Jump to content

Xperia X8 Kilka pytań

TimeX

Recommended Posts

Witam. Mam kilka pytań o Android Market. Mianowicie:

- Czy aplikacje z Android Market można pobierać tylko z telefonu, czy na komputer również można, celem ich późniejszego zgrania na telefon?

- To całe konto Google jest koniecznie do korzystania z tego sklepu?

Zaś teraz pytanie do nałogowych słuchaczy muzyki:

- Czy podstawowe oprogramowanie umożliwia tworzenie playlist?

- Jaki polecacie program do słuchania muzyki? Jeśli jest, prosiłbym o podanie darmowego, który ma funkcje: equalizer'a, tworzenie playlist i przewijanie do przodu/tyłu i przewijanie utworów. Zdaniem, taka wersja mini odtwarzacza z W890i.

Zaś jeszcze pytanie, czy jest program, który umożliwia zainstalowanie przeglądarki folderów, jak w W890i? I ostatnie: czy jest możliwość instalowania motywów na X8?

Za wszystkie odpowiedzi dziękuje.

1. Pobierać można i z telefonu i z komputera tylko jeśli pobierasz z komputera to telefon musi być podłączony pod WiFi bo aplikacja idzie bezpośrednio do niego. Nie da sie niestety pobrać aplikacji w formie pliku .apk i zgrać później na komputer.

2. Tak jest konieczne.

3. Nie posiadam X8 ale na Samsungu Galaxy S można więc wydaje mi się że tak jeśli ktoś wie lepiej to niech mnie poprawi ;P

4. Ja korzystam z PowerAMP. Jest on jednym z lepszych darmowych. Ma wszystkie te funkcje,które wymieniłeś, ale w wersji darmowej (trial) jest ograniczenie bodajże na 14 dni i wtedy co jakiś czas wyskakuje okienko o kupnie wersji pełnej ale nie przeszkadza to w normalnym słuchaniu muzyki.

5. Można. Ale niestety nie wiem jak to się dokładnie robi wiem że trzeba grzebać w systemie ale gdzie i co podmieniać to Ci nie powiem niestety.

Jeśli masz jeszcze jakieś pytania to pytaj ;)

EDIT: Przeglądarka folderów powinna być od nowości nie wiem jaka jest aplikacja umożliwiająca przeglądanie folderów bo po prostu nie korzystam z tego i nie interesuje mnie to.

UP# Jasne, że możesz sobie zainstalować apka, ale jakby nie patrzeć to jest to piractwo, bo za darmo to możesz mieć co najwyżej triala PowerAMP.

Tak jak instalowanie innych, większość tych apek to po prostu piraty, za które w markecie trzeba zapłacić.

Wszystko masz za darmo z internetu i za nic przez rok nie płaciłeś, a ja mam pytanie: ile z tych apek to piraty?

Wszedłem na tą stronę podaną przez ciebie i pierwsza pozycja w dziale download-gry to pirat, a więc z takimi radami to nie tu.

A do założyciela tematu: z tego co pamiętam, to podstawowy player w X8 o dziwo nie ma opcji tworzenia playlist, dlatego polecam MixZinga, za free z marketu.

Edit#Post nade mną zniknął, dlatego tak głupio to wygłąda^^

Użytkownik otrzymał ostrzeżenie a post został usunięty ze względu na dość duży charakter reklamowy, który sobą reprezentował. -politan

Pytanie związane z plikami muzycznymi:

Czy można na Xperii przeglądać foldery w katalogu z muzyką? Bo szczerze mówiąc, wrzuciłem katalog, i kawałków nie mogłem znaleźć, bo katalogu nie było. Potem dopiero poszukałem pod pseudonimem artysty. I, delikatnie mówiąc, rozsierdziło mnie to wybitnie. Czy jest jakiś program, umożliwiający przeglądanie folderów, jak w W890i (niedotykowy telefon, ani żadnych bajerów)? Bo coraz bardziej zaczynam wątpić, czy z tego telefonu zrobię jakikolwiek użytek.

Dokladnie, podstawowy player nie posiada mozliwosci tworzenia Playlist, nie ma rowniez mozliowsci przegladania piosenek katalogami tak jak chcesz.. Sprobuj PowerAMP z Android Marketu.. Ja go uzywalem i tam sa wszystkie te opcje ktore chcesz miec

Z 26 złoty zostały mi 3 grosze. "Proste czynności" okazały się: wklepywaniem ponownym hasła, potwierdzaniem tego i srowego. Szału można dostać. Rzuciłbym przekleństwem, ale nie mogę. Czy na pewno nie można aplikacji pobrać na komputer, jak telefon połączony jest przez USB lub coś?

Czy na pewno nie można aplikacji pobrać na komputer, jak telefon połączony jest przez USB lub coś?

Możesz pobrać aplikację z rozszerzeniem *.apk na komputer, później kablem USB wgrać ją np. na kartę pamięci i włączyć instalację z poziomu jakiegoś menadżera plików (ASTRO, OI FM).

Co do legalności aplikacji, to część płatnych aplikacji z android marketu, co jakiś czas jest darmowa na getjar.com, ale żeby je pobrać trzeba pobrać dedykowaną aplikację, jednak warto, bo za darmo można trafić np. Cut the Rope, które jest świetne.

Jeszcze co do tworzenia playlist. W X8 zdziwiło mnie, że podstawowy player nie ma takiej możliwości, gdyż w innych smartfonach które miałem w rękach ta opcja była, a poza tym to podstawowa wręcz funkcja.

Co do apków z neta, lepiej pobierać je z jakichś zaufanych stron, np. jakiegoś dużego forum, gdzie ktoś wrzucił instalkę. Potem tylko Astro i już. Oczywiście mówię o darmowych programach, a nie piratach.

Najlepszym jednak rozwiązaniem jest znalezienie wifi, bo instalując apki z karty, nie będziemy mogli ich aktualizować przez market, a to akurat spory minus.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...