Zwierz121 Posted March 13, 2012 Report Share Posted March 13, 2012 Chciałbym kupić laptopa głównie do projektowania w AutoCadzie, Inventorze i Catii (matryca od 15 do 17''). Do gier mam co prawda stacjonarny ale dobrze byłoby żeby dało radę i na laptopie co jakiś czas jakąś odpalić. Budżet skromny, do ok 900 zł. Liczyłbym na jakieś ciekawe propozycje z allegro z góry dzieki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
yojc Posted March 13, 2012 Report Share Posted March 13, 2012 Tematy o zakupach zakładamy w dziale "Składamy komputer - kupujemy części".Wątek przeniosłem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DENCE Posted March 13, 2012 Report Share Posted March 13, 2012 Jeśli, chce Pan z allegro. http://allegro.pl/okazja-laptop-msi-gx600-...2201090350.html Według, mnie lepszego nie znajdziesz. Jeśli, do gier to tylko MSI (według mnie). Za 900 zł nie będzie nowy troszkę, mało na nowego na którym można coś odpalić. W nim jest tylko bateria do regeneracji. A reszta, wydaje się być całkiem, całkiem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
NoNamePL Posted March 13, 2012 Report Share Posted March 13, 2012 Jeżeli stan tego laptopa ci nie przeszkadza to chyba nic lepszego nie znajdziesz, może nawet Crysis 2 by poszedł. http://allegro.pl/acer-emachines-g640-quad-i2199712090.html Tutaj za to masz 4 rdzeniowy procek, wydaje mi się że bardziej przyda się w takich programach ale popraw mnie jeżeli nie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DENCE Posted March 13, 2012 Report Share Posted March 13, 2012 Jeden, problem cena "1100 zł" bez negocjacji . Drugi, to taki że firmie "Acer" ja, bym zbytnio nie ufał. I widać że, ten sprzedawca zbytnio, opisany nie jest i nie ma pojęcia co sprzedaje. Cyt. "jakieś papiery" ... raz, u takiego kupiłem i nie polecam, bo za miech znowu kupno Co nie znaczy, że ten co ja podałem, będzie długo, chodził. To tylko, moja opinia . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
NoNamePL Posted March 13, 2012 Report Share Posted March 13, 2012 Zawsze możesz dopytać się, ma 105 transakcji z czego wszystkie to pozytywy. Acer to dobra firma, kiedyś krążyły o niej złe opinie, widziałem kilka i są wydajne przy zachowaniu niskiej ceny, jakością wykonania też nie odstają, a mojemu koledze za zbyt długą naprawę dali laptopa który był 2 razy lepszy (Warty tyle co stary w dniu kupna) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwierz121 Posted March 13, 2012 Author Report Share Posted March 13, 2012 Moja siostra miała laptopa emachines i z tego co mi mówiła to jest mocno wrażliwe urządzenie na wszelkiego rodzaju mechaniczne uszkodzenia. np trzeba mocno uważać przy przenoszeniu. Po jakimś czasie wyświetlacz zaczął jak gdyby przerywać (nie wiem dokładnie czy to sprawa taśmy czy matrycy) a teraz w ogóle padł. Macie o tym jakieś zdanie ? http://allegro.pl/laptop-hp-pavilion-dv-97...2191298901.html karta nie pierwszej świeżości ale co sądzicie o tym? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...