sanandre Posted March 13, 2012 Report Share Posted March 13, 2012 Czesc mam problem z oddworld a wiec tak na początku mialem taki blad. a gdy zmienilem ze wlacza za pomoca xp to mam taki blad. ps to jest przy instalacji Czesc mam problem z oddworld a wiec tak na początku mialem taki blad. a gdy zmienilem ze wlacza za pomoca xp to mam taki blad. ps to jest przy instalacji blad 1 to ten zajmujacy 20 k a blad 2 to ten zajmujacy wiecej k . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Rac00n Posted March 13, 2012 Report Share Posted March 13, 2012 Podpinam się pod ten wątek. Mam ten sam problem co autor. Wyświetla mi się komunikat ze screenu nr 2. Nie mogę zainstalować Oddworlda 1, ale z 2 nie ma tego problemu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomek11 Posted March 13, 2012 Report Share Posted March 13, 2012 (edited) Nie mogę zainstalować Oddworlda 1, ale z 2 nie ma tego problemu. Miałem ten sam problem , u mnie był to problem z płytą . Wymyłem płytę wodą z mydłem i instalacja Oddworlda 1 poszła do końca . Myślałem najpierw że czeka mnie wymiana płyty bo nie było widać oznak zabrudzenia na płycie DVD ale jednak umycie pomogło. Edited March 13, 2012 by Tomek11 Link to comment Share on other sites More sharing options...
suprax Posted March 13, 2012 Report Share Posted March 13, 2012 Też tak miałem, próbuj do bólu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kali11 Posted March 13, 2012 Report Share Posted March 13, 2012 A mnie się pojawia komunikat podczas instalacji Munch Odyssey że nie może otworzyć pliku do zapisu Munch.exe widok jak w zalaczniku. W Abe Odyssey mialam dokładnie to samo tylko chodziło o plik AbeWin.exe Próbowałam kilka razy i nic z tego nie wyszło Ma ktoś jakiś pomysł o co chodzi?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Strusiek Posted March 14, 2012 Report Share Posted March 14, 2012 u mnie nie chciało wgl zacząć instalacji, to najpierw skopiowałem instalkę na dysk i poszło normalnie;)może tak spróbujcie;) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kali11 Posted March 14, 2012 Report Share Posted March 14, 2012 Doszłam do tego wczoraj, Abe Odyssey mi się zainstalował ale Munch i Starnger's Wrath niestety nie Nawet mi się nie chce uruchomić program instalacyjny. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SkullfacePL Posted March 15, 2012 Report Share Posted March 15, 2012 Mi się jedynka normalnie zainstalowała Link to comment Share on other sites More sharing options...
zecik Posted March 15, 2012 Report Share Posted March 15, 2012 abe'a mam na steamie, takze mialem bledy, jest gdzies na necie fix, poszukajcie proponowalbym takze uruchomic gre jako administrator Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kali11 Posted March 16, 2012 Report Share Posted March 16, 2012 (edited) Jesli chodzi o mojego kompa to wszystkie programy instalacyjne mogą być uruchomione tylko przez administratora ;p więc problem nie leży w tym. Fix przy instalacji też nie pomoże Ma ktoś jakiś pomysł co to może być??? U mnie dodatkowo przy próbie instalacji było coś takiego, że zanim wogóle wyskoczył mi pierwszy komunikat to od uruchomienia mijało duuużo czasu (tak około 30 minut ;( ) Edited March 16, 2012 by Kali11 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ylthin Posted March 16, 2012 Report Share Posted March 16, 2012 Spróbujcie przetrzeć płytę ściereczką np. do okularów, sprawdźcie, czy nie ma rys i przetestujcie w innym napędzie. Skopiujcie pliki instalacyjne na dysk i uruchomcie jako administrator (PPM na plik EXE ---> "Uruchom jako administrator", działa na Viście/7). Zróbcie obraz płyty i uruchomcie w np. Daemon Tools. Piszcie o wszystkich błędach, dawajcie screeny. Może znajdziemy sposób. Link to comment Share on other sites More sharing options...
princefan Posted March 16, 2012 Report Share Posted March 16, 2012 Jeśli chodzi o Stranger's Wrath - macie kartę ATI? Wyłączcie w opcjach sterownika Catalyst A.I. , powinno pomóc przynajmniej na dziwne menu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pringles900 Posted March 16, 2012 Report Share Posted March 16, 2012 Ja mam kartę ATI, ale nie mam Ati Catalyst więc to nic nie da. Ah, zapomniałbym. Mam problem z tym, że na ekranie się ładuje menu i ekran się jakby zawiesza tzn mogę zminimalizować itd, ale dźwięk słychać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kali11 Posted March 17, 2012 Report Share Posted March 17, 2012 Spróbujcie przetrzeć płytę ściereczką np. do okularów, sprawdźcie, czy nie ma rys i przetestujcie w innym napędzie. Skopiujcie pliki instalacyjne na dysk i uruchomcie jako administrator Wszystko dokładnie tak zrobiłam - i nadal nic screeny są w moim pierwszym poście. Program instalacyjny do SW chyba nadal mi się ładuje choć w procesach nic nie widać ale trwa to już dobra godzinę jak nie dłużej Chyba na początek pójdzie format twardego i ponowna instalacja Windy.. (może to coś z samym systemem) a potem zobacze co i jak i dam znać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sh00teR Posted March 31, 2012 Report Share Posted March 31, 2012 Spróbuj zrobić tak: 1. Skopiuj plik instalacyjny gry z płyty na pulpit 2. Kliknij na niego PPM -> "Uruchom jako..." -> Zaznacz "Bieżący użytkownik..." -> Odznacz "Chroń mój komputer i dane przed..." -> 3. Zaczekaj chwilę i zainstaluj grę Ja miałem ten sam problem i tak zrobiłem i działa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kali11 Posted April 5, 2012 Report Share Posted April 5, 2012 Ok, po formacie twardego zainstalował się cały pakiet. Ale..... jezu czy ktoś mi może powiedzieć dlaczego grafika w czwartej części jest taka rozjechana Filmiki są w świetnej jakości, ale w momencie gdy przechodzi już do samej gry mam ewidentne śnieżenie obrazu i jest to napewno kwestia karty graficznej. Znalazłam na necie info, że ta część ma problem z kartami ATI i jest do tego nawet patch - szkoda tylko że dostępny wyłącznie przez STEAM a tam z koleji żeby dopisać grę i ją aktualizować potrzebny jest kod rejestracji gry Może kochana redakcja znalazłaby na to jakiś sposób bo gra jest naprawdę fajna. Link to comment Share on other sites More sharing options...