Dawid2207 Posted January 18, 2012 Report Share Posted January 18, 2012 (edited) Avast ostatnio powyprawiał trochę dziwnych rzeczy - po wejściu na markolf.pl zaalarmował o zatrzymaniu niebezpiecznej strony, a w czasie ostatniego skanu wykrył "niebezpiecznego" wirusa. I tu moje pytanie - czy może on jakoś narozrabiać w systemie? Póki co przeniosłem go do kwarantanny i chyba wszystko gra. Załączam screena z raportem avasta. Edited January 18, 2012 by Dawid2207 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zearid Posted January 19, 2012 Report Share Posted January 19, 2012 (edited) [ciach] Powiem Ci szczerze, że też go ostatnio zauważyłem (może tydzień temu). Niestety jedno dnia miałem Kasperskiego off i właśnie piszę z nowego systemu. Zaatakował plik csrss, przestały się ładować strony oprócz jednej (gmail) itp. generalnie trochę problemów było. {EDIT} Dokładnie to mi antywirus znalazł tam i później u mnie: Trojan.Win32.Jorik.MokesLoader.sd (i po kiego ja wracałem do Windowsa ostatnio? Na linuxie też dało się grać ) Nie cytujemy poprzedzającego posta w całości. - MD Edited January 19, 2012 by MikaelDorren Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...