baran090 Posted February 17, 2012 Report Share Posted February 17, 2012 Witam posiadam taką konfigurację Procesor : AMD Phenom x4 955BE Zasilacz: OCZ Fatal1ty 550W SLI Grafika : GeForce GTX 460 OC 1GB (Gigabyte) Płyta Główna: Gigabyte GA-870-UD3 Dysk: Samsung F3 HD502HJ RAM: Kingston HyperX DDR3 2048mb 1600Mhz Tematów o kreceniu tych procków i kart było mnóstwo wiem , że zasilacz podoła ,ale zastanawia mnie : 1) Czy karta ver Gigabyte OC można kręcić jeszcze bardziej ? ( Tak abym miał pewność stabilności , nei chcę testować na granicy) 2) Co do procesora : - Czy można go kręcić na mojej płycie głównej ? (Na płycie nie ma chłodzenia na sekcji zasilania procesora) - Czy znacie jakieś sprawdzone już wartości na jaki go kręcić ? - Zmieniłem BOXowe chłodzenie na : Spire wentylator CoolGate 10 LINK : http://www.emarket.pl/wentylatory-procesor...1-v2/p-c7639140 -Kupiłem to co było na sklepie , potem się dowiedziałem , że kiepskie chłodzenie , co prawda zależało mi aby nie było tak głośno (Przez 1 msc był chichy i teraz znowu brzęcyz jak tamten) Mimo czyszczenia sprężonym powietrzem Więc pytam czy warto podkręcać , podkręconą już kartę na słabej płycie głównej , oraz procesor przy miernym chłodzeniu ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
yojc Posted February 17, 2012 Report Share Posted February 17, 2012 1: Oczywiście. 2: - Jak najbardziej. Płyta nie jest wcale taka słaba. - Jeśli chodzi o taktowania, to prawdopodobnie przez przemęczania dociągniesz do 3,5 - 4GHz. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...