ProMen3 Posted February 21, 2012 Report Share Posted February 21, 2012 Witam wszystkich ! Chciałbym sie poradzić bo nie wiem co robić. Podkreciłem i5 750 do 4,1 ghz , stabilnie działa wszystko system itp. Po włączeniu testu OCCT po 24' wyskakuje error. Podejżewam że moze chodzic o napięcia bo temperatuny nie przekraczaja 40*: Screen: Jak nic nie mówi to powiedzcie co amm dac ;P Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
yojc Posted February 21, 2012 Report Share Posted February 21, 2012 Nazywajmy rzeczy po imieniu, skoro nie przechodzi OCCT to nie jest stabilny Napięć jak rozumiem nie zostawiałeś na AUTO? Czytałeś wcześniej poradnik na temat OC? http://www.purepc.pl/podkrecanie/poradnik_...anie_procesorow Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ProMen3 Posted February 21, 2012 Author Report Share Posted February 21, 2012 Napięcia auto ustawione są tylko w zakładce DRAM Timing Control. a i na 3,6 ghz działał STABILNIE [bez errorów w OCCT ] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
yojc Posted February 21, 2012 Report Share Posted February 21, 2012 A jakie taktowanie mają pamięci (i jakie był na stocku)? Nie podkręciłeś ich czasem zbyt wysoko? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ProMen3 Posted February 21, 2012 Author Report Share Posted February 21, 2012 Dobra zraz sprawdzę i prawdę Ci powiem ;p Przed chwiląchciałem popykać w bf3, ledwo co wchodze do gry a tu już error i komputer sie wyłacza. Nie wiem co moze byc przyczyna tego ale przedtem podkrecałem tez karte graficzna GTS250. Nie wiem czy nie przypajacowałem z taktowaniem pamieci bo na auto było ustawione :e. Dobre, ale już nie wiem co robić a 3,6 ghz mnie nie zadowala Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
yojc Posted February 21, 2012 Report Share Posted February 21, 2012 No to spróbuj pamięci przestawić na coś w okolicach 1333MHz i wtedy atakuj 4GHz. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ProMen3 Posted February 21, 2012 Author Report Share Posted February 21, 2012 Hm coś nie tak teraz patrze [?pacze?] a w CPU-Z taktowanie CORE SPEED 1200 Mhz ? ocb ? dobra właczyłem BF i wskakuje na 2800 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
TitoBandito Posted February 21, 2012 Report Share Posted February 21, 2012 (edited) ProMen3 Zwyczajnie masz aktywną funkcję" Intel SpeedStep Technology" (EIST, EISST). Jeżeli chcesz mieć taktowane ustawione na sztywno to wyłącz ją i "Package C" (C1E, C3,C6, PCSS). Edited February 21, 2012 by TitoBandito Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ProMen3 Posted February 22, 2012 Author Report Share Posted February 22, 2012 [ciach] Nic to nie dało. Własnie siedze na stabilnym 3,64 ghz i jest ok . Nie cytujemy poprzedzającego posta w całości. - MD Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...