Jump to content

Upgrade

Detem

Recommended Posts

To mój pierwszy post, wiec Cześc Wszystkim, od razu przejdę do rzeczy.

Obecnie posiadam:

c2d e6300 1.86Ghz

płytka intela 945gz

2gb ramu 667

radeon 4850

Modecom carbon 530W

W tym momencie proszę o jakiś zestaw składający się z procesora i5 2500k płyty oraz pamięci, czy wyrobię się w 1300zł?

Czy jest sens takiej zmiany biorąc pod uwagę szybkość karty? Przez kilka miesięcy jej nie zmienię, oraz czy zasilacz podoła?

W obecnej konfiguracji mam problem z nowszymi grami ze względu na procesor. Co myślicie o wymianie samego procka jako pomoc dorazną, a wiekszy upgrade dopiero np. za pół roku. Ma to sens? i czy przyniesie odczuwalny przyrost wydajności?

@BladyPiter - budżet to chyba te 1300zł ;)

Tak, ta kasa wystarczy na przejście na i5-2500k (+ Asrock P67 Pro3 / MSI P67A-C45 + Goodram 4GB 1333MHz DDR3). Aczkolwiek przy HD4850 ten procek nie będzie rozwinie "skrzydeł".

Dzięki za odpowiedz. Jeśli chodzi o zasilacz to jest do wymiany czy wystarczy do i5?. Wiem że karta będzie ograniczać cały zestaw ale ona po nowym roku też poleci. Może w związku z tym kupić szybszą pamięć? Co do budżetu to max 2000zł, w przypadku gdy naprawdę warto do czegoś dołożyć ale wolałbym taniej. :smile:

Z zasilaczem problem jest taki, że nikt go porządnie nie przetestował, więc niewiele wiadomo o jego jakości. Nie wiadomo czy potrafi oddać deklarowaną moc, a nawet nie znam jego realnego producenta. Takie jajko niespodzianka... Jak masz pieniądze to warto wymienić, przykładowo z zapasem na nową kartę to XFX Core 550W, OCZ StealthXStream2 600W lub modularny Thermaltake ToughPower XT New 575W.

Co do pamięci - w 99% przypadków nie odczujesz różnicy.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...