Tomoslav Posted November 21, 2011 Report Share Posted November 21, 2011 Film Setha Rogena "Horrible Bosses" opowiada o losach 3 przyjaciół. Nick, Dale i Kurt są sumiennymi pracownikami swoich firm. Starają się jak mogą, nie raz zostają po godzinach i wypruwają sobie flaki żeby kiedyś awansować na wymarzone stanowisko. I tutaj pojawia się problem o nazwie trzech niesamowicie wnerwiających szefów. Dentyska Julia(Jennifer Aniston) to typowa nimfomanka. Wszystko kojarzy jej się z seksem, ciągle o nim myśli i ma bogate fantazje erotyczne. Bobby Pellitt(Colin Farrel) to ignorant, mający za nic bezpieczeństwo innych, gotowy zwolnić kogolwiek w każdej chwili. Dave Harken(Kevin Spacey) to psychopata mający na swoim koncie zabójstwo. Nick, Dale i Kurt wpadają na pomysł pozbycia się swoich bossów. Z czego wynikają świetnie wykonane humorystyczne kwestie. Przede wszystkim jednak "Szefowie Wrogowie" to kawał bardzo dobrej dawki humoru, z solidnie poprowadzoną historią, dobrymi dialogami i postaciami które mają jedyny w swoim rodzaju charakter, oraz akcjami przyjaciół które doprowadzają do autentycznego głośnego śmiechu. W czasach kiedy komedię nie są już z najwyższej półki, HB są dla mnie komedią 2011 roku, jeśli nie ostatnich 2,3 lat. Wszyscy aktorzy wykonali swoją pracę na 5 z plusem. Do tego dochodzi solidna muzyka(szczególnie pierwszy kawałek) Jedynym aspektem do którego mógłbym się przyczepić to tak mało scen z Collinem Farrelem, bo jego gra typowego dupka była świetna. Obsada: - Jason Bateman- Nick Hendricks - Charlie Day- Dale Arbus - Jason Sudeikis- Kurt Buckman - Jenifer Aniston- Julia Harris - Colin Farrel- Bobby Pellit - Kevin Spacey- Dave Harken - Donald Sutherland- Jack Pellit - Jamie Foxx- Dean "MF" Jones Reżyseria: - Seth Rogen Link to comment Share on other sites More sharing options...
repta2 Posted February 5, 2013 Report Share Posted February 5, 2013 Film oglądałem już jakiś czas temu, ale teraz jakoś rzucił mi się w oczy temat założony przez osobę, która mi ten film poleciła Komedia jak najbardziej solidna, potrafiąca śmieszyć, z fajnie zagranymi rolami przez głównych bohaterów ale dla mnie i tak najlepsza była Aniston Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.