Jump to content

Rozwiązany: Dobieranie Karty

rupert32

Recommended Posts

Witam mam pytanie odnośnie karty graficznej. Otóż chciałbym kupić nową kartę graficzną, ale nie wiem czy przy moich obecnych częściach wymiana samej karty wystarczy. Karty nad którymi myślę to: Zotac geforcegts 450 AMP, Asus Radeon HD6670, Radeon HD 5830, Sapphire Radeon HD 5670, Sapphire HD 5750(jeżeli mielibyście lepsze propozycje kart graficznych w tej cenie nie pogniewam się jeśli doradzicie :wink: )

A to specyfikacja mojego komputera:

nazwa procesora: AMD Athlon 64 X2 Dual Core Processor 5000+

płyta główna: Gigabyte S-series motherboards Supports AMD Socket AM2 GA-M61PME-S2

ram: 2 gb

zasilacz: 350W

Więc ogólnie moje pytanie brzmi czy do wymiany karty będę musiał wymienić inne części a jeśli tak to na jakie(najlepiej jak najtaniej)

Z góry dziękuję za pomoc

Przepraszam za błąd.

Aktualna karta to : Radeon HD 4600 series

Niestety nie znam nazwy obecnego modelu zasilacza nie mogę już o tej porze rozkręcić komputera więc napiszę jutro, a po za zasilaczem co z innymi częściami?

Osobiście maks. co bym do tego procesora wstawił to karta graficzna pokroju HD6770/HD5770. HD5830/HD5850 raczej bym nie brał, no chyba że masz w planach wymianę procka w niedalekiej przyszłości (płyta główna obsługuje procesory AM3 z TDP <95W - np. Athlony II X4). Pamięci też by się przydało dołożyć.

1357zł (morele.net)

AMD Phenom II X4 955 AM3 95W 3.2GHz Quad Core Black Edition - 479zł

OCZ StealthXStream 2 500W - 199zł

HIS Radeon HD5830 1GB - 679zł

Myśłe że zamiast HIS`a można by brać http://www.morele.net/karta-graficzna-giga...-1gd-1-1-357492

Gigabyte Radeon HD6850 1GB z dobrym chłodzeniem :) - 642zł

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...