Jump to content

Szefowie Wrogowie (2011), Seth Rogen

Tomoslav

Recommended Posts

Film Setha Rogena "Horrible Bosses" opowiada o losach 3 przyjaciół. Nick, Dale i Kurt są sumiennymi pracownikami swoich firm. Starają się jak mogą, nie raz zostają po godzinach i wypruwają sobie flaki żeby kiedyś awansować na wymarzone stanowisko. I tutaj pojawia się problem o nazwie trzech niesamowicie wnerwiających szefów. Dentyska Julia(Jennifer Aniston) to typowa nimfomanka. Wszystko kojarzy jej się z seksem, ciągle o nim myśli i ma bogate fantazje erotyczne. Bobby Pellitt(Colin Farrel) to ignorant, mający za nic bezpieczeństwo innych, gotowy zwolnić kogolwiek w każdej chwili. Dave Harken(Kevin Spacey) to psychopata mający na swoim koncie zabójstwo.

Nick, Dale i Kurt wpadają na pomysł pozbycia się swoich bossów. Z czego wynikają świetnie wykonane humorystyczne kwestie.

Przede wszystkim jednak "Szefowie Wrogowie" to kawał bardzo dobrej dawki humoru, z solidnie poprowadzoną historią, dobrymi dialogami i postaciami które mają jedyny w swoim rodzaju charakter, oraz akcjami przyjaciół które doprowadzają do autentycznego głośnego śmiechu. W czasach kiedy komedię nie są już z najwyższej półki, HB są dla mnie komedią 2011 roku, jeśli nie ostatnich 2,3 lat.

Wszyscy aktorzy wykonali swoją pracę na 5 z plusem. Do tego dochodzi solidna muzyka(szczególnie pierwszy kawałek) Jedynym aspektem do którego mógłbym się przyczepić to tak mało scen z Collinem Farrelem, bo jego gra typowego dupka była świetna.

Obsada:

- Jason Bateman- Nick Hendricks

- Charlie Day- Dale Arbus

- Jason Sudeikis- Kurt Buckman

- Jenifer Aniston- Julia Harris

- Colin Farrel- Bobby Pellit

- Kevin Spacey- Dave Harken

- Donald Sutherland- Jack Pellit

- Jamie Foxx- Dean "MF" Jones

Reżyseria:

- Seth Rogen

post-64503-1321872595_thumb.jpg

• 1 year later...

Film oglądałem już jakiś czas temu, ale teraz jakoś rzucił mi się w oczy temat założony przez osobę, która mi ten film poleciła :P Komedia jak najbardziej solidna, potrafiąca śmieszyć, z fajnie zagranymi rolami przez głównych bohaterów ale dla mnie i tak najlepsza była Aniston :P

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...