pletwix Posted November 20, 2011 Report Share Posted November 20, 2011 Cześć We wtorek zamówiłem dwupak wiedźmina-1 w Edycji Rozszerzonej i 2 w Premium,w czwartek kurier je dostarczył. Chciałem zainstalować część pierwszą-włożyłem płytę 1,wybrałem inst. niestandardową,ustaliłem lokalizację gry i kliknąłem instaluj.Proces się rozpoczął,wszystko było OK,aż do chwili,gdy zażądano płyty z materiałami dodatkowymi.Włożyłem ją i kliknąłem w instalatorze literę napędu J: i wtedy instalator się zawiesił-zrobiło mi się białe tło i okienka z informacją o włożeniu drugiej płyty nie mogłem zamknąć. Sytuacja powtórzyła się przy instalacji dwójki-drugi dysk zawiesił mi instalator. Patrząc na płytę z jedynką(obie) zauważyłem,że obie mają od środka coś jakby plamę,"czystszą" część-nie wiem,czy to uszkodzenie czy płyty są ok,bo instalacja się zawiesiła,ale płyta pierwsza działa przy instalacji,materiały dodatkowe ją zawieszają,ALE same materiały są sprawne;skopiowałem z niej soundtrack i oglądałem galerię artów,więc chyba mam coś z systemem. Z częścią drugą takich "plam" nie ma,a instalator też zawiesza się przy wkładaniu drugiej płyty. Za radą na innym forum wykonałem programem UltraISO obrazy tych płyt-problemy w ich tworzeniu miały świadczyć o ich niesprawności,ale UltraISO ani razu nie zająknął się na ten temat podczas ich tworzenia.Jedyne co mnie dziwi to fakt,że obraz pierwszego dysku jedynki ma 7,95 GB,a w napędzie pokazywało 7,8GB. Myślicie,że rozpatrzą mi reklamację,jeśli nie sprawdzając płyt wcześniej poskładałem papercrafty z W2? Proszę o porady,jak ten problem rozwiązać. Dzięki za wszelka pomoc Link to comment Share on other sites More sharing options...
trollhunter Posted November 20, 2011 Report Share Posted November 20, 2011 To zależy gdzie kupiłeś ale tak czy siak ,warto spróbować. Jeżeli kupiłeś w jakimś polecanym sklepie ,który dba o swoją reputację to zapewne uznają reklamację. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pletwix Posted November 20, 2011 Author Report Share Posted November 20, 2011 To zależy gdzie kupiłeś ale tak czy siak ,warto spróbować. Jeżeli kupiłeś w jakimś polecanym sklepie ,który dba o swoją reputację to zapewne uznają reklamację. ten sklep to 3kropki,tam zamawiałem,bo mieli najtaniej-na empiku za sama dwójkę dałbym 140 zł,ale nie o tym mamy gadać. A znasz może jakiś sposób na uratowanie gry bez reklamacji? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.