Jump to content

Wiedźmin 1 ER i 2Premium-instalator zawiesza się

pletwix

Recommended Posts

Cześć

We wtorek zamówiłem dwupak wiedźmina-1 w Edycji Rozszerzonej i 2 w Premium,w czwartek kurier je dostarczył.

Chciałem zainstalować część pierwszą-włożyłem płytę 1,wybrałem inst. niestandardową,ustaliłem lokalizację gry i kliknąłem instaluj.Proces się rozpoczął,wszystko było OK,aż do chwili,gdy zażądano płyty z materiałami dodatkowymi.Włożyłem ją i kliknąłem w instalatorze literę napędu J: i wtedy instalator się zawiesił-zrobiło mi się białe tło i okienka z informacją o włożeniu drugiej płyty nie mogłem zamknąć.

Sytuacja powtórzyła się przy instalacji dwójki-drugi dysk zawiesił mi instalator.

Patrząc na płytę z jedynką(obie) zauważyłem,że obie mają od środka coś jakby plamę,"czystszą" część-nie wiem,czy to uszkodzenie czy płyty są ok,bo instalacja się zawiesiła,ale płyta pierwsza działa przy instalacji,materiały dodatkowe ją zawieszają,ALE same materiały są sprawne;skopiowałem z niej soundtrack i oglądałem galerię artów,więc chyba mam coś z systemem.

Z częścią drugą takich "plam" nie ma,a instalator też zawiesza się przy wkładaniu drugiej płyty.

Za radą na innym forum wykonałem programem UltraISO obrazy tych płyt-problemy w ich tworzeniu miały świadczyć o ich niesprawności,ale UltraISO ani razu nie zająknął się na ten temat podczas ich tworzenia.Jedyne co mnie dziwi to fakt,że obraz pierwszego dysku jedynki ma 7,95 GB,a w napędzie pokazywało 7,8GB.

Myślicie,że rozpatrzą mi reklamację,jeśli nie sprawdzając płyt wcześniej poskładałem papercrafty z W2?

Proszę o porady,jak ten problem rozwiązać.

Dzięki za wszelka pomoc

To zależy gdzie kupiłeś ale tak czy siak ,warto spróbować. Jeżeli kupiłeś w jakimś polecanym sklepie ,który dba o swoją reputację to zapewne uznają reklamację.

ten sklep to 3kropki,tam zamawiałem,bo mieli najtaniej-na empiku za sama dwójkę dałbym 140 zł,ale nie o tym mamy gadać.

A znasz może jakiś sposób na uratowanie gry bez reklamacji?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...