SHADER775 Posted March 13, 2012 Report Share Posted March 13, 2012 Mam około 1000zł. Możecie mi w tej kwocie doradzić płytę główną, najlepiej pod am3+ albo zwykłe AM3 ale żeby była kompatybilna z prockami am3+ do późniejszego upgrade'u, ostatnio spaliły mi się te dwie rzeczy, płyta oraz karta graf. Więc przyda mi się nowa. Fajnie byłoby jakby na płycie głównej można było podkręcać no i żeby miała 4 sloty na RAM, fajnie byłoby żeby też miała w sobie funkcję crossfire, ale nie koniecznie SLI. Obudowa, jakaś ciekawa przewiewna za nieduże pieniądze. Najprawdopodobniej wybierzecie HD 6850 lub GTX 460, właśnie HD 6850 wcześniej miałem i nie narzekam, to dobra karta była i fajnie mi się na niej grało Czekam na propozycje. Dzięki Reszta PC: CPU: AMD Phenom II x4 840 3,2GHz (W przyszłym roku prawdopodobnie przesiadka na któregoś z FX8xxx.) RAM: 2x2 corsair RAM 1333mhz. Zasiłka: Powercool 650W (Też pójdzie do wymiany ale jeszcze nie teraz tylko najprawdopodobniej w okolicach Sierpnia.) Napęd, dysk itp. Są. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
yojc Posted March 13, 2012 Report Share Posted March 13, 2012 Z płyt głównych np. Gigabyte GA-970A-UD3. Tylko, że pod Crossfire lepiej wziąć coś z chipsetem 990 (np. GA-990XA-UD3). Sam zdecyduj czy warto dopłacać.z Z kart HD6850 (np. MSI Cyclone), z obudów SilentiumPC Brutus. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SHADER775 Posted March 14, 2012 Author Report Share Posted March 14, 2012 Ok, dzięki na pewno popatrzę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kubek125 Posted March 14, 2012 Report Share Posted March 14, 2012 Obudowa też może być Zalman Z9- niedroga, solidna, wygląda dość ciekawie i ma dobrą organizację wnętrza co przyczynia się do dobrego przewiewu: http://pccentre.pl/article/show/zalman-z9/id=17730 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...