zamykam.W razie potrzeby otwarcia tematu, proszę o kontakt przez PW. Link to comment Share on other sites More sharing options...