RIP Posted March 16, 2012 Report Share Posted March 16, 2012 Witam Wiem, że telefon już nie pierwszej młodości i pewnie niewiele osób będzie w stanie mi odpowiedzieć - sam wymieniłem go już na Neo V, ale Spica została mi jako nośnik numeru od drugiego operatora i zastanawiam się, jaki soft jej wgrać. Teraz korzystam z Cyanogen Moda alpha 8.3. (wiem, że jest 8.4, ale nie wiem, czy uzyskam jakiś progres) i byłbym wniebowzięty tym, jak usprawnił działanie mojego telefonu, gdyby...zrobił to w obu pozycjach... teraz telefon działa bosko w pozycji tradycyjnej, ale gdy przewrócę go na bok, by np. pisać wygodniej smsy, to jednak opóźnienia i przycięcia animacji są dość dokuczliwe... wcześniej miałem zwykłego androida 2.1. i o ile w pozycji pionowej był troszkę słabszy od CM, to w poziomej działał znacznie lepiej. Tyle, że telefon przy nim permanentnie mi się wiesział i bałem się ustawić na nim budzik w obawie, że się nie wybudzę. Jaki soft byście polecili? jest coś lepszego od CM? czy wersja 8.4. poprawia działanie w pozycji horyzontalnej? Z góry dzięki za odpowiedzi. Jeśli takie się znajdą to byłbym też wdzięczny za jakieś linki z instrukcją instalacji danego softu, bo z tym czasem ciężko. Pzdr Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Azgrel Posted March 17, 2012 Report Share Posted March 17, 2012 (edited) Ja korzystam z SamdroidMod 1.3.1, oparty jest na Androidzie 2.1 i działa całkiem sprawnie, choć zdarzy mu się raz na jakiś czas zrestartować bez powodu. Tutaj jest opis i instrukcja. Edit: byłbym zapomniał: ten mod ma jakiś problem z standardowym kalkulatorem, więc przy wybieraniu pakietów najlepiej jest go odhaczyć i zainstalować jakiś inny z Marketu. Edited March 17, 2012 by Azgrel Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MDotcom13 Posted March 19, 2012 Report Share Posted March 19, 2012 Samdroid to dość stary rom(ale wciąż dobry). Więc proponuję zaktualizowanie Cyangenmod'a - być może błąd został naprawiony. Jeśli nic to nie da wgraj To. Jeśli boisz się aplhy to zostaje anxiety(zobacz ostatnią stronę w temacie). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...