Crystalis Posted November 6, 2011 Report Share Posted November 6, 2011 Chciałbym aby na moim kompie spokojnie działały gry typu Deus Ex: Bunt Ludzkości, Battlefield 3, CoD: MW3 - nie muszą być one na jakiś super ustawieniach. Nie mam zbyt wielu pieniędzy na ten cel, więc rozsądnie finansowo. Aktualny sprzęt: Intel Core 2 Duo E4500 2.20GHz ATI Radeon HD 2600 PRO 3 GB Ram Podawajcie propozycję, proszę o pomoc Link to comment Share on other sites More sharing options...
Freshiess Posted November 6, 2011 Report Share Posted November 6, 2011 A dokładnie, ile możesz przeznaczyć finansowo? Dla jednych niewiele to 2000zł, a dla innych 500zł to dużo, więc.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ThePanda Posted November 6, 2011 Report Share Posted November 6, 2011 Jaki mas zasilacz? Podaj model moc i markę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Crystalis Posted November 6, 2011 Author Report Share Posted November 6, 2011 Naprawdę nie wiem, myślę że około 300-400 zł, bo jeśli mam wydać więcej do wolę sobie kupić PS3 do pary z Xboxem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ThePanda Posted November 6, 2011 Report Share Posted November 6, 2011 O ile wiem to PS3 nie kosztuje trochę więcej niż 400zł Gdybyś był skłonny wydać 1000zł i kupić niektóre części używane, to da się całkiem przyzwoity zestawik złożyć. Rozumiem że to inna cena, ale PS3 też mało nie kosztuje. A Twój komputer to "ciężki przypadek". Link to comment Share on other sites More sharing options...
matidop Posted November 6, 2011 Report Share Posted November 6, 2011 http://www.morele.net/inventory/info/JP3KHl/ - 1214zł Starałem się jak mogłem 3 rdzenie z możliwością odblokowania na 4, MOBO od ASUS`a, HD6770 od Sapphire z dobrym chłodzeniem, 4GB RAM oraz zasilacz z zapasem mocy na OC PS. Ja zamiast PS3 brałbym PC PS3 nie rozbudujesz, a komputer tak. Lepiej pozbierać jak wiadomo na nowy sprzęt.Jak Ci się pali to można poszukać czegoś na aukcjach. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ThePanda Posted November 6, 2011 Report Share Posted November 6, 2011 Zestaw powyżej jest ok, tylko mam wątpliwości co do płyty głównej, Link to comment Share on other sites More sharing options...
ins3jn Posted November 7, 2011 Report Share Posted November 7, 2011 wymagania to procesor 2.4 wiec musialbys podkrecic procesor;] , a co do karty to zalecana jest hd3000 to musialbys wlasnie wymienic niewiem ile taka kosztuje jesli chodzi o bf3 no a jak to ci pojdzie to i reszta tez Link to comment Share on other sites More sharing options...
yojc Posted November 7, 2011 Report Share Posted November 7, 2011 Myślę, ze gdyby wymienić kartę graficzną na coś pokroju HD6770 to zestaw z pierwszego postu zestaw byłby w miarę OK. Może BF3 na niskich by jako tako śmigał. Link to comment Share on other sites More sharing options...
matidop Posted November 7, 2011 Report Share Posted November 7, 2011 Płyta główna jest tania po prostu bo szukałem po taniości, ale niczego jej nie brakuje prócz obsługi AM3+.Tak to obsługuje wszystkie procki itd. Więc ja w niej problemu nie widzę. yojo2 też ma w sumie rację, ale to po OC procka raczej to HD6770 Link to comment Share on other sites More sharing options...
lubon124 Posted November 7, 2011 Report Share Posted November 7, 2011 [ciach] Musisz pamiętać także o zasilaczu, podaj jego model markę i moc - jeżeli masz zasilacz z "czarnej listy" to radka nie uciągnie Nie cytujemy poprzedzającego posta w całości. - MD Link to comment Share on other sites More sharing options...
Crystalis Posted January 13, 2012 Author Report Share Posted January 13, 2012 Dzięki za pomoc, ostatecznie nic nie zmieniłem a Deus Ex i MW3 mi spokojnie śmigają Link to comment Share on other sites More sharing options...
yojc Posted January 13, 2012 Report Share Posted January 13, 2012 Problem rozwiązany, więc temat zamykam.W razie potrzeby otwarcia tematu, proszę o kontakt przez PW. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.