kostek941 Posted February 17, 2012 Report Share Posted February 17, 2012 Witam. Wiem że takich tematów już trochę było ale często zdarzały się oferty abonamentów lub różnych mix-ów, a ja chcę kupić po prostu telefon Aktualnie mam LG GT540 ,ale zaczyna mi odmawiać posłuszeństwa (ekran przestaje działać, bateria siada coraz szybciej i nic nie pomogła jej wymiana) i dlatego zaczynam poszukiwania nowego fona. Cenę już podałem - 600 zł i ani złotówki więcej ( to i tak max). Chciałbym żeby telefon był dotykowy z systemem Android. Najlepiej jak największy wyświetlacz i ekran pojemnościowy. Jakby była taka możliwość to multitouch mile widziany Nie wspominam o takich rzeczach jak 3G,WI-FI itd, bo to chyba już standard. Z góry dzięki za wszelką pomoc A i jeszcze jedno: telefon będę kupował pewnie w jakimś komisie (nowy) albo przez allegro z odbiorem osobistym w Warszawie,więc spodziewam się, że ceny będą niższe niż w EURO lub w MediaMarkt Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mleks Posted February 17, 2012 Report Share Posted February 17, 2012 W tej cenie jedynie HTC Wildfire S. Ekran 3.2 cala, pojemnościowy multitouch, HTC Sense i inne szmery-bajery czynią ten telefon jeden z najlepszych kandydatów w tej cenie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostek941 Posted February 17, 2012 Author Report Share Posted February 17, 2012 Troszkę ten HTC drogi Musiałbym wyłożyć 700 zł, a to trochę przydużo Nie ma czegoś porównywalnego w niższej cenie ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mleks Posted February 17, 2012 Report Share Posted February 17, 2012 700 zł? Na pewno? Na Allegro? No to ktoś chce Cię sporo "orżnąć", bo za 700 zł można kupić już SE Live with Walkman, telefon o wiele mocniejszy... Tańsze - LG P500, ZTE Blade/Orange San Francisco/RBM One (to ten sam telefon), chodzą ok. 500 zł, choć faktem jest, że są trochę gorsze. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostek941 Posted February 18, 2012 Author Report Share Posted February 18, 2012 (edited) To znaczy z tym 700 to przesadziłem bo znalazłem także za 650. Ale dużo gorsze są te telefony które wymieniłeś? I czy ma teraz wyjść jakiś model w tej cenie który by je wszystkie przebił? EDIT Zapomniałem dodać, że chciałbym żeby gry 3D chodziły na tym telefonie. Na moim LG GT540 Angry Birds tną się niemiłosiernie i chciałbym żeby takie gry chodziły płynnie. A co myślicie o Samsungach: Galaxy Gio i Galaxy Ace ? Oglądałem wideorecenzję i autor twierdzi, że Ace lepszy od tego HTC... Edited February 18, 2012 by kostek941 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mleks Posted February 18, 2012 Report Share Posted February 18, 2012 Galaxy Ace, jak i Galaxy Gio to IMO niewypały. Mają bardzo mało ramu, więc jeśli chcesz grać w 3D, to odpadają. Do tego pikseloza ekranu w Ace... Teoretycznie WF S i podane wyżej telefony mają takie same bebechy, ale tamte są bardzo podatne na modowanie, więc procek podkręcić czy wgrać CyanogenModa nie ma problemu. A to już fajnie poprawia wydajność. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dives Posted February 18, 2012 Report Share Posted February 18, 2012 Jedna sprawa, jeśli chcesz grać w produkcje 3D, takie jak np. GTA III czy inne Modern Combat'y musisz się liczyć z wydatkiem rzędu 1000zł. Co prawda na tańszych modelach również można uruchomić (przynajmniej część) tych gier. Jednak ze względu na ilość klatek czy wielkość i czułość ekranu nie będzie to gra zbyt komfortowa. Pomijam już fakt, że duża część nowych produkcji od Gameloft'u (ale nie tylko) wymaga do działania ekranów o rozdzielczości min 800x480. Jeśli chcesz korzystać z telefonu w dużej mierze jako przenośnej konsoli do gier szczerzę radzę dozbierać trochę kasy, gdyż tańsze modele mogą nie spełnić Twoich oczekiwań. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostek941 Posted February 18, 2012 Author Report Share Posted February 18, 2012 Może źle się wyraziłem. Nie chodzi mi o żadne GTA czy inne bajery,tylko na przykład Angry Birds bez ścin,Zenonia itd. A co do modowania to nie mam zamiaru się w to bawić. Raz próbowałem z Swiftem i o mało telefonu nie zepsułem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dives Posted February 18, 2012 Report Share Posted February 18, 2012 To czemu pisałeś o grach 3D? Przecież obie te gry są w 2D. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
repta2 Posted February 18, 2012 Report Share Posted February 18, 2012 Jeżeli chodzi o gierki typu Angry Birds to na Samsungu Gio działają płynnie, sam telefon całkiem dobry (sam go mam ) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostek941 Posted February 18, 2012 Author Report Share Posted February 18, 2012 @Dives Chodziło mi o gry 3D także , ale takie jak NFS Shift czy Raging Thunder 2. Tylko, że te gry chodzą o dziwo na moim Swifcie więc spodziewam się, że na nowym telefonie też nie będzie problemu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostek941 Posted February 25, 2012 Author Report Share Posted February 25, 2012 Niestety budżet się pomniejszył i nie zanosi się na jego powiększenie... 550 zł to max więc na HTC nie mam co liczyć... Kilka propozycji w tej cenie już padło,więc może jakieś podsumowanie? Który z tych telefonów najlepszy? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Darmad Posted February 26, 2012 Report Share Posted February 26, 2012 Może być Nokia x2... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostek941 Posted February 26, 2012 Author Report Share Posted February 26, 2012 (edited) Szukam telefonu dotykowego to po pierwsze, a po drugie ta Nokia nie ma nawet Wi-fi... Jeśli to o tą chodzi : http://www.mgsm.pl/pl/katalog/nokia/x2/ Edited February 26, 2012 by kostek941 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Oskar95k Posted February 26, 2012 Report Share Posted February 26, 2012 To juz drugi temat gdzie Darmad poleca tą Nokię, kiedy do wybory są znaaacznie lepsze telefony. Kostek#Do tej kwoty, ja na Twoim miejscu wziąłbym P500, ewentualnie jeżeli na pewno będziesz grzebał przy ROMach, to możesz wziąć ZTE Blade, ale tylko jeżeli będziesz to robił, bo na stocku ten telefon nie jest tak dobrą propozycją. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Darmad Posted February 26, 2012 Report Share Posted February 26, 2012 mój kolega, ma ten telefon, i bardzo go sobie chwali, a z tego co mi wiadomo kosztuje 550 zł, to akurat na ten limit. A z wi-fi, dotykowego, za 550zł, nie ma co za bardzo szukać, o takich telefonach się myśli, gdy ma się co najmniej 1000zł. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KubaK Posted February 26, 2012 Report Share Posted February 26, 2012 E? Mając 350zł już można LG GT540 zakupić który już przyzwoitym smartfonem jest. Ta nokia X2 słaba nawet jak na telefony bez dotykowego. Do 550 zł albo Wildfire S po okazjnej cenie albo Samsung Galaxy Gio lub ZTE Blade albo LG P500 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Oskar95k Posted February 26, 2012 Report Share Posted February 26, 2012 Darmand# Właśnie pokazałeś, że nie masz pojęcia o czym mówisz. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Darmad Posted February 27, 2012 Report Share Posted February 27, 2012 Wildfire jest od 600zł(to jest cena bardzo przyzwoita). A o noki x2 wiem tylko tyle co od kolegi. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostek941 Posted February 27, 2012 Author Report Share Posted February 27, 2012 Miałem brać Ace, ale bawiłem się tym telefonem u koleżanki i nie zrobił na mnie wrażenia. Oddałem Swifta do serwisu i postanowiłem pozbierać trochę więcej kasy. Wtedy może kupię SE Live with Walkman lub Neo V. Dzięki za pomoc. Temat na razie do zamknięcia, zgłoszę się jeszcze o pomoc jak już uzbieram Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...