Jump to content

Rozwiązany: Gothic 1 - zablokowane przejscie do ostatniego szamana

DeSon

Recommended Posts

Po kilku miesiącach postanowiłem jednak dokończyć gothica jedynkę. Dałem sobie spokój gdy chyba w sierpniu beznadziejnie pobłądziłem w świątyni śpiącego. Teraz wchodząc z głupia frant, bezbłędnie trafiłem na właściwa drogę i bliski już byłem szczęścia ukończenia gry by przejść do dwójki i wreszcie zapoznać się z legendarną "Nocą Kruka". Nic z tego. Gdy próbuje dotrzeć do ostatniego z szamanów na mostku prowadzącym do niego, gra się zatrzymuje i pojawia się komunikat:

B: VFILE: Err -2 : Can`t find file:

_WORK\DATA\SOUND\ITRW_2H_ORCSTAFF_01.MRM Code:255

Po czym jestem grzecznie wywalany do pulpitu. Czy oznacza to że rzeczywiście nie dokończę gry tuż przed jej zakończeniem i cały wysiłek czterdziestu godzin na nic? Czy może jest jakiś sposób na to cholerstwo?

Konfiga nie podaję bo spełnia wymagania może tylko dodam że używam systemu Vista HP 64 bit

Podczas instalacji Gothica pewnie miałeś błąd, bo nie może znaleźć dźwięku broni używanej przez szamana. Musisz zrobić kopię zapisów po czym zrobić reinstall gry, jeżeli błąd będzie nadal to z płyty z grą skopiować ten plik, a jeżeli pliku nie dasz rady skopiować to poprosić jakiegoś kolegi co ma też Gothica I żeby ci ten plik wysłał. Ewentualnie ściągnąć go z neta.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...