bleub Posted March 16, 2012 Report Share Posted March 16, 2012 Witam Jak wiadomo wszem i wobec, premiera Diablo III już 15 maja. Już zacieram rączki na myśl o grze, ale w pewnej chwili wpadło mi do głowy sprawdzenie wymagań minimalnych. Nie ukrywam, że chcę, aby "diabolo" chodziło jak najpłynniej, stąd zwracam się do Was. Na początek obecny konfig: Core 2 Duo E7400 tuned na 2GHz (dla oszczędności prądu ) 2GB Ram 800 MHZ by Kingston Asus GF 9600GSO Zasilacz Be-Quiet 300W Podejrzewam, że największym problemem w razie upgrade będzie zasilacz o niewielkiej mocy. Z prockiem nie powinno być problemu, w razie czego mogę go podkręcić do tych 3,2-3,4GHz (o ile zasilacz i boxowe chłodzenie dadzą radę). I teraz challenge dla forumowiczów - czy bez wymiany zasilacza (która to wymiana byłaby zapewne kosztowna) dałoby się do ww. zestawu dorzucić mocniejszą kartę graficzną? Budżet - powiedzmy że 300zł. Kwestia jeszcze taka, czy dopłata 300zł do nowej karty odbije się znacząco na wydajności - jeśli ta wzrośnie o 10 czy 15% to cała zabawa pozbawiona będzie sensu. Więcej na upgrade nie chcę przeznaczać, bo platforma jest wielce nieprzyszłościowa, a w planach za parę miesięcy zupełnie nowa jednostka centralna (zapewne znów z Waszą pomocą ). To chyba tyle. Czekam na jakiekolwiek propozycje, uwagi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
yojc Posted March 16, 2012 Report Share Posted March 16, 2012 Podaj dokładny model tego Be-Quieta. Jeśli to coś z nowszych, to nie powinno być przeciwwskazań do OC i upgrade karty na coś względnie oszczędnego (np. HD6770 - choć to trochę ponad budżet). Link to comment Share on other sites More sharing options...
bleub Posted March 16, 2012 Author Report Share Posted March 16, 2012 BQT L7-300W. Wymieniony jakieś ~pół roku temu w zastępstwo za Modecom 500W. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kristhebest Posted March 16, 2012 Report Share Posted March 16, 2012 Zasilacz powinien dać radę 4850 czy 6770 bez problemu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bleub Posted March 16, 2012 Author Report Share Posted March 16, 2012 No to super w takim razie. Pewnie będę przez następne 2 miesiące polował na używanego Radka 4850 - stosunkowo niedroga karta, a powinna być wyraźnie szybsza. Dzięki za pomoc - temat do zamknięcia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MikaelDorren Posted March 16, 2012 Report Share Posted March 16, 2012 Problem rozwiązany, więc temat zamykam.W razie potrzeby otwarcia tematu, proszę o kontakt przez PW. Link to comment Share on other sites More sharing options...