AkodoRyu Posted February 20, 2012 Report Share Posted February 20, 2012 Czytam sobie ostatnio o sprzęcie audio i pomyślałem, że chciałbym może ulepszyć układ dźwiękowy mojego grajdołu. Mamy więc następującą sytuację: - PC, - PS3, - pewnie dodatkowa konsole w przyszłości, - Źródło z playera MP3 (bardzo opcjonalnie), - Taniawy mikrofon pojemnościowy (np. T.Bone SC300), - Trochę bardziej wymagające słuchawki (np. Superlux HD660). I teraz pytanie, bo nie znam się na tym na tyle: Co jest potrzebne po środku, żeby to wszystko dobrze działało. Z początku myślałem tylko o słuchawkach, więc DAC/mały wzmacniacz słuchawkowy, ale dokładając do tego mikrofon i chęć łatwego spięcia wszystkiego w jednym układzie - czego bym potrzebował? Będę wdzięczny również za odpowiedzi kierujące mnie w dobrą stronę - bardziej specjalistyczne fora/portale, jak również ogólne informacje o tematyce, z jaką muszę się zapoznać/słownictwo (np. że potrzebuję miksera /*takiego-a-takiego-typu*/, na przykład /*przykładowe-urządzenie*/). Z góry dziękuję za wszelkie sugestie. Pozdrawiam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
yojc Posted February 20, 2012 Report Share Posted February 20, 2012 Tematy o zakupach zakładamy w dziale "Składamy komputer - kupujemy części".Wątek przeniosłem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...