makemebad Posted February 18, 2012 Report Share Posted February 18, 2012 Witam, Czy płyta wymieniona w tytule tematu pozwala na jakiekolwiek OC? Mam i5 2500k chciałbym chociaż go na 3,8-4ghz podciągnąć... chłodzenie Zalman Performa... Zasilacz CM 460W PS: dostałem tę płytę zamiast AsRock P67 PRO3 B3 i nie wiem czy mogę się ubiegać o wymianę. Jeżeli zrobię choć takie OC to ją zostawię... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
yojc Posted February 18, 2012 Report Share Posted February 18, 2012 Podkręcisz podkręcisz, ale skoro dostałeś gorszą pytę w cenie lepszej to zdecydowanie wymieniaj. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
makemebad Posted February 18, 2012 Author Report Share Posted February 18, 2012 Ale co mogę zrobić? Powiedziałem podczas zamawiania podzespołów, że chce "Asrock P67 PRO3" no i on nie pytał czy SE czy B3? (ja nie wiedziałem, że jest wersja SE...) czuję się oszukany... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
yojc Posted February 18, 2012 Report Share Posted February 18, 2012 B3 to jest oznaczenie chipsetu, nie nazwa płyty jako taka. Jest P67 Pro, P67 Pro3 i P67 Pro3 SE. Skoro powiedziałeś P67 Pro3, to powinieneś dostać P67 Pro3 i tyle. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
makemebad Posted February 18, 2012 Author Report Share Posted February 18, 2012 Ale jak wziąłem kompa na raty to jest możliwość wymiany? Ewentualnie yojo2 pomógłbyś zrobić jako-takie OC? Chociaż będę starał się przekonać sprzedawcę, że powinien mi wymienić płytę główną... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...